Problem sa strujom

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

Dimce wrote:Problem resen ,uzrok verovali ili ne prebogata smesa plina
Interesuje me kolika ti je bila potrosnja plina sa tom prebogatom smesom? Valjda ti protok vazduha nije bio smanjen...

Dimce
Automobil: Lada Samara

Post by Dimce »

uh jako velika :) nisam merio a pri tom auto nije isao nikako vazno da je sad sve ok.
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

gorstak

Post by gorstak »

eh,moj Crni konj umro posle 12 godina nemorne eksploatacije.Pocelo je tako sto nije htelo da uapli,a radila su svetla i ventilator i radio.Jednom ga dopunim,i trajao je jedno 2 dana...Posle jos jedared crkne pa ga ponovo napunim,i posle je radiopola dana,taman toliko da odem po novi akumulator.Uzeo sam opet Black horse 55 Ah,u APsportuza 3960 din,i ok je.E sad jedino sto me iznerviralo jeste to sto kad sam skinuo poklopac,video sam da nedostaje jedan cep i to krajni.Uh dsolo mi da odem da im ga razbijem o glavu8doduse to sam utvrdio dobrih 10 dana posle kupovine.Al ,onda sam uzeo stare cepove(beli) sa poklopca starog konjica,koji su na oko i na ruku bolji od ovih novih(koji su neki plastikaneri i crne su boje.Dal se nekom desavalo da kupi a da mu nedostaje jedan ili vise tih cepova.Kontam da je niza cena usled toka stavri da je ovaj konjic napravljenod nekog remontovanog ili...Uglavnom lajka pali kao upaljac i prve,,na cvrgu i za sada sam prezadovoljan...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

gorstak wrote:eh,moj Crni konj umro posle 12 godina nemorne eksploatacije E sad jedino sto me iznerviralo jeste to sto kad sam skinuo poklopac,video sam da nedostaje jedan cep i to krajni.....

Dobro je i trajao. Imam isti akumulator, i da kucnem u drvo traje vec 8 godina. Pre toga sam imao neki nemacki i jos jedan strani ali su bili loshi.

Bez cepa, cirkus da se prodaje, nije mi jasno.
U svakom slucaju ovo je Srbija-kod nas sve moze

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Danas parkiram kola, jedan covek mi kaze ugasi svetlo, ja ugasim ono i dalje rade svetla ali samo napred nazad su ugasena. U cemu je ovde problem? Postoji negde kontakt, valjda od ove kise koja pada kao da zivimo u Londonu.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ljudi zamolio bih sve vas da kada hocete da skrenete sa teme ili imate novi problem da otvorite novi topic, jer mene je interesovalo gde je taj komutator i treba da listam 14-strana od cega se na zadnjih 12 prica o drugim temama. A ja sad odoh da listam da trazim de se nalazi komutator...
Sledeci auto Priora coupe.

samara1500

Post by samara1500 »

Kako to misliš, ne znaš gde je komutator? :shock: I komutator i onaj cut-off modul (ili kako ga već zovu) su na požarnom zidu, blizu table sa osiguračima. Čim podigneš haubu mislim da ugledaš prvo kućište filtera vazduha i njega...
:D
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

samara 1500 neznam, evo saljem sliku sa tri elementa koja se nalaze na tom mestu a imaju veze sa strujom, ti mi kazi kojom bojom je obelezen komutator? Hvala unapred.
Image
[/img]

dejo

Post by dejo »

crveno - relej
zeleno - cut-off
žuto - komutator

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

DEJO hvala.

samara1500

Post by samara1500 »

Taj žuti je još i najbolji (od ruskih varijanti) komutatora, bar po mom iskustvu. Imam ga na staroj samari i nikad mi nije pravio probleme, a imam i jedan isti takav servisiran u rezervi (kupio ga neispravnog od cigana, što bi rekli "iz kante"). Taj ne bi trebalo nikad da zeza, osim da vrsne načisto i onda ne radi skroz. Inače, lako se servisira, za svakoga ko se iole razume u elektroniku...
8)

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

Koje delove vezano za struju treba preventivno menjati da nebi covek sa samarom ostao negde u nekoj nedodjiji, i da li postoji neki test ili neka vrsta provere tih uredjaja? Hvala unapred na strucnim savetima.

dejo

Post by dejo »

nema tu neke velike "struje"
pozeljno je imati jedan rezervni komutator u gepeku

ako bas ne zelis nista prepustiti slucaju onda bi dobro bilo imati i kablove, svjećice, razvodnik paljenja i kapu. Sad imas cilu struju u gepeku

samara1500

Post by samara1500 »

Originalne Samarine delove ne treba menjati sve dok rade, jer je velika šansa da će zamenski trajati još kraće...
:mrgreen:
Ja u gepeku držim rezervni komutator, cut-off modul, razvodnu kapu, ruku, hall senzor, bobinu, termoprekidač, regler i par starih svećica i releja i to ti je sve što ti može ikada zatrebati na putu (od struje).
8)
A od svega toga, samo mi je jednom zatrebala bobina mada je i sa starom moglo da se vozi ali se gasio na leru (u pitanju je bilo neko češko zamensko go.no koje ne znam ni ja šta mi bi da stavim).
:oops:

dejo

Post by dejo »

Tako je! Nista tu ne treba preventivno mijenjati. Većina tih zamjenskih dijelova su đubre.

Post Reply