1. I najveći problem. Automobil negde pušta rashladnu tečnost. Zamenio sam hladnjak ali izgleda da i dalje pušta. Svojevremeno je zezao oko creva i šelni, pa sam zamenio ranije i oba creva (u hladnjak i iz hladnjaka), a sada i hladnjak, ali i dalje vlaži. Sada makar deluje kao da vlaži kod creva, a ne kao juče (pre zamene hladnjaka) kod donje strane hladnjaka. Pretpostavljam da majstor nije dobro stegnuo šelnu pa da tu pušta malo.
Rešeno - zategnuo sam šelne na crevima, tako što sam prvo skinuo ventilator hladnjaka. Hvala Bogu, pa je i ovo sređeno posle jedno 30 minuta posla.
2. Od zamene hladnjaka izgubio sam pokazivač temperature u kabini. Vidim da nisu buksne čvrste na termodavaču (ili termoprekidaču - uglavnom onom delu sa leve strane hladnjaka, suprotno od ventilatora). Gde je senzor temperature i da li se temperatura možda meri na tome? Gde to mogu da proverim? Preko električne šeme ga ja lako nađem, ali ne znam tačno gde je na motoru.
Rešeno - spala buksna sa senzora, ili je majstor nije ni vratio
3. Zamenio sam zadnje opruge i sada je auto mnogo viši pozadi i mnogo udobniji. Međutim, opruge škripe kao blesave što me JAAAAKO iritira! Da li znate kako se ovo može srediti?
Rešeno - skraćene malo zadnje opruge
Hvala svima na savetima i pomoći!, p