Interesuje me kolika ti je bila potrosnja plina sa tom prebogatom smesom? Valjda ti protok vazduha nije bio smanjen...Dimce wrote:Problem resen ,uzrok verovali ili ne prebogata smesa plina
Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
eh,moj Crni konj umro posle 12 godina nemorne eksploatacije.Pocelo je tako sto nije htelo da uapli,a radila su svetla i ventilator i radio.Jednom ga dopunim,i trajao je jedno 2 dana...Posle jos jedared crkne pa ga ponovo napunim,i posle je radiopola dana,taman toliko da odem po novi akumulator.Uzeo sam opet Black horse 55 Ah,u APsportuza 3960 din,i ok je.E sad jedino sto me iznerviralo jeste to sto kad sam skinuo poklopac,video sam da nedostaje jedan cep i to krajni.Uh dsolo mi da odem da im ga razbijem o glavu8doduse to sam utvrdio dobrih 10 dana posle kupovine.Al ,onda sam uzeo stare cepove(beli) sa poklopca starog konjica,koji su na oko i na ruku bolji od ovih novih(koji su neki plastikaneri i crne su boje.Dal se nekom desavalo da kupi a da mu nedostaje jedan ili vise tih cepova.Kontam da je niza cena usled toka stavri da je ovaj konjic napravljenod nekog remontovanog ili...Uglavnom lajka pali kao upaljac i prve,,na cvrgu i za sada sam prezadovoljan...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
- zlatko83vr
gorstak wrote:eh,moj Crni konj umro posle 12 godina nemorne eksploatacije E sad jedino sto me iznerviralo jeste to sto kad sam skinuo poklopac,video sam da nedostaje jedan cep i to krajni.....
Dobro je i trajao. Imam isti akumulator, i da kucnem u drvo traje vec 8 godina. Pre toga sam imao neki nemacki i jos jedan strani ali su bili loshi.
Bez cepa, cirkus da se prodaje, nije mi jasno.
U svakom slucaju ovo je Srbija-kod nas sve moze
- zlatko83vr
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Ljudi zamolio bih sve vas da kada hocete da skrenete sa teme ili imate novi problem da otvorite novi topic, jer mene je interesovalo gde je taj komutator i treba da listam 14-strana od cega se na zadnjih 12 prica o drugim temama. A ja sad odoh da listam da trazim de se nalazi komutator...
Sledeci auto Priora coupe.
-
samara1500
- zlatkodesign
- zlatkodesign
-
samara1500
Taj žuti je još i najbolji (od ruskih varijanti) komutatora, bar po mom iskustvu. Imam ga na staroj samari i nikad mi nije pravio probleme, a imam i jedan isti takav servisiran u rezervi (kupio ga neispravnog od cigana, što bi rekli "iz kante"). Taj ne bi trebalo nikad da zeza, osim da vrsne načisto i onda ne radi skroz. Inače, lako se servisira, za svakoga ko se iole razume u elektroniku...

"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- zlatkodesign
-
samara1500
Originalne Samarine delove ne treba menjati sve dok rade, jer je velika šansa da će zamenski trajati još kraće...
Ja u gepeku držim rezervni komutator, cut-off modul, razvodnu kapu, ruku, hall senzor, bobinu, termoprekidač, regler i par starih svećica i releja i to ti je sve što ti može ikada zatrebati na putu (od struje).

A od svega toga, samo mi je jednom zatrebala bobina mada je i sa starom moglo da se vozi ali se gasio na leru (u pitanju je bilo neko češko zamensko go.no koje ne znam ni ja šta mi bi da stavim).

Ja u gepeku držim rezervni komutator, cut-off modul, razvodnu kapu, ruku, hall senzor, bobinu, termoprekidač, regler i par starih svećica i releja i to ti je sve što ti može ikada zatrebati na putu (od struje).
A od svega toga, samo mi je jednom zatrebala bobina mada je i sa starom moglo da se vozi ali se gasio na leru (u pitanju je bilo neko češko zamensko go.no koje ne znam ni ja šta mi bi da stavim).
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."