Trebaju mi saveti za mog Ladilaka :)

Moderators: dejo, dejca, Rus

djape1977

Post by djape1977 »

to ti je mesto za relej ventilatora hladjaka. na istom je releju kao i sirena. kod tebe bi trebalo da je ventilator zasrafljen direkt na kaisnik vodene pumpe tako da je relej nepotreban i prespojeno je da bi ti radila sirena
j***** auto bez kardana

Shone89
Automobil: 2105

Re: Trebaju mi saveti za mog Ladilaka :)

Post by Shone89 »

Resih da zamenim svecice, uzeo sam u UKR-u "Bosch" za 450 dinara (aj bas da vidim koliko ce da traju) cisto da dokazem matorcu da postoji razlog zasto hocu Brisk ili NGK koje su po 200-250 dinara komad. Ovih 450 sam prezalio. Crko mi je nepovratni ventil na pumpi za gorivo tako da ce i ona da se menja uskoro, pre toga moram da odem da mi ociste karburator (3000 dinara Auto Nikki u Zemunu, preko puta bolnice). Posle toga radim kompletan pregled i servisiranje kocnica (trenutno mi vuce u levo jer je cale vozio kod majstora pa su namestili neke "polovne" plocice tu gde su se one stare skroz iztroslie).

Sem kocnica moracu da pregledam kugle, silene i ostatak trapa... U planu je i kompletna zamena kvacila (oba cilindra, creva i set kvacila).

Kad se ovih par stvari zavrsi, krecem u potragu za dobrim limarom koji hoce da je ljusti do lima, pegla, vari sece ne zanima me - hocu da kad je zavrsi budem siguran da necu imati problema sa korozijom bar nekoliko godina. Znam da ce ovo skupo da me izadje (mogu samo okvirno da nagadjam da ce me limarija kostati oko 600-700e) a posle toga ide farbanje (verovatno jos 500e). Sve u svemu par meseci radim i celu platu bacam u koverat za limariju ... Videcu kako ce to ici ali se nadam da ce jul/avgust najkasnije biti spremljen kes da mogu kod limara da odem i da ne moram da se cenjkam za 50-100e dole.

Elem, napisah ovo da ne zaboravim i ja sta je sve u planu a i da na jesen uporedim sta je od ovoga uradjeno. Ako uspem sve ovo da uradim ... recimo da cu biti najsrecniji vozac Lade na svetu :)

P.S. Druga varijanta o kojoj razmisljam (umesto sredjivanja limarije) jeste da uzimem drugu Rivu sa zdravom limarijom ... al ne znam koliko bi se to isplatilo jer i na njoj bih radio limariju svejedno (sem ako ne uleti neka koja je bas ko casa a da me izadje jefitinije nego ova za`ebancija sa limarom).
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

djape1977

Post by djape1977 »

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/668321

ili jos bolje kontaktiraj vojvodu sa foruma, prodaje 2103 za soma a stvarno je odlicna
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

1900e sad da istresem tesko, zato sam i krenuo od moje mehanike koja ce da mi uzme 100-150e za pocetak.

Ne bih uzimao ove varijante, iako su ti motori bombona ... Ako budem uzimao drugu zbog limarije verovatno cu juriti 2105/07 novijeg datuma.

djape1977

Post by djape1977 »

ma 1900 mu je pusti san, realno 700-800, do 1000 i kraj.
drugarski savet, batali tu tvoju sadasnju lajku, umorna je. ima ih sad dzabe da se nadju, a ja bi radije pazario 2103 ili 06 ali kako hoces.
ovu sam provozao pre par meseci, nemas sta da ulazes u nju, radi pali ide sve ispravno, nov plin...
phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=3528
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

Znam pričali smo oko ove moje sadašnje... žao mi je da je prodam/bacim to mi je prvi auto :) Opet gledam da na duže staze bolje prođem a to podrazumeva da nađem neku drugu sa zdravom limarijom. Kažem limarija je tu jedino što gledam, motor, menjač etc bi se svejedno u dogledno vreme menjali (ako je u startu krš za početak bih prebacio moj motor i menjač u nju).

djape1977

Post by djape1977 »

jbg, ja sam imao srece da naletim na onu karavanku sa dobrom karoserijom i crknutim motorom. obicno je obrnuto.
realno, znajuci koliko mora da kosta limarija i farbanje da bi bilo ok, bolje kupi drugu.

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/623442

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/666497
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

Nista onda do pocetka leta da ustekam neku kolicinu kesa pa cemo da vidimo sta i kako. Do tad mehaniku na mojoj moram koliko toliko da dovedem u red (mada ni sad nije toliko losa koliko su majstori za plin dundjeri...)

djape1977

Post by djape1977 »

svrati do mene pa cu ti srediti plindzu
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

Nema frke, samo da zavrsim ovo sto imam oko karb-a i motora pa dolazim ;)

Shone89

Post by Shone89 »

Ok pitanje čisto da bih znao šta da očekujem da će mi majstor reći da mora da se menja. Kad kočim auto mi vuče u levo? (srazmerno sili kočenja). Počelo je nakon što su promenjene pločice u prednjem desnom točku.

dejo

Post by dejo »

Jesi li mijenjao pločice u paru?
Ako nisi moguće da se pločice nisu razradile na desnom točku pa slabije koči nego lijevi i vuče u lijevu stranu.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Da,kao sto kaze Dejo,plocice moraju da se menjaju u paru,a sad da li ti je trap u redu? kugle spone itd...?Znaci ako nisi plocice menjao na oba diska,promeni,pa vidi sta se desava,ako i dalje zanosi,pravac centriranje trapa.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Shone89

Post by Shone89 »

Sumnjao bih na trap da se to nije desilo odmah nakon zamene plocica. Nista onda me ceka zamena plocica. Posle ovoga cu u svakom slucaju da odem na centriranje trapa pa da vidim. Kugle i sileni su menjani relativno skoro (godinu i jace dana) a spone ne pamtim, bile su ok kad god sam isao.

Aj videcu pa javljam sta je tacno.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

da,da obavezno proveri,ma nasi putevi uniste trap za par meseci,a kamoli za godinu i vise,ako kugle nisi menjao skoro,a jedna ne valja,menjaj sve 4,obavezno!Evo meni je vec otisao kraj sppone,a pred zimu sam centrirao,i bilo ok sve... uzas!
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Post Reply