Problem sa strujom.
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Problem sa strujom.
Od danas kad sam stavio benzin upalilo se svetlo za rezervu na tablu i gori non stop iako u autu ima benzina i nije na rezervi.Kad dam zmigavac svetlo trepce sa istom brzinom kao zmigavac.pomozite.
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
U nekoj temi o radnoj temperaturi motora sam pisao kako mi je kazaljka temperatre ludovala i pokazivala neke vrednosti sacuvaj Boze. Upalim auto koji je hladan i posle tri cetri minuta, kaaljka je u crvenom polju. Meni su menjali termodavac, mlatili se i uzimali mi pare, dok mi jedan stari mjastor nije skinuo tablu i preletovao. Za to mi je uzeo 300 dinara i od tad sve radi super. Rekao mi je da je to mana kod tih Lada zbog jako loseg kvaliteta i javljaju se te situacije.
- Cika Steva
- Automobil: 110
Dobro si primetio, verovatno da je masa u pitanju. Neki sklop u tabli izgubio svoju masu pa preko lampice za gorivo dobija sad. Samo gde? To može biti na samoj ploči (loš lem, neki prekid) ili u nekoj utčnici (slaba veza). Treba dosta strpljenja i živaca za jednu detaljnu i sistematsku pretragu. Tu ne važi pravilo „zategni treći šraf kod amortizera sa desne strane sa 13 ključem“.
Treba ići sistemo eliminacije od prostijeg (kablovi, utičnice) ka složenijim komponentama (el. sklopovi, uređaji u tabli). Verovatni da je nešto banalno, ali treba to identifikovati. Za početak kreni od volana, jer si napisao da kod njegovog mrdanja najčešće se manifestuje kvar. Znam kod stojadina i kod nekih opela ako volan izgubi masu nemaš ni sirenu. Da nije i kod tebe nešto slično. Pa onda krenuti dalje.
Dao sam par smernica, ali ni ja neznam tačno.
Dao sam par smernica, ali ni ja neznam tačno.
- Cika Steva
- Automobil: 110