Hvala ILIJA90, uputstvo koje si pokazao je originalno i kod mene isprobano, imam 4-stepeni menjac i sipao sam hipoidno ulje FAM SAE 90, menjac radi 30% bolje-mekse i staje kako je napisano tacno 3 litra. Ulje sam platio 310din litar, nemojte zbog 900din da se stiskate i izigravate cicije, ulje u menjacu je preporucljivo menjati na nasim ladama na 40000km, ali ako je lada presla 100.000km obavezno menjati ulje u menjacu. Na kraju krajeva svake pete godine ga menjam, 900din i ja lepse spavam a samara lepse ide
samara1500 wrote:Šraf ti je sa bočne strane menjača, blizu unutršnjeg zgloba leve poluosovine i tik do priključka za masu motora (u zadnjem delu ka kabini), ako samo dolivaš skidaš gornji od dva (koliko ih ima za ključ 17).
Ulje sam dolio ali ja sam imao samo jedan sraf 17 ne dva kao sto si rekao!
Na poklopcu diferencijala do vozaceve kabine tu gde izlazi polu osovina to jest kod onog zgloba pa malo iznad njega stoji jedan sraf 17 drugi nisam video,a zar se ulje ne ispusta napred na menjacu ispod automata za zadnje svetlo?
Ja kad sam odvio taj sraf malo je izcurelo ulja a posle kad sam sipao stalo je oko deci,deci ipo.
A ispod tog treba da bude sraf za ispustanje koji ja nisam vedeo!
MA NEMA TU JA SVE U SLIKAMA A NE PORED OVOG,PA MALO LEVO,PA GORE,PA ONDA POGLEDAS DESNO I TU JE TAJ DEO ovako sad ljudi pogledaju sliku i to je to
Ima po netu pod nazivom: manzetna rucice menjaca donja, ali cini mi se da nema za Samaru, ima cini mi se za Nivu. Mozda je najbolje da se pozovu Mako auto deovi jer oni drze samo Ladu i kada sam ulazio u njihovu prodavnicu cudio sam se koje sam sve sitne delice video.