Lada 2190

Moderators: dejo, bgzoka

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Jako lepa unutrasnjost. Samo sto je mnogo lepse sa onom instrument tablom koja ima onaj celiki displej izmedju obrtomera i brzinomera., bilo je slika ovde.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

ALTO hvala za informaciju, kolko kosta priora sa petoro vrata, ali 9000 evra za ladu??? Mislim da je stvarno previse. Ja sam stvarno zaludjenik i obozavam lade ali tesko da bih izdvojio 9650 evra za bilo koju top opremljenu verziju priore. Mozda jedino Priora Univerzal moze da prodje za 8500 evra, ali i ona kod nas kosta od 8400 osnovna varijanta do 9650 top - www.impexib.co.rs
Sledeci auto Priora coupe.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Zaobljena verzija Dacije sLogan !!! Ali stvarno ma koliko god opreme da ima preko 7500 ne treba da bude toliko koshta pasat 5 star 7 godina !!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

milanovic986

Post by milanovic986 »

Posle ove Lade 112, ne bi se odlucio da dam tolike pare za neku drugu Ladu. Svaka cast Ladi, ima dobrih strana ali ipak dosta zeza. U tom cenovnom rangu, pre bi kupio Avea ili Fiat Lineu.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ma zazaju i oni kad kupis ima da vidis.... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

milanovic986

Post by milanovic986 »

Zezaju i oni, al redje

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Za iste pare SIGURNO je bolji neki polovni auto

jeronimo

Post by jeronimo »

silno gresite, ali neka neko nauci na tudjim a neko na svojim greskama.... :mrgreen:

milanovic986

Post by milanovic986 »

Ja sam se mnogo puta vozio u Loganu. Lade 11x serije su neuporedivo udobnije od Logana, ali Logan mi se cini kao dosta kvalitetnije odradjen, prvenstveno mislim na kvalitet enterijera, opremu... Dosta bolje ide od Lade.

Aveo je nekoliko svetlosnih godina ispred Lade 11x serije. Ne znam kakva je ova nova Lada sto je sad izasla, tako da necu tu da sudim.

jeronimo

Post by jeronimo »

logan ide bolje sa 75 ks? u odnosu na auto od skoro 100??? mora da su neki konji pocrkali a neki na steroidima :D 11x serija je mnogo starija od logana i poredjenje bi trebalo da bude sa dacia solencom(model pre logana)
aveo je u klasi punta (mozda malo lepsi) sa 84 ks kalina ima 90 i sa svom opremom je jeftinija od baznog modela....aveo ima mozda samo lepsi prednji gril(malo hroma ja to volim) a sa cenom odrzavanja po predjenom kilometru tek ne bi moga da se poredi...(sevisni intervali isti ili kraci a cena min 2x visa)
no nekom je vazan i znak(imam takvih u okruzenju tipa" mercedes je mercedes" a kad treba da se zamene dizne ili pumpa :evil: )
naravno svako je pametan za svoje pare... ;)

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ljudi sa svakim od vas se slazem u necemu, ali nov auto je nov auto, i ipak je lada i dalje ubedljivo najeftinija za odrzavanje. Nove priore i kaline su mnogo kvalitetniji automobili nego sto su to bili 11x modeli, mnogo je AVTOVAZ ulozio u unapredjenje kvaliteta, a to se najbolje vidi po povecanum garancijama i po dosta slabom padu cena polovnih kalina i priora. Sto se "dobrih polovnih automobila tice" takav auto ne postoji, kad auto zgazi 100.000 vec je zreo za remont, ne prodaju ih bez veze evropljani sa ovakvim kilometrazama, jer on najbolje zna kako se auto ponasao kao nov a kako posle 100-140.000 predjenih km. A nas covek kad iz juga udje u polovan Peugeot ili VW on pada u sevdah. Nas srpski mentalitet je cudo!!? Meni se licno od novijih modela mnogo svidja VW Polo, jeste najskuplji u klasi mozda nije i najkvalitetniji ali sigurno izgleda kako spolja tako i unutra onako bas nemacki pedantno izradjen auto. Meni ta nepedantnost najvise smeta kod lada, verujte mi da zavrsna obrada nema veze sa cenom automobila u toj meri kako ljudi misle, jednostavno jedni to znaju da urade drugi ne znaju. To na zapadu zovu KNOW-HOW. Ja sam degenerik, vise se obradujem kada vidim dobro ocuvanu 110-ku nego nov BMW 5, i uvek stanem pa zagledam 10-ku ko da cu neznam sta novo da vidim :D . Sto se Dacia modela tice dobra su to kola ali nije Lada, i bez obzira na neke prednosti sandera ili logana nema sanse da se odlucim za njih izmedju Kaline ili Priore :!: .
Sledeci auto Priora coupe.

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

milanovic986 wrote:Lade 11x serije su neuporedivo udobnije od Logana
Tako sam i ja jos dok smo imali Ruskinju seo u drugarovu 112 i odusevio se kako ne oseca 100, 110 km/h, ni usi, ni zadnjica i osim toga sto mi je malko manjkalo prostora po sirini, bilo mi je jako udobno. Slicno je i sa Kalinom, samo sto je ona stajala u salonu, a ja se buckao u njoj.

Kasnije sam shvatio da je to do sedista koja su u odnosu na konkurenciju po ceni dosta, dosta meksa. E sad, koliko je to dobro...ko zna.

U Rumunu su sedista malko tvrdja, ne bas kao u Fabiji, ali su tvrda. Ne prave dekubituse i ako se pravilno namestis, ergonomija je sasvim dobra, hiljadarku u jednom pravcu ove godine ja nisam osetio, valjda mi prija ovaj vise sedeci nego lezeci polozaj u sedistu.
jeronimo wrote:logan ide bolje sa 75 ks? u odnosu na auto od skoro 100??? mora da su neki konji pocrkali a neki na steroidima :D 11x serija je mnogo starija od logana i poredjenje bi trebalo da bude sa dacia solencom(model pre logana)
S tim sto su 1.4 MPI i 1.6 MPI osmoventilci, a Ladin motor od 100 ks je 16-oventilac. Zapravo, ako odemo bas na pocetak, Renoov 1.4 i Ladin 1.5 su maltene generacija, od pre jakih 25-30 godina, samo su unapredjivani elektronikom i sad su jeftini, a pouzdani i dugovecni.

Za Ladin motor ne znam, ali ovom Renoovom motoru je projektovan zivotni vek 500.000 km. Isti se ugradjivao u peticu, Megane 1, Solencu, SuperNovu...
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

dejo

Post by dejo »

lengenda wrote:
milanovic986 wrote:Lade 11x serije su neuporedivo udobnije od Logana

Za Ladin motor ne znam, ali ovom Renoovom motoru je projektovan zivotni vek 500.000 km. Isti se ugradjivao u peticu, Megane 1, Solencu, SuperNovu...
:D :D :D

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

Jel moze neki mod da isece ovo u drugu temu pa da se nastavi diskusija...

milanovic986

Post by milanovic986 »

jeronimo wrote:logan ide bolje sa 75 ks? u odnosu na auto od skoro 100??? mora da su neki konji pocrkali a neki na steroidima :D 11x serija je mnogo starija od logana i poredjenje bi trebalo da bude sa dacia solencom(model pre logana)...
Poredio sam Loganov 1.4 MPI motor sa 75 ks i Ladin 1.5i motor sa 8 ventila koji ima 77 ks. S tim sto Logan sa tim motorom ispunajva EURO 3 a Lada je EURO 2.

Post Reply