Dok vi caskate,ja sam gledao malo svoju "servisnu knjizicu" (najobicniji rokovnik) gde pisem sva desavanja vezano za Lajku,naravno to samo ja mogu da skontam,jer je pisano zbrda zdola.
I evo jos par stvari koje nisam pisao na ovoj temi:
-zamenjena ona opruga (feder,sta li je) u zadnjem dobosu,sto spaja i odpusta pakne.
-zatim zamenjene 3 sijalice,za prednje oboreno svetlo,zadnja pozicija i stop svetlo.
-na ovo sam se navikao,kad se parkiram uzbrdo,vrata od gepeka nece da stoje otvorena,nego ih drzim glavom,one opruge su slabe i ne vredi da se bakcem sa tim.
-poblesavio plinski kompjuter,morao na popravku,zadovoljstvo 25 evra.
-zatim,ne rade oni "senzori" da kad otvoris vrata da pali svetlo u kabini,verovatno treba samo ciscenje i podmazivanje,al me mrzi.
-u garanciji,centralna brava pustala cudne zvukove,zamenjeno o njihovom trosku.
-ono sr... od kompjutera sto pokazuje koja su vrata otvorena,nivo ulja,itd... od prvog dana me smaralo sa svojim iritirajucim zvukovima,tako da je prosto izvucen dzek i kraj,nemam pojma ni dal je jos ispravno.
-zamenjena polugica za zmigavce i duga svetla.
-zamenjen cep motora,mislim onaj gde se sipa ulje.
-zamenjene mislim dve posude za antifriz i isto toliko cepova za tu posudu.
-zamenjan sajla kvacila,kad sam menjao set kvacila,ne znam ni ja sto.
-zimus sam razbio far,sva sreca puklo samo staklo,oko 20 evra.
-sitni problemcici oko ventilacije,matoric i klapna par puta cackani
-jedno vreme nije radio merac brzine i brojac kilometara,otkacila se neka zica na pinjonu kod menjaca
-zamenjeno jedno prednje kociono crevo,tocak po malo blokirao
-ciscenje sve 4 dizne,jbg. zbog plina. x2
Mislim da sam sve desifrovao,odprilike to bi bile sve dogodovstine sa Lajkom,sta znam,ja sam (pre) zadovoljan sa autom!
p.s. do pre par dana sam stavrno bio PREzadovoljan,al onda jeb... modul!