Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Uzmi probnu lampu za 12V pa pogledaj kada nece da radi pa ces znati gde je problem. Stavi auto na sunce i podigni haubu neka greje osiguracku tablu. Da li ti se greje osigurac 5 posle duzeg vremena rada, mozda je napukao vod na stapmanoj ploci pa usled zagrevanja se prosiri i ponovo napravi kontakt. Probaj nesto, uglavnom kazem ti, kada su takvi kvarovi u pitanju to je tabla, nego lampu u ruke pa da se ne pogadjamo vise... Pozz
E tek sada videh da si odgovorio. Da za stampanu plocu.
A ako se ponovo pojavi problem evo ti resenja:
I jos nesto, evo da ti olaksam stvar, izvuci prekidac za sva 4 migavca, i treba da imas narandzasti provodnik koji je prikljucen na poziciju br 2. Vidi tu probnom lampom da li svetli kada das kontakt i kada ti ne radi instrument tabla i kada ti proradi. Ukoliko ti ne svetli das kontakt i dovedi mu odnekud 12V pa pogledaj hoce li zivnuti inst tabla. To ti je to...
A ako se ponovo pojavi problem evo ti resenja:
I jos nesto, evo da ti olaksam stvar, izvuci prekidac za sva 4 migavca, i treba da imas narandzasti provodnik koji je prikljucen na poziciju br 2. Vidi tu probnom lampom da li svetli kada das kontakt i kada ti ne radi instrument tabla i kada ti proradi. Ukoliko ti ne svetli das kontakt i dovedi mu odnekud 12V pa pogledaj hoce li zivnuti inst tabla. To ti je to...
skinuo sam dzekove ispod osiguracke table,ali posto nisam bas talentovan u elektronici,recimo ne znam koji je prvi a koji cetvrti,a tek pin,da ne bude belaja...inace drzao sam ga napolju sa podignutom haubom oko 15 min i radi normalno posle toga...osiguraci se ne greju,sljakaju ok...

TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
Bas to, na tabli pored svakog dzeka pise njegov broj, i na to mesto treba da dolazi preko zenskog dzeka narandzasti provodnik sa jos jednim (valjda je naranzasto-plav).
A zasto si skidao tablu ako sve radi? Osim ako hoces da budes siguran da nemas vise taj kvar, onda obrati paznju na dzek koji se kaci na ono mesto narocito na onaj narandzasti da li ima dobar spoj, a tablu ako hoces mozes da otvoris i da je malo ocistis i dodatno osusis, i takodje obrati paznju na okolinu onog mesta da li je sve u redu. Posle, pri sklapanju je dodatno zastiti od vlage(neko je o tome pisao).
A zasto si skidao tablu ako sve radi? Osim ako hoces da budes siguran da nemas vise taj kvar, onda obrati paznju na dzek koji se kaci na ono mesto narocito na onaj narandzasti da li ima dobar spoj, a tablu ako hoces mozes da otvoris i da je malo ocistis i dodatno osusis, i takodje obrati paznju na okolinu onog mesta da li je sve u redu. Posle, pri sklapanju je dodatno zastiti od vlage(neko je o tome pisao).
nisam je skidao,samo poskidao dzekove sa donje strane, i poprskao Wd-om...ne bih je rasklapao,nbojim se da je ne razbucam,za sad lepo radi,samo me nervira sto na pocetku ne radi,a posle hoce......inace tabla je zasticena,sa silikonom..sad cu malo da ceprkam po instrument tabli...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
Ajd da i ja ne otvaram novu temu,imam jedan problem koji nije toliko strasan,ali me strasno nervira
Kada naglo dodam gas,auto proguta knedlu i onda vuce dalje,ali bih rekao da opet na visim obrtajima vuce slabije nego sto bi trebalo.
Problem je prisutan i na gasu i na benzinu,manje je izrazen na benzinu.Dok ga lagano vozim sve super radi,pali lepo i lepo vuce do tog momenta.Menjao sam redom sve sledece:
1)Karburator-zamenjen novim,i zbog problema od ranije sa benzinom
2)Bobina-isto je i sa starom i sa novom
3)kapa
4)ruka
5)komutator
6)svecice
7)kablovi za svecice
8)vak.korektor pretpaljenja
9)halov davac
10)probao sam da paljenje namestim na kasnije,opet isto
Jedino mi sumnja ostaje na raz.paljenja,cini mi se da ima jako mali luft,ne znam nida li ima 1 mm,ali moze malcice da se mrdne osovina u cauri levo-desno,da li bi to mogao biti potencijalni problem???
Svaki savet uvek dobro dosao,jer mi ponestaje ideja
Kada naglo dodam gas,auto proguta knedlu i onda vuce dalje,ali bih rekao da opet na visim obrtajima vuce slabije nego sto bi trebalo.
Problem je prisutan i na gasu i na benzinu,manje je izrazen na benzinu.Dok ga lagano vozim sve super radi,pali lepo i lepo vuce do tog momenta.Menjao sam redom sve sledece:
1)Karburator-zamenjen novim,i zbog problema od ranije sa benzinom
2)Bobina-isto je i sa starom i sa novom
3)kapa
4)ruka
5)komutator
6)svecice
7)kablovi za svecice
8)vak.korektor pretpaljenja
9)halov davac
10)probao sam da paljenje namestim na kasnije,opet isto
Jedino mi sumnja ostaje na raz.paljenja,cini mi se da ima jako mali luft,ne znam nida li ima 1 mm,ali moze malcice da se mrdne osovina u cauri levo-desno,da li bi to mogao biti potencijalni problem???
Svaki savet uvek dobro dosao,jer mi ponestaje ideja
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
-
samara1500
U kakvom ti je stanju centrifugalni regulator (u razvodniku)? Ako u njegovom mehanizmu nema lufta, ja bih rekao da je kod tebe pre problem u glavi motora ili usisnoj grani, nego u struji...
PS motori 1.5 su izgleda skloniji toj "knedli" nego 1.3
PS motori 1.5 su izgleda skloniji toj "knedli" nego 1.3
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
To ne znam,moracu da pogledam ovih dana.Jedino mi je razvodnik ostao sumnjiv.
Jel to mislis na one tegice?
Ne znam koji bi mogao problem biti sa glavom,svuda zaptiva dobro,ne vuce fals vazduh reko bih nigde.
U svakom slucaju problem je zajednicki,jer ga ima i na plinu i benzinu.
Jel to mislis na one tegice?
Ne znam koji bi mogao problem biti sa glavom,svuda zaptiva dobro,ne vuce fals vazduh reko bih nigde.
U svakom slucaju problem je zajednicki,jer ga ima i na plinu i benzinu.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
To sto ima knedlu kada naglo dodas gas ne moze da bude posledica loseg rada centrifugalnog regulatora. Po mom misljenju ili se nesto desava u tom trenutku sa smesom (mozda postane siromasna) ili se nesto oko promene ugla paljenja ne odvija kako treba jer se problem javlja pri vecoj promeni vakuma. Jer kada naglo pritisnes papucu gasa tada se povecava vakum, kao i pri visokim obrtajima sa opterecenjem sto vidis po ekonomajzeru....
Meni se taj problem resio zamenom vakumskog korektora preko koga je inace u uvlacen fals vazduh, tako da sada apsolutno nikad mi se knedla ne javlja. U prilog tome ide u to sto ti se na benzinu to manje manifestuje.
Sta znam, kvalitet delova je cudo...
Meni se taj problem resio zamenom vakumskog korektora preko koga je inace u uvlacen fals vazduh, tako da sada apsolutno nikad mi se knedla ne javlja. U prilog tome ide u to sto ti se na benzinu to manje manifestuje.
Sta znam, kvalitet delova je cudo...