Paljenje svetla u kabini pri otvaranju vrata

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Ladolez

Paljenje svetla u kabini pri otvaranju vrata

Post by Ladolez »

S obzirom da sam skoro kupio Ladu 110 ne znam da li se radi o neispravnosti, ili Lade ne pale svetlo kada se otvore vrata.

Jel se pali svetlo u vasim Ladama kad otvorite vrata? :D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

uvek :)
Prvo očisti kontakte na prekidačima na dovratku, pre toga probaj da upališ svetlo ručno čisto da vidiš ima li struje tj jel osigurač otišao. E ako sveto ne uspe probaj da izvadiš onaj kao "kompijuter" (tj. slikoviti prikaz kola gde iskaču ona upozorenja da su otovrena vrata, da nema tečnosti za pranje stakla, za istrošene pakne itd...) i da očistiš one kontakte na utičnici pošto se u njemu nalazi automat za paljenje i usporeno gašenje svetala. E ako ništa ne uspe izgleda da negde imaš prekid pa ti ostaje samo da se njakaš sa unimerom

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Na svakom stubu od vrata imas mali prekidac/dugmence,uzmu krstasti srafciger i odsrafi,ocisti i mozes da isprskas sa wd-40.Ostalo ti je receno... 8)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

aleksa

Post by aleksa »

Meni su ti "senzori" za unutrasnje svetlo radili kako treba prvih mesec dana,posle toga su poblesavili,od tad je svetlo ugaseno! :)

Bas cu ovih dana da se angazujem,da ocistim te prekidace. :)

p.s. Mada se dobro snalazim i u mraku,sve napipam! ;)

Gile
Automobil: Lada niva / Lada 110

Post by Gile »

altinjanin wrote:Na svakom stubu od vrata imas mali prekidac/dugmence,uzmu krstasti srafciger i odsrafi,ocisti i mozes da isprskas sa wd-40.Ostalo ti je receno... 8)
99% ovo će pomoći, samo pritisni prstom prekidač da lepo očistiš kontakte i neće biti problema. Meni su na zadnjim vratima bili otkazali i posle čišćenja sve je ok. Da sve sakupiš to je posao 10-20 min
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2618

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Баш сам пре неки дан скидао и чистио те контакте на вратима.
Зезнуто је ако имаш централну па кад отвориш врата која "не пале светло", затим изађеш из кола на кратко, закључаће се возило а кључеви могу да ти остану унутра...
То се мени десило једном приликом ал сва срећа био испред зграде...

Baš sam pre neki dan skidao i čistio te kontakte na vratima.
Zeznuto je ako imaš centralnu pa kad otvoriš vrata koja "ne pale svetlo", zatim izađeš iz kola na kratko, zaključaće se vozilo a ključevi mogu da ti ostanu unutra...
To se meni desilo jednom prilikom al sva sreća bio ispred zgrade...

altinjanin

Post by altinjanin »

To je to nema sta,ustvari prvo proveri da nije mozda crkla sijalica,upali rucno,ako je crkla,onda mislim da ide ona duguljasta kao sto osvetljava tablicu.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Bravo Altinjanin
:lol:
naj prostije rešenje obično promakne!

altinjanin

Post by altinjanin »

:kez sta reci...vec sam popio,pa mi radi mozak 8)

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Ili još jednostavnije, pošto je čovjek rekao da je skoro kupio Ladu, vjerojatno je još pod garancijom. Ode u servis i neka oni traže kvar :D
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Ladolez

Post by Ladolez »

...nisam stigao ranije da se javim.

Problem je bio u tome sto nisam znao da posle vadjenja kljuca iz kontakt brave i zatvaranja vrata svetlo ostaje upaljeno jos 10-ak sekundi pa sam rasklopio svetlo i iskrivio metal koji vodi od sijalice do prekidaca. Svetlo je radilo kad pritisnem prekidac ali tada nisam obratio paznju da li se ukljucuje kad otvorim vrata. :lol:

Par dana kasnije mi nije bilo jasno sta se desava, :lol: pa sam napisao ovaj post.

Pre par dana sam rasklopio sve i doveo u normalno stanje tako da sad sve radi OK. :D

Ladolez

Post by Ladolez »

(V)lada wrote: Baš sam pre neki dan skidao i čistio te kontakte na vratima.
Zeznuto je ako imaš centralnu pa kad otvoriš vrata koja "ne pale svetlo", zatim izađeš iz kola na kratko, zaključaće se vozilo a ključevi mogu da ti ostanu unutra...
To se meni desilo jednom prilikom al sva sreća bio ispred zgrade...
Imam centralnu bravu ali kad otvorim i zatvorim vrata koja ne pale sijalicu nista se ne desava. :?

altinjanin

Post by altinjanin »

Da li ti se pali sijalica na nebu kad otvoris vrata? i da li kada zatvoris vrata se gasi polako,postepeno?

Ladolez

Post by Ladolez »

Da. Sve je OK sa osvetljenjem osim sto mi na suvozackim vratima ne radi prekidac pa se ni ne pali svetlo kada se otvore.

Vlada je mapisao da auto moze sam da se zakljuca kad otvoris i zatvoris vrata koja ne pale sijalicu. To se kod mene ne desava. Kako uopste mogu vrata sama da se zakljucaju?

altinjanin

Post by altinjanin »

mislim da ima ta fora da ako izadjes iz kola posle 30 sekundi da se zakljucaju,samo naravno moras biti veoma pazljiv da klucevi ne ostanu u bravi inace bice ....sr........probaj da izvadis taj prekidac iz stuba,pa ga lepo podmazi i isprskaj wd-om..

Post Reply