Gasenje motora prilikom kocenja i saltovanja
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Gasenje motora prilikom kocenja i saltovanja
Vec mesec dana imam problema kada smanjim brzinu tj pritisnem na kocnicu pa kvacilo i prebacim (cini mi se skoro uvek iz trece u drugu) da motor prestane da radi. Ovo se desava posle stotinak kilometara voznje ali ne uvek vec s vremena na vreme. Takodje sam primetio da se svetla na instrument tabli ne gase vec ostaju i dalje upaljena. U pocetku sam dodavao gas i nastavim da vozim a sada kad mogu stanem i startujem ga na kljuc. Cistio sam dizne kod majstora ali bez rezultata. Koja vrsta problema bi mogla da bude? Da i ovo. U prvoj mi nekako seca nema *glatke* voznje.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
U pitanju je lada 112. Bio sam na servisu i receno mi je da su dizne zapusene. Tada su i prociscene a zamenio sam svecice, filter za fazduh, filter za gorivo, promenio ulje i filter za ulje. Dakle uvek se gasi u situaciji kada smanjujem brzinu, tj. u trenutku kaga drzim kvacilo i kocnicu zajedno i prebacujem u nizi stepen. A ovo oko komandne table - mislio sam da kazem da je tada sva signalizacija na njoj kao kada kljucem uspostavljam kontakt pri normalnom startovanju auta.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
- ovo pokazuje da ti se u tom trenutku motor vec ugasio, a to je posledica a ne uzrokZoljas wrote:A ovo oko komandne table - mislio sam da kazem da je tada sva signalizacija na njoj kao kada kljucem uspostavljam kontakt pri normalnom startovanju auta.
- drzanje pritisnute kocnice i gasenje motora moze biti i usled probusene membrane na servo uredjaju kocnice, da bi to isprobali pokusaj u raznim situacijama da pratis kad stisnes kocnicu kako se ponasa motor. Da li se motor gasi i na normalnom stajanju dok motor radi u 'leru' pa stisnes kocnicu ?
- inace pri oduzimanju gasa kompjuter prelazi u tzv. 'stedljivi rezim rada' tj maximalno smanjuje kolicinu goriva. To je znacajno recimo pri dugotrajnim nizbrdicama i vezano je za ekologiju. Znaci ako je broj obrtaja motora veliki a pedala gasa nije stisnuta onda kompjuter prelazi u taj stedljivi rezim rada sve dok se ne priblizi 1000 obrtaja u minuti a onda pokusava da polako dodaje kolicinu goriva i stabilizuje ler. Tu znacajnu ulogu ima regulator ( 'motoric' ) za regulaciju broja obrtaja motora na praznom hodu ( 'leru' ). Ako je taj regulator zaprljan ili blokirao od necistoca kompjuter nece uspeti na vreme da stabilise rad motora na 1000 obrtaja pa da ga polako smiri na 800 obrtaja nego moze doci do gasenja motora. Ali ova situacija trebala bi biti i u ostalim rezimima a ne samo iz 3 u 2 dok menjas.
- pokusaj jos malo da pratis simptome, ovakvo neobicno udaljeno dijagnosticiranje na osnovu malog broja simptoma je nedovoljno za pravu pomoc
- kakva je situacija sa hladnim pokretanjem motora (ujutro) ? da li motor ima normalan broj obrtaja ili je smanjen ili oko 1000 obrtaja pri tom hladnom startu ?
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... khoda.html
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Taj step motoric uvek cistim,od servisa do servisa zaprlja se,nekad manje,nekad vise,pa se desava prilikom paljenja/znaci kad je masina potpuno hladna/ hoce malo ler gas povremeno da ''padne'',znaci ako je preko 1000 obrtaja,spusti ga na1000,pa ga vrati sam,naravno dok se nezagreje,i onda je ok.E sad gledao sam kako on izgleda,ima unutra kao mala cesmica ili kako da nazovem,mislim da je od plastike,i taj deo hoce da propadne,a u servisu gde odrzavam auto su mi rekli da imaju bolji,mnogo kvalitetniji,tako da me ceka zamena pred zimu. U mom slucaju ta''cesmica'' je malo okrnjena,tj.sam vrh plastike se malo okrnjio i izlizao,tako da moram to srediti.Cena je oko 2500.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..