Tupi udarci pri manevriranju
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- na benzinskoj me vole
- na benzinskoj me vole
- na benzinskoj me vole
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
Kakva su vasa iskustva sa ovim nosacem spona...moram da priznam da sam za 1,5god dosao u situaciju da ga po 2 put mijenjam...jeronimo wrote:unutar nosača desne krajnje spone(kad se gleda iz kabine) a za isti se kači i centralna gurajuća spona...
http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-ni ... l_niva.jpg
ovo uokvireno crvenim...
isto lupnjava može da se javi iz teleskopa kardana ako su oostali bez tovatne masti ili se preterano pojeli...(opet uglavnom nedostatak podmazivanja)
Jel tako...tako jee
on je stavio cuveni model sa lezajem, tvoj je dare sa plasticnom cauricom i on se doteze (99 posto mejstora o ovome nema pojma) a ovaj drugi se baca i stavlja nov. predjenja radi ovaj sa lezajem kosta oko 900 kinti a sa caurama oko 1500(najniza cena) pa moze i po tome da se uporedi inace moj je pritegnut kilo klucem na 100 000 a sad ima 120 000...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Ja sam isto stavio sa ležajem, onaj sa čaurom je izgledao kao zvečka kada je skinutjeronimo wrote:on je stavio cuveni model sa lezajem, tvoj je dare sa plasticnom cauricom i on se doteze (99 posto mejstora o ovome nema pojma) a ovaj drugi se baca i stavlja nov. predjenja radi ovaj sa lezajem kosta oko 900 kinti a sa caurama oko 1500(najniza cena) pa moze i po tome da se uporedi inace moj je pritegnut kilo klucem na 100 000 a sad ima 120 000...
Last edited by Nivoljub on Wed Jun 09, 2010 2:38 pm, edited 1 time in total.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
slucajno sam pre neki dan naleteo na caure koje su po prici prodavca originalne jedine do sad. i stvarno se razlikuju. znam da sam negde imao jednu koja je kupljena jos za moju prethodnu nivu i nikad nije zamenjena. razlika je u kavlitetu plastike. ova fabricka plastika je elasticna i deformabilna, a po prestanku dejstva sile opet se vraca u raniji oblik. ostale su lomljive. naravno, i paznja vozaca utice na vek trajanja (kao i na ceo auto), ali na upravljacki mehanizam pogotovo.
i koliko si presao naravno koji je proizvodjac(caurice za stari tip ima da se kupe)...Nivoljub wrote:Ja sam isto stavio sa ležajem, onaj sa čaurom je izgledao kao zvečka kada je skinutjeronimo wrote:on je stavio cuveni model sa lezajem, tvoj je dare sa plasticnom cauricom i on se doteze (99 posto mejstora o ovome nema pojma) a ovaj drugi se baca i stavlja nov. predjenja radi ovaj sa lezajem kosta oko 900 kinti a sa caurama oko 1500(najniza cena) pa moze i po tome da se uporedi inace moj je pritegnut kilo klucem na 100 000 a sad ima 120 000...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "