Curi ulje

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

sasar

Curi ulje

Post by sasar »

Jutros sam video poveću mrlju ulja ispod auta :( posle kraćeg traženja otkrio sam da mi na Samari curi (lije) ulje kod zubčanika bregaste,takođe ima malo ulja i u razvodniku. Ljudi pomagajte koji je lek za moju Samaru?

Alekre

Post by Alekre »

Lici mi na semering. Momci ce me ispraviti ako gresim.

Goxxy

Post by Goxxy »

I meni liči na semering. Samara ima jako glupo rešen taj semering jer se dihtung glave drži samo na dva šrafa, pa koliko god zaptivao i čime god zaptivao, uvek će tu puštati ulje. Govorim iz sopstvenog iskustva.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Goxxy wrote:I meni liči na semering. Samara ima jako glupo rešen taj semering jer se dihtung glave drži samo na dva šrafa, pa koliko god zaptivao i čime god zaptivao, uvek će tu puštati ulje. Govorim iz sopstvenog iskustva.
E ala si ga odvalio Goxxy, svaka ti cast.
Semering je vrsta dihtunga, ali za osovinu, tj za rotacioni pokretni deo. Kakve to veze ima sa ventil deklom i sa dva srafa kojima se ona steze?

Ako curi kod razvodnika ili je ventildekla, pa izgleda kao sa razvodnika, ili je gumica na razvodniku, sto je verovatnije. A da curi toliko da ostavlja fleku na betonu, to je malo cudno. Da nije ulje iz menjaca ili sa semeringa radilice, sto je najverovatnije.

sasar

Post by sasar »

Kod razvodnika ima malo ulja ali sa druge strane, kad se skine plastika što pokriva zupčasti kaiš, tu je katastrofa.Od tog gornjeg zubčanika lije ulje.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

To je semering bregaste, MENJAJ GA ODMAH jer naulji zupcasti i moze da prezubi.
Zameni i zupcasti i trebilo bi sve remenice da se ociste lepo od masnoce.

vigmir

Post by vigmir »

Odmah menjaj taj semering jer,kao sto Miljan kaze,moze da ti preskoci zupcasti kais pa si napravio veliko sr... Uzmi novi zupcasti,obrisi dobro remenice i teraj dalje.I meni se to desilo na jednoj od Samara.Nemoj da se zezas sa tim.

Miljan

Post by Miljan »

Image Image Image Image
Image Image Image

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Нишки, а да немаш неки филмић уместо фотки? :D

Niški, a da nemaš neki filmić umesto fotki? :D
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Miljan

Post by Miljan »

E to nemam.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Bolje da ne cacka sam. Nece znati posle da uzupci kajs, pa ce biti belaja,

Goxxy

Post by Goxxy »

josif visarionovic wrote:
Goxxy wrote:I meni liči na semering. Samara ima jako glupo rešen taj semering jer se dihtung glave drži samo na dva šrafa, pa koliko god zaptivao i čime god zaptivao, uvek će tu puštati ulje. Govorim iz sopstvenog iskustva.
E ala si ga odvalio Goxxy, svaka ti cast.
Semering je vrsta dihtunga, ali za osovinu, tj za rotacioni pokretni deo. Kakve to veze ima sa ventil deklom i sa dva srafa kojima se ona steze?
Hvala, hvala, uvek sam "sijao" sa znanjem! :D
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

sasar

Post by sasar »

Mnogo vam se zahvaljujem društvo, većinu sitnica na Samari sam popravljao ali ovo je posao za majstora.
Juče sam bio kod majstora promenjen je semering bregaste kao i dihtung ventil dekle pošto je i on malo puštao ulje.
Zatim je motor opran i stavljen novi zubčasti i onaj manji klinasti kaiš.

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

@sasar
Posle zamjene semeringa da li je sve u redu, curi li ulje i dalje? I kod mene se pojavilo curkanje ulja ne semeringu i na čepu za dolivanje ulja.
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Niko ne pomenu ampulu za ulje - meni kad je jedan jedini put za 7 godina ulje toliko drasticno curelo da su ostajale bare ispod auta, problem je bila bas ta ampula (mozda vi to drugacije zovete, i meni je malo cudan naziv "ampula").

A sitna curkanja, tipa kap-dve-tri na asfaltu kad auto prenoci su redovna pojava - dihtung deklija, cep... Trenutno mi ne curi nigde, pa sa litrom ulja prelazim i po 3500 Km :lol:

Post Reply