Curi ulje
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- josif visarionovic
- Site Admin

E ala si ga odvalio Goxxy, svaka ti cast.Goxxy wrote:I meni liči na semering. Samara ima jako glupo rešen taj semering jer se dihtung glave drži samo na dva šrafa, pa koliko god zaptivao i čime god zaptivao, uvek će tu puštati ulje. Govorim iz sopstvenog iskustva.
Semering je vrsta dihtunga, ali za osovinu, tj za rotacioni pokretni deo. Kakve to veze ima sa ventil deklom i sa dva srafa kojima se ona steze?
Ako curi kod razvodnika ili je ventildekla, pa izgleda kao sa razvodnika, ili je gumica na razvodniku, sto je verovatnije. A da curi toliko da ostavlja fleku na betonu, to je malo cudno. Da nije ulje iz menjaca ili sa semeringa radilice, sto je najverovatnije.
- KamAZ driver
- josif visarionovic
- Site Admin

Hvala, hvala, uvek sam "sijao" sa znanjem!josif visarionovic wrote:E ala si ga odvalio Goxxy, svaka ti cast.Goxxy wrote:I meni liči na semering. Samara ima jako glupo rešen taj semering jer se dihtung glave drži samo na dva šrafa, pa koliko god zaptivao i čime god zaptivao, uvek će tu puštati ulje. Govorim iz sopstvenog iskustva.
Semering je vrsta dihtunga, ali za osovinu, tj za rotacioni pokretni deo. Kakve to veze ima sa ventil deklom i sa dva srafa kojima se ona steze?
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- vaz_mashina
Niko ne pomenu ampulu za ulje - meni kad je jedan jedini put za 7 godina ulje toliko drasticno curelo da su ostajale bare ispod auta, problem je bila bas ta ampula (mozda vi to drugacije zovete, i meni je malo cudan naziv "ampula").
A sitna curkanja, tipa kap-dve-tri na asfaltu kad auto prenoci su redovna pojava - dihtung deklija, cep... Trenutno mi ne curi nigde, pa sa litrom ulja prelazim i po 3500 Km
A sitna curkanja, tipa kap-dve-tri na asfaltu kad auto prenoci su redovna pojava - dihtung deklija, cep... Trenutno mi ne curi nigde, pa sa litrom ulja prelazim i po 3500 Km