Zanimljivi automobili na nasim prostorima...
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
Ne morash se drugima smejati zbog nihovih nekig shvatanja i ubedjenja.Licno volim sva nemacka vozila,a posebno opela,to shto ti imash komplese prema nemackim vozilima to je tvoja stvar,leci ih na drugom mestu.djape1977 wrote:![]()
opeli ti se svidjaju????
katastrofa. mogu da razumem da neko vozi suzu zato sto je mazga ali sve ostalo...
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Pa ima dobrih opela od 90-e pa navishe ali svaki od njih je napravljen ko "KANTA" nema duplog lima, kome god da kazesh opel svima u glavi prodje zestoko truo pod ili produvali motor sa velikim slovima "OHC" mada opet sa neke druge strane i ja volim po nekog od njih dok sa druge strane totlana odbojnost prema automobilu kome je samo ime Nemacko i mrzim da vidim znak GM !!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
mali off...
prije neki dan da krenem na put, astra (2003., 1.6, 16v) nece da zavergla. ma ko te hebe, sjeo u ladu, natanko je i laganice. kasnije sam otkrio da je centralna jela struju i to dobrih 300mA - prazni akumulator.
dolaze rodjaci iz holandije (astra 2000., vectra 1998.) i u istom danu jedni u njemackoj a drugi kod gradiske imali isti problem - isteklo gorivo iz rezervoara. u cemu je fazon? natankali gorivo blizu vrha, a posto je toplo, benzin prelazi u gasovito stanje, raste pritisak da bi na kraju pukla cijev.
prije dva mjeseca djevojka je isla sa rodbinom u split. kada su se vracali, taman presli granicu, stali malo kraj puta, da ukljuce - nista. epilog: slepanje, novi dijelovi (pumpa i jos nesto), ruke - 500 eura. u pitanju je predzadnja astra, benzinac.
kada je GM u pitanju vise povjerenja imam u chevrolet-daewoo, nego u opel; vozim lacetti i astru pa mogu to da tvrdim. mada realno, kada bih se morao kladiti, kladio bih se na 2103. ta ne radi samo ako nema goriva.
prije neki dan da krenem na put, astra (2003., 1.6, 16v) nece da zavergla. ma ko te hebe, sjeo u ladu, natanko je i laganice. kasnije sam otkrio da je centralna jela struju i to dobrih 300mA - prazni akumulator.
dolaze rodjaci iz holandije (astra 2000., vectra 1998.) i u istom danu jedni u njemackoj a drugi kod gradiske imali isti problem - isteklo gorivo iz rezervoara. u cemu je fazon? natankali gorivo blizu vrha, a posto je toplo, benzin prelazi u gasovito stanje, raste pritisak da bi na kraju pukla cijev.
prije dva mjeseca djevojka je isla sa rodbinom u split. kada su se vracali, taman presli granicu, stali malo kraj puta, da ukljuce - nista. epilog: slepanje, novi dijelovi (pumpa i jos nesto), ruke - 500 eura. u pitanju je predzadnja astra, benzinac.
kada je GM u pitanju vise povjerenja imam u chevrolet-daewoo, nego u opel; vozim lacetti i astru pa mogu to da tvrdim. mada realno, kada bih se morao kladiti, kladio bih se na 2103. ta ne radi samo ako nema goriva.
ma daj, ajde da ne pricam o opelima starim po 20 godina, tu svi automobili vec imaju probleme ali evo ti samo tri sveza primera:
burazerova sluzbena corsa 1,2 stara 2 godine, ona sto sam je ocrnio pre par dana u drugoj temi na forumu, motor produvao najstrasnije, naglo poceo da trosi litar ulja na dan, presla 58.000km
crna meriva, 2004, sto smo joj peglali vrata prosle godine, isto produvao motor, trosi pola litra ulja na 1.000km, porodicni auto, kupljen nov, jedan vlasnik, presla 90.000
astra 1,7td 2007. god. presla 78.000 crkla turbina, trosi ulje, menjac zvizdi u 3. i u 5. brzini
kao da ih prave u kini
sklopi to sa neudobnim sedistima i ogibljenjem i dobijes katastrofu.
burazerova sluzbena corsa 1,2 stara 2 godine, ona sto sam je ocrnio pre par dana u drugoj temi na forumu, motor produvao najstrasnije, naglo poceo da trosi litar ulja na dan, presla 58.000km
crna meriva, 2004, sto smo joj peglali vrata prosle godine, isto produvao motor, trosi pola litra ulja na 1.000km, porodicni auto, kupljen nov, jedan vlasnik, presla 90.000
astra 1,7td 2007. god. presla 78.000 crkla turbina, trosi ulje, menjac zvizdi u 3. i u 5. brzini
kao da ih prave u kini
sklopi to sa neudobnim sedistima i ogibljenjem i dobijes katastrofu.
j***** auto bez kardana
na merivi ako je bio motor 1.6 16v ona bi fabriski trbela da troshi ulje.Verovatno si mislio na astru 1.7 dti,nije nosjhta cudno shto je crkla turbina gledajuci nashe uslove eksploatacije,nacina voznje,sve zavisi i koje je ulje sipano GM dosta kopiraju,i koliki je bio servisni interval.Shto se sedishta tice nije tacno da su ne udobna,igibljenje imaju malo tvrdje,kao i svi nemci,ali zato trapovi traju dosta.