Molim za pomoc

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

dado_bl
Automobil: lada,reno,zastava

Molim za pomoc

Post by dado_bl »

Pozdrav svima

nov sam na forumu al su nam muke iste
ima li iko kakav prijedlog za diskove za ladu 112,ja sam iz banja luke,ovdje tako reci i nema nekog izbora a vec dve garniture ,,orginalnih,, sam promjenio i nema napretka.zna li neko odgovaraju li od nekog drugog vozila.pozdrav svima i hvala unaprijed.

bgzoka

Post by bgzoka »

Moze li malo vise detalja, koje je godiste 112, sta ti znaci nema napretka, sta je tacno problem, kako se manifestuje, ...

A i red bi bio da se predstavis u rubrici Predstavljanja....

dado_bl

Post by dado_bl »

Izvini na poslu sam,cim dodjem kuci uradit cu predstavljanje,izvinjavam se zbog toga.
moja lada je 112 1,5 16 v 2005 god(mislim 66-67 kW).kupljena je ovdje u banja luci,presla je oko 37000,nakon 2-3 hiljade kilometara javio se problem s diskovima uzasna skripa,tresenje i vibracija.posto je jos bila pod garancijom odvezem je njima u servis oni zamjene diskove i plocice,na 15000 opet ista situacija,ja sam kupim diskove i promjenim ih i plocice i opet isto zadnjih 2-3 mjeseca.ne znam kako se krece cijena diskova kod vas al ovdje su oko 80 eura ovi orginalni i ne znam stvarno sta da radim.prislo mi je i vrijeme za servis zupcastog,ali opet problem jer ovi u servisu prodaju znj kvalitet.stvari uopste nemaju ni orginal pakovanje,npr.lezaj i sl.obisao sam dosta prodavnica,gdje god se obratim za npr power grip remen i sl ljudi samo slijezu ramenima,kao nemamo mi to.trazio sam i ferodo plocice ili diskove ali opet bez rezultata.
izvinite jos jednom sto se nisam odmah predstavio u rubrici,ucinit cu to cim dodjem kuci.
hvala jos jednom i hvala sto postoji ovaj forum

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

hmmm, kad se meni to dogovdilo ja smenio bandaze (stavio od tipa) i sve je OK.
Ako su ti bandazi original prvo njih menjaj, za tvoja 16V pasuju od mnoga auta, dok za 8V samo fiat.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

dado_bl

Post by dado_bl »

hmmm...nije los prijedlog,naci cu neke druge...uradit cu to.a,gdje potraziti neke malo bolje diskove?ove moram mjenjati jer je ,,vanjski,, disk mnogo istroseniji,i trese,bruji,cvili.npr..kad idem 120 i pritisnem blago kocnicu volan se raspada od tresenja,uzas

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Druze,stavi VALEO diskove i plocice i nemas brige,ja sam ih stavio i prezadovoljan sam.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

bgzoka

Post by bgzoka »

Ove Lade su imale taj problem da su im fabricke plocice bile prepune metala/azbesta i zato previse tvrde. Zbog toga 'jedu' disk uz nevidjeno skripanje, kao da koci voz....

I ja sam imao taj problem, zamenio diskove (isto ruske) i stavio mekse plocice, ne sjecam se vise koje i sve ok vec 30k km.

Sto se remena tice, zamjena samo u servisu. Oni udare pecat kada to odrade, a ako posle bude problema, pravac Lada servis.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

moji originalni diskovi su izdrzali 66000,pocelo je da trese prilikom kocenja,prvo pri brzini od 120,i vise,a zatim i manjoj brzini,zamenio sam sve,i ulje u kocnicama,i sad je super,mada ijako se tresao volan prilikom kocenja nije skripalo.moj savet Valeo i to sve komplet,mene je izaslo oko 55e
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Cika Steva
Automobil: 110

Post by Cika Steva »

Kvalitet pakni, kočionih obloga, pločice, diska i doboša bitno utiču na ravnomerno kočenje. Ako su obloge, pločice tvrđe od propisanih, dešava se da prilikom kočenja dolazi do preklizavanja. Dešava se da posle dugog i čestog kočenja doboš ili disk se prekali. Određene „zone, sektori” na tim elementima biće tvrđi-prekaljeniji. Na ovim tvrdim površinama (prijajanje je slabije) dolazi do preklizavanja prilikom kočenje (efekat se gubi). Odavde se čuje taj škripući zvuk (cvili). Na principu “malo drži, malo pusti“ dolazi do vibracija sa osećanjem drmanja, otimanja volana. Zato treba odabrati što kvalitetnije pakne ili pločice.
Možda nisam ništa novo rekao, ali je to moje iskustvo sa kočnicama.

dado_bl

Post by dado_bl »

Pozdrav svima,
predjoh jucer i danas masala kilometara trazeci diskove.pored ladinih orginalnih nasao sam sasvim slucajno u jednoj prodavnici (Vidra) diskove.ustvari porucit ce ih,rok isporuke minimalno 30 dana,brembo diskovi s nekim dodatnim utorima koji valjda brze i bolje hlade disk....sto se plocica tice preporucise mi TRW.Uzeo sam ih,izgledaju dobre.samo da mi usi ne zavrnu ovi diskovi,sutra odo do njih ostaviti im kaparu pa ce mi reci i cijenu

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

pa koja je to prodavnica???
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

dado_bl

Post by dado_bl »

Vidra d.o.o. u banja luci,danas ce mi javiti cijenu diskova

dado_bl

Post by dado_bl »

Javise mi cijenu...70 eura oba diska..porucio sam ih,stizu za mjesec dana

djape1977

Post by djape1977 »

imaces odlicne kocnice, samo disciplinovano menjaj plocice. brzo se trose ali koce odlicno. kupuj iskljucivo grafitne!
j***** auto bez kardana

dado_bl

Post by dado_bl »

Ocu,hvala.jedva cekam da ih isprobam :xixi

Post Reply