Kupio sam navigaciju Becker Z 113 i preko kompa puni bateriju i radi sve OK, a preko upaljaca na kolima nece. Doduse, od kad imam auto nikad upaljac nisam upotrebio, ovo je sad prvi put. U cemu problem moze da bude?
Upaljač u Ladama je malo "dublji" nego što je uobičajeno, pa ti ne ostvaruje kontakt sa "+". Ja sam to svojevremeno u Italiji rešio sa alu folijom od čokolade (dokon čovek), tako što sam odvio vrh punjača i dodao alu foliju tako da je utikač punjača "nadograđen" sa par milimetara folije. Koštalo me 2 minuta i isto toliko osigurača dok nisam potrefio...
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...
Da,taj ''razdelnik'' sa 2 ulaza je dobar,mozes i tel.da punis,a i navigaciju da prikacis,sjajna stvar,bilo je u metrou na akciji skoro,mislim oko 700 dinara da je bila cena.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Ne punim tel u kolima, koristice mi samo za navigaciju. Cek, kazs 700 dinara. Ja sam malopre nasao na netu i cena je bila 207 dinara. Da li je to to, ili je ovo sto sam ja nasao neko debelo sranje?
Tako nesto je bilo,oko 700 din.u metrou,ali ne znam zaista sta prodaju po netu,mozda da vidis po ovim radnjama gde prodaju kartice,komp.aparate,kablove mora da ima.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Mislim da je i zamena upaljača je rešenje. A za razdelnik izmeri dubinu upaljača pa uporediš sa razdelnikom u radnji ako ga budeš kupovao. Ja mislim da u svakoj malo bolje snabdevenoj prodavnici auto delova možeš naći odgvarajući razdelnik.
Meni nije radio punjac za telefon u kolima prvi puta kad sam ga stavio jer je kontakt
'+\ oksidirao zbog nekoriscenja a i zato sto su svi ladini kontaktni delovi napravljeni od nekog sranje materijala koji non stop oksidira....malo smirgle je resilo stvar......
Resio sam problem. Mnogo je bilo komplikovano da se sve ono razmontira da bi se skinuo upaljac. Morala bi cela konzola da se skida. Izveo sam instalaciju i prikacio nov upaljac dole kod suvozacevih nogu. Uopste se ne primecuje. Tu i prikljcujem navigaciju.