Ima mnooogo nebuloza!bruyoni wrote: ima nebuloza
ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA
Nije automobil opasan - to je tona gvozdjurije (u poslednje vreme i elektronike) koja radi ono sto joj budala za volanom naredi. Opasni su vozaci a time se nasa drzava uopste ne bavi. Umesto da poboljsa preglede za nove vozace ona se zamlacuje sa teoretskim predavanjem i obukama od 6 meseci....bruyoni wrote:Ne razumem šta se čudite. Pravilnik je začuđujuće dobro i smišljeno napisan, ima nebuloza ali svaki zakon u svakoj državi ih ima. I stari je bio dobar ali mu je trebala modernizacija i evo je, ali je i kod starog izvršni organ isti sprovodilo ofrlje i selektivno tako da će i ovaj novi isto sprovoditi tako da sve dok neko ne uhvati da , kako bog zapoveda, kontroliše taj izvršni organ. U suštini automobil je opasna sprava i stoga isti treba da odgovara određenom sklopu pravila.
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Izvini ali ako krntija od 20 godina ispred mene na magistarlnom putu isti zasipa delovima i fluidima koje sam prinuđen da izbegavam ili da strahujem hoće li me pokupiti odnekle jer mu "naprasno" otpale kočnice, kočnice, točak, letva, spona, amortizer, branik... onda jeste opasno.
Pravilnik o tehničkim uslovima se bavi se tehničkom stranom vozila ne vozačima, o vozačima se brine zakon o bzbednosti u saobraćaju. Zarad kvalitetne diskusije molim vas da ne mešate ta dva akta
Pravilnik o tehničkim uslovima se bavi se tehničkom stranom vozila ne vozačima, o vozačima se brine zakon o bzbednosti u saobraćaju. Zarad kvalitetne diskusije molim vas da ne mešate ta dva akta
Slazem se - al tu krntiju je budala bez 2 grama mozga IZVEZLA na put i time ugrozio i sebe i ostale. Dotakli smo se teme vozaca nisam imao nameru da mesam sa tehnickim delom.
Slazem se da pravilnik mora da postoji i da vazi za sve, procitao sam ga veceras celog i vecina toga nije bitna za same vozace. Nebuloza je to sto propisuju da ce sva vozila koja se prvi put registruju posle 1. marta 2011 morati da imaju ABS?! Sta ako meni dodje da uvezem oldtajmer? A nigde nije ostavljeno pravnog prostora da se ta oblast blize regulise (ako pravilnik kaze SVA VOZILA onda se to odnosi na SVA vozila.... valjda).
Slazem se da pravilnik mora da postoji i da vazi za sve, procitao sam ga veceras celog i vecina toga nije bitna za same vozace. Nebuloza je to sto propisuju da ce sva vozila koja se prvi put registruju posle 1. marta 2011 morati da imaju ABS?! Sta ako meni dodje da uvezem oldtajmer? A nigde nije ostavljeno pravnog prostora da se ta oblast blize regulise (ako pravilnik kaze SVA VOZILA onda se to odnosi na SVA vozila.... valjda).
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Naravno da ne misle na sva vozila. I u EU važi u principu ista direktiva osim što je tamo proizvođačima naređeno da moraju opremiti sva vozila ABS-om Oldtajmer je polovno vozilo tako da mu prva registracija može biti jedino ako ga je neko zaboravio na nekom dilerskom placu trideset i više godina.
Ako te zanima uvoz oldtimera onda pogledaj ovu uredbu
http://www.konzulat.ch/Propisi/Uredba%2 ... la-lat.pdf
Ako te zanima uvoz oldtimera onda pogledaj ovu uredbu
http://www.konzulat.ch/Propisi/Uredba%2 ... la-lat.pdf
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
ja imam jednu repliku.Verovali ili ne?Ali samo 20% saobracajnih nezgoda izazivaju vozaci starijih i neispravnijih???????vozila.dok drugih 80% izazivaju ovi sa boljim automobilima.
??????-Navodno su novija vozila ispravnija od starih,a pritom su negde u evropi prodati bud zasto ne bi li se izbegla velika ulaganja u vozilo.Posto su mu za 5 godina izvadili dusu i presli brdo km....Kapa dole onima koj kupuju novi auto.
??????-Navodno su novija vozila ispravnija od starih,a pritom su negde u evropi prodati bud zasto ne bi li se izbegla velika ulaganja u vozilo.Posto su mu za 5 godina izvadili dusu i presli brdo km....Kapa dole onima koj kupuju novi auto.
znas, generalno su oni koji voze matore krsine dobri vozaci. losi vozaci se plase krseva i voze iskljucivo nova kola. takodje, ko vozi krsinu najcesce je svestan toga i veoma vodi racuna da ne upada u kriticne situacije pa otud i manji udeo starijih vozila u saobracajkama. takodje, slutim da je procenat saobracajki izazvanih zbog neispravnosti vozila zanemarljiv.
j***** auto bez kardana