Instalacija za zvucnike i CD player
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Instalacija za zvucnike i CD player
Interesuje me da li na Ladi 110, 2000. godiste postoji razvucena fabricka instalacija za zvucnike i CD player. 
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- altinjanin
Jedino ako je neko pre tebe ugradjivao/ako nisi kupio novu lajku/pa da znas da je kod tebe od prvog dana,znaci jedino ako si kupio od nekoga,a taj neko je imao muziku,pa kad je prodavao je izvadio,inace nema,nema,ja sam se mucio dok sve nisam provukao.....
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Moja lada je 2003. god. i nije imala nista od pripreme za radio, sve je moralo naknadno da se provlaci. Gotovo je nemoguce da na tvojoj ladi postoji fabricka instalacija. Citao sam da su tek kasnije, tj. zadnje serije 110-ki imale fabricki uradjenu pripremu. E sad, koliko se secam tacno je da postoje neki slobodni konektori u vratima ali ima vise od 6 god. kako sam to otvarao i stvarno se ne secam cemu sluze, uglavnom za radio nisu sigurno
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2618
- altinjanin
- finaldesign
točno tako. Na mojoj je "fabrički" stavljen radio. Naravno ne u tvornici već kod auto dilera prilikom kupnje, ali svejedno, kad je meni lajka pala pod šape, sve sam žice počupao i stavio adekvatne.bruyoni wrote:Bolje sam da ih provlačiš nego da se skenjaš kad vidiš kakvu sirotinju od kablova stavljaju proizvođači. Ovako uzmeš kolko ti treba 0.75 ili 1 i sprovedeš ko čovek.
Re: Instalacija za zvucnike i CD player
Treba mi misljenje. Evo vec 5 god vozim Ladu i nikako da ugradim muziku (katastrofa sam
). I uzmem ja da vidim da li ima nekih zica kada ono sve spremno i razvuceno. Gledam ja,mislim se super samo da kupim neke zvucnike usrafim,prikopcam radio neki i to je to
. Ali 'oces... Dzek koji je za spajanje radio-cd-a ne pasuje. U Ladi imam 2 dzeka a u radio ide samo jedan i nepasuje ni jedan od ova dva. Da li je iko imao neka iskustva vezano za ovu situaciju jer ako postoji "laganije" resenje da napravim sam bilo bi super a ako ne da teram kod drugara u servis mada mi ga zao da ga matretiram za svaku "sitnicu" ako vec mogu da uradim nesto sam. Hvala unapred.
P.S.
Bas sam se poradovao da ima sva instalacija razvucena kakva god da je jer mi je nebitno "gruvanje" muzike,cisto da svira nesto a s obzirom da su 2 u vratima napred a 2 pozadi uz radio-cd 4x50....ma extra ce to da svira.
P.S.
Bas sam se poradovao da ima sva instalacija razvucena kakva god da je jer mi je nebitno "gruvanje" muzike,cisto da svira nesto a s obzirom da su 2 u vratima napred a 2 pozadi uz radio-cd 4x50....ma extra ce to da svira.
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
I treba da ima dva dzeka - jedan je sa osam zica (za svaki zvucnik po dve), a u drugom je struja, masa, struja za antenu, memoriju. E sad ne znam kakav ti je radio, ali sigurno mogu da se izvuku buksne iz dzeka pa da se poveze drugacije.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Slikaj pa postavi ovde, najverovatnije su ISO utikači pa treba odgovarajući adapter sa ISO na uređaj.
Ipak slika vrei više od 1000 reči
Ipak slika vrei više od 1000 reči
Jako mi je zao sto sam izmaltretirao ljude ovde u pokusaju da mi pomognu ali izgleda da meni pomoci nema
Danas sam se posvetio mom "rosnom" radio-cd-mp3-bluetooth auto uredjaju i dosao do sledecih zakljucaka. Nema sanse da nigde nadjem konektor posto je u pitanju Americki proizvodjac i vrlo malo je zastupljen kod nas (tako kazu gde god sam pitao) a da uradim neku budz varijantu traze mi koliko i losiji nov Kenwood recimo tako da odustajem od ovoga,ovaj radio-cd-mp3-bluetooth auto uredjaj dajem ciganima da ga montiraju na neki od svojih "masina" a ja odoh u radnju po normalan nov RADIO-CD-MP3 auto uredjaj i KRAJ!!! 

Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...
kupi par rednih klema i povezi sam...
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
- Otkud_znam
- Automobil: lada 110 8v
Pozdrav svima,
Kod mene je bio isti problem, nisam imao jack od radija pa sam na pinove sa zadnje strane radija zalemio zice od po 10-ak cm( na svaki pin po jednu zicu, tj jednozilni kabel). Pazljivo, sa nekom slabijom lemilicom, od 15-ak w. I onda sve te kablice u luster klemu a sa druge strane luster kleme instalacija iz lade od zvucnika i napajanja, tako da ako treba da vadim radio iz auta samo ga raskacim na luster klemi. Vec 10 godina fercera bez problema.
Kod mene je bio isti problem, nisam imao jack od radija pa sam na pinove sa zadnje strane radija zalemio zice od po 10-ak cm( na svaki pin po jednu zicu, tj jednozilni kabel). Pazljivo, sa nekom slabijom lemilicom, od 15-ak w. I onda sve te kablice u luster klemu a sa druge strane luster kleme instalacija iz lade od zvucnika i napajanja, tako da ako treba da vadim radio iz auta samo ga raskacim na luster klemi. Vec 10 godina fercera bez problema.