RAZVODNIK PALJENJA
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
@jeronimo promenio se broj 011/2427417
Ovi iz TELEKOMA turili jednu dvojčicu!
Last edited by Nivoljub on Mon Oct 18, 2010 8:16 pm, edited 1 time in total.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
pa mozes sam da ga zamenis pa da probas da vozis, ili samo da odes kod nekog da ga nasteluje za par sekundi.
ja sam na staroj 1,6 samostalno vadio razvodnik i menjao onaj zupcanik ispod njega, vratio, upalio i to je tako islo. radila je lepo, imala snagu... stelovao sam po teoriji i upalila je iz prve, a dostelovao po iskustvu, na sluh
a teorija kaze da cetvrti klip dovedes na paljenje, i namestis tako da razvodna ruka gleda u cetvrti kabal. za platinski razvodnik moze da se upotrebi probna lampa kod stelovanja, a za elektronac -ne znam
ja sam na staroj 1,6 samostalno vadio razvodnik i menjao onaj zupcanik ispod njega, vratio, upalio i to je tako islo. radila je lepo, imala snagu... stelovao sam po teoriji i upalila je iz prve, a dostelovao po iskustvu, na sluh
a teorija kaze da cetvrti klip dovedes na paljenje, i namestis tako da razvodna ruka gleda u cetvrti kabal. za platinski razvodnik moze da se upotrebi probna lampa kod stelovanja, a za elektronac -ne znam
Za elektronac sam poravnaj repere na radilici,skini kabal sa prvog klipa i primakni ga do mase i onda okreci polako razvodnik u lezistu....kada baci varnicu na taj kabal to je to...stegnes i upalis..posle moze fino stelovanje....a ako ti na tom kablu ne baci varnicu,onda promenis pa uzmes kabal 4-og klipa(zavisi kako je uzupcena i odakle brojis klipove) 
Re: RAZVODNIK PALJENJA
Не знам да ли је права темеа али са нивком имам још један проблемчић:)=
Када пада јако киша склона је гашењу на леру. То се дешава на гасу али и на бензину тако да схватих да није проблем са гасом већ са струјом. Има ли неко идеју, можда је нешто типично па да вас питам
Када пада јако киша склона је гашењу на леру. То се дешава на гасу али и на бензину тако да схватих да није проблем са гасом већ са струјом. Има ли неко идеју, можда је нешто типично па да вас питам
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Kablovi, svećice, napukla kapa, naprskaj kapu sa wd-40
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Uveče kada je mrak i vlažno vreme upali motor i digni haubu. Videćeš kako seva oko kablova
Stavi nove pa probaj opet.

ставио сам недавно нове каблове и свјећице, купих у ладином сервису-баш такве силиконске тако да није до тога. како да провјерим разводну капу? Да ли да је напрскам прије паљења унутра? мислиш да ће појачати проводност и радити боље?
ne nego ce izolovati mikopukotine u kojima se nakupila prasina i prespaja izmedju kontakata. uzmi kvalitetnu novu kapu i ruku ako su starije od par godina i vise od 50 000 km. i mirna glava
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
...рекао бих да моја лада 1.7 директно убризгавање нема разводну капу или сам ја потпуни незналац. Следеће седмице имаћу врмена прије подне па идемо код мајстора.