Novi pravilnik

aleksa

Post by aleksa »

Wintera je po toplom vremenu blagi uzas,a po ekstremno visokim temperaturama je totalna katastrofa! :!:

Ustalom,wintera je najlosija zimska guma koja moze da se kupi,ali doduse i najjeftinija. ;)

Naravno po zimi (snegu),bolje i wintera,nego bilo koja letnja guma! :)

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

aleksa wrote:Wintera je po toplom vremenu blagi uzas,a po ekstremno visokim temperaturama je totalna katastrofa! :!:

Ustalom,wintera je najlosija zimska guma koja moze da se kupi,ali doduse i najjeftinija. ;)

Naravno po zimi (snegu),bolje i wintera,nego bilo koja letnja guma! :)
Mozda jeste najlosija zimska guma ali mene nigde nije ostavila ;) prosle zime sam isao sa njom kroz dubok i neugazen sneg bas da vidim kako se ponasa i kud sam god krenuo tu sam i prosao :) na jednoj uzbrdici gde je bio skoro cist led i gde niko nije mogao da izadje ja sam bez problema izasao sa winterom :) sto se tice voznih karakteristika po snegu od mene dobija ocenu 10. ali i znam da ove zime sa njom necu moci nigde da izadjem :D vozena je i leti :/
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Coa123

Post by Coa123 »

Dajte ondaK neki savet, koje gume kupiti a da ih koristim i zimi i leti? Koja je trenutno cena?

buzald

Post by buzald »

zimi winteru, leti siguru. ko god ti kaze da postoji univerzalna guma za oba doba taj laze. da postoji takav hemijski sastojak koji to omogucava, prvo bi je u formuli 1 nasli, a vidis da tamo menjaju gume zavisno od temperature.

NE POSTOJI GUMA I ZA LETO I ZA ZIMU U ISTO VREME!
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Coa123

Post by Coa123 »

Stavicu zadnje m+s a prednje zimske (pitanje je koje i koja je cena- vasa iskustva).

Trenutno su mi zadnje m+s ali je sara 3mm (znaci moram nove), prednje su mi letnje, sara 5 mm.
Kupicu 2 zimske za napred (leti cu vratiti ove koje imam sada napred) i 2 m+s za nazad koje ce gurati i leti i zimi, problem resen.

Zimske nisu za leto, mekse su, vise se trose, letnje nisu za zimu, ako nista onda zbog pravilnika :D

vigmir

Post by vigmir »

Mislim da nije red da pljujete po Winteri jer je to vise nego dobra guma.Na njoj se vozi 70 posto Srbije i sada odjednom ne valja.A posebno te price da ne valjaju u letnjim uslovima.To su totalne gluposti.Vozim vec godinama sto na privatnom, sto na sluzbenom autu Wintere i prelazim godisnje po 40-50 hiljada kilometara.Nikad mi se nije desilo leti da imam sa njima neprijatnosti.U sustini brze se potrose od letnjih ali mi niko ne moze dokazati da sa njima proklizes, otklizes ili sta vec na 30 i vise stepeni.

aleksa

Post by aleksa »

Ma nije wintera losa guma,i meni su sad wintere prva opcija za kupovinu,ali samo (i samo) zbog povoljne cene!

Ali ipak,u poredjenju sa drugim zimskim gumama,realno nema sta da trazi. Pa svako ko je probao nekoliko drugih zimskih guma,winteru nece vise ni spomenuti. ;)

vigmir

Post by vigmir »

Probaj Kleber pa ces da vidis sta je umetnicko klizanje. :D :D :D
Trenutno na sluzbenoj Z10 imam SAVA Adapto M+S i neverovatno sam zadovoljan sa tom gumom.Prosle zime sam sa njom izlazio na nemoguca mesta

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

cene polovnih, savreseno ocuvanih, znaci skoro kao nove izgledaju:
wintere sa ladinim 13' felnama 2500 din komad
Sava Eskimo bez felni 2500 din komad (+ montaza + balansiranje)
danas sam malo procunjao otpadom i takvu informaciju sam dobio tj. po toj ceni sam mogao da ih kupim
s obzirom da je nova wintera oko 3500 din + montaza i balansiranje interesuje me na sta bi ste se vi opredelili, tj. imate li jos neke informacije o cenama i kakav izbor planirate za svoje vozilo
ja sa moja tri auta moram dobro da razmislim jer 4X3= 12 guma a posedujem samo 3 zimske + 2 MS, a ako se priznaje i tg621 onda imam i takve 2 mada sve sagledavsi bilo bi dobro da dokupim bar jos dve ms ili zimske gume (pored 15 guma na vozilima i 10 dobrih letnjih guma u tavanu ja moram da dokupim bar jos dve gume kukuuuuuuuuuuuuuuu :evil:
znam da se negde pored ibarske kad se prodje sremcica i lipovacka suma skrece u neko naselje desno i odmah tu blizu ali zavuceno ima covek koji se bavi uvozom novih guma ali kojima je godina proizvodnje malo kriticna i da su te gume po znatno nizoj ceni i da mnogi taxisti iz Bgd dolaze kod njega i kupuju gume. Ako neko zna o kome se radi bilo bi lepo da nam da informacije o trenutnim cenama kod njega a ja sam zagubio negde njegov broj telefona a nije mi ni usput da tako lako odem tamo samo radi cene :xixi

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Meni ce ova zima biti treca sezona sa winterom,prezadovoljan sam,a uzecu jos 2. a drugo kad prolece dodje prebacim je na zadnje tockove i vozim celo lepo,ne vidim da se toliko trose,niti proklizava,tako da ne menjam,jer sam u potpunosti zadovoljan. 4000 dinara je u auto-servisu adam na tosinom bunaru komad sa montazom.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

sale89bre

Post by sale89bre »

Ja otkad znam za sebe vozim procelave gume :lol:
Uz malo muke idu kuda ja naumim :D
Ove zime cu slabo i voziti jer je vreme za generalnu motora, a nema se para :sad:
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)

aleksa

Post by aleksa »

Jel neko danas gledao SAT reviju ,bio onaj glavni (mutavi) pandur za bezbednost saobracaja, i koliko sam ja skontao donosenje pravilnika se odlaze za neko vreme! :?

Ja bas nisam pazljivo gledao,jer za mlataranje rukama i lupanje gluposti tate i sina Alvirovic,stvano nemam zivaca! :D

Pa me interesuje dal je neko to bolje cuo i razumeo? :)

Gile
Automobil: Lada niva / Lada 110

Post by Gile »

Ja nisam gledao SAT ali sam na nekoj stranici sa vestima procitao izjavu upravo gore pomenutog. Dao je izjavu da posto se procenjuje da do 1. novembra treba da se promeni oko 4 miliona guma u Komitetu za saobracaj traze odlaganje primene pravilnika jer su vozaci dovedeni u vremenski tesnac (taj sam izraz posebno upamtio) pa nisu u mogucnosti da izaberu ono sto je za njih najbolje i najjeftinije. KAKVI DUSEBRIZNICI!!! :x
Posto svi znamo koliko je svima njima stalo do nas obicnih vozaca, licno sumnjam da ce doci do odlaganja primene :?

aleksa

Post by aleksa »

Ovi stvarno vise nemaju pojam ni sta rade,ni sta pricaju... :evil:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fo ... odine.html

Delic9

Post by Delic9 »

СРБИЈА
Конвертор

Post Reply