motor je proizvela PSA grupa, ugradjivan je navodno negde u Francuskoj a radove je izvodila neka mala francuska firma. Vozilo se regularno prodavalo na svim trzistima kao standardno Ladino vozilo. Menjac je potpuno isti s tim da mi je prethodni vlasnik napomenuo da ruenov potisni lezaj ('druk lager') ne odgovara jer kaci malo negde nego mora biti originalni ruski.
Idemo malo slike redom:

Doznao sam od drugara da se ovaj motor standardno ugradjivao u Citroen Ax i u Nissan Micra K11, mozda i u jos neka vozila ...

mnogo je kritika na zavrsni izgled bocnog nosaca motora, postoje komentari da bi mnogi to lepse estetski odradili

menjac je isti, evo iz nekoliko uglova:

kroz nekoliko sledecih slika vidi se ploca adapter izmedju motora i menjaca:
iz ugla kilometar sajle;

gledano sa prednje strane do elektropokretaca ('alansera') i hladnjaka;

boca za rashladnu tecnost smestena je neobicno ?

polozaj pumpe visokog pritiska;

drugari iz Nissanovog servisa rekli su mi da su ovi motori imali problema sa regulatorom za povecanje broja obrtaja motora pri hladnom pokretanju, mehanicki je resen (sajlicom povlaci polugu pumpe) i evo kako izgleda:

E OVO NE PODNOSIM ! Jeftino resenje koje moze kostati zivota ! Varenje jeftine kocione cevi, pa da mi je sad blizu onaj ko je ovo vario pa da mu nabijem tih 500 dinara ili koliko vec kosta ta kociona cev nova

izgleda da su u maloj francuskoj firmi vadili originalne benzinske motore i stavljali ove diesel, nasao sam vakuum crevo ekonometra na instrument tabli kako visi neiskoristeno, na instrument tabli beskorisno stoji ekonometar, a i ovaj dijagnosticki konektor izgubio je smisao pa cu ga verovatno odstraniti pri reviziji instalacije

za sad toliko za znatizeljne, detaljnije kad zavrsim sve popravke, farbanja i modifikacije