Nabavio sam novi originalni jugodentov regulator u Beogradu. Transformatorski sa 6 razina napona. Motor je previklovan. Inace gdje se sad nalazi je prije bila trgovina pa gostionica sad je prostor preuređen u stan. Kad sam ga spojio ubacivao je zrak unutra. Na šestoj brzini je poceo dizati slike sa zidova.

Onda sam ga prespojio da duva vanka.
Iz motora ide 5 zica. Jedna je uzemljenje, dva kraja glavnog i dva kraja pomocnog namotaja. Ugrađen je kondezator od 12 µF. Kondezator sam spojio na pomocni namotaj. Vrti strasno jako ne grije se ni malo. Dovoljno je koristiti prve tri brzine ostalo je prestrasno jako.
Kada sam spojio kondezator na glavni namotaj vrtio je dosta sporije, bučio je (ono kad se motor muči) i grijao se pogotovo prve tri brzine.
I dalje ne znam koje je snage motor. Nema nikave pločice. Kad sam ga preuzimao sa viklovanja nije bilo majstora da ga pitam. Negdje sam vidio u oglasniku da lik prodaje isti ventilator napisao je da ima 380 W. !?!?! Majstor je stavio ovaj kondezator. Uglavnom kazu da na 1 kW ide 35 - 40 µF. Dobro, sad sve ovisno sta motor pokrece i koliko je moment potreban. Neki imaju i dodatni zaletni kondezator no ventilatoru i nije potreban bolje da postepeno postize okretaje.
Zanima me sad dal mogu da jos malo reduciram broj okretaja.
Sta bi dobio ubacivanjem manjeg kondezatora recimo 8 µF? Dal bi onda izgubio na momentu i vise se grijao?