Mali problemčići - hladnjak, pokazivač temperature, opruge
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- josif visarionovic
- Site Admin

- KamAZ driver
- josif visarionovic
- Site Admin

Evo ti KamAZ pa uporedi. Posebno obrati pažnju na zadnji deo vozila, koliko se podizao stavljanjem novih opruga.

Sreća pa imam skoro identične slike
Elem, znam i sam da kada sam ranije hteo da izmerim rastojanje između zadnjeg ruba i gazećeg sloja zadnjeg točka - mogao sam svega prst-dva (prst na levom, dva na desnom točku) da stavim između ruba i gazećeg sloja. Sada 'ladno mogu da stavim celu ruku, uspravno. Mislim da je razlika više nego očigledna, pogotovo na zadnjem delu.

Sreća pa imam skoro identične slike
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- KamAZ driver
Да си имао фотке из профила, било би идаелно, али се и овако види.
Да, заиста сад изгледа како је Бог заповед'о. У принципу, сви "Руси" имају добар клиренс, а кад то не видиш на ауту, чини се као да је тјунирано вешање. И наравно, трипут "ура" за тај клиренс
Da si imao fotke iz profila, bilo bi idaelno, ali se i ovako vidi.
Da, zaista sad izgleda kako je Bog zapoved'o. U principu, svi "Rusi" imaju dobar klirens, a kad to ne vidiš na autu, čini se kao da je tjunirano vešanje. I naravno, triput "ura" za taj klirens
Да, заиста сад изгледа како је Бог заповед'о. У принципу, сви "Руси" имају добар клиренс, а кад то не видиш на ауту, чини се као да је тјунирано вешање. И наравно, трипут "ура" за тај клиренс
Da si imao fotke iz profila, bilo bi idaelno, ali se i ovako vidi.
Da, zaista sad izgleda kako je Bog zapoved'o. U principu, svi "Rusi" imaju dobar klirens, a kad to ne vidiš na autu, čini se kao da je tjunirano vešanje. I naravno, triput "ura" za taj klirens
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Ma nije ni pre toliko pravio probleme klirens na zadnjem delu, iliti bolje da kažem to odstojanje od pmenumatika do ruba (koruba). Jedino kada se četvoro nas napakujemo u Sputnika pa krenem preko ležećeg policajca imao je naviku da pneumaticima malo zakači korube. I to me je baš nerviralo.
Sada? Pfff.... šanse nema. Mogu zajedno sa drugarom Saletom koji ima Nivu u terenske i poljoprivredne radove.
Sada? Pfff.... šanse nema. Mogu zajedno sa drugarom Saletom koji ima Nivu u terenske i poljoprivredne radove.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- KamAZ driver
Направи мали тест: иди покупи Еда, па отиђите да мало до Фаркаждина и обиђите њиве његовог деде. Ако не најашиш негде – тест је успео.
Napravi mali test: idi pokupi Eda, pa otiđite da malo do Farkaždina i obiđite njive njegovog dede. Ako ne najašiš negde – test je uspeo.
Napravi mali test: idi pokupi Eda, pa otiđite da malo do Farkaždina i obiđite njive njegovog dede. Ako ne najašiš negde – test je uspeo.
KamAZ je dobra mašina.
- KamAZ driver
Едо ми је брат од тетке, ал’ је истина да га ооооодавно вид’о нисам. А сам си у негде у блогу написао да радите заједно.
Успут, пренеси му поздраве од бураза из Сакула.
Edo mi je brat od tetke, al’ je istina da ga ooooodavno vid’o nisam. A sam si u negde u blogu napisao da radite zajedno.
Usput, prenesi mu pozdrave od buraza iz Sakula.
Успут, пренеси му поздраве од бураза из Сакула.
Edo mi je brat od tetke, al’ je istina da ga ooooodavno vid’o nisam. A sam si u negde u blogu napisao da radite zajedno.
Usput, prenesi mu pozdrave od buraza iz Sakula.
KamAZ je dobra mašina.
- KamAZ driver
Едо стао у Самару? Бу-ха-ха-ха...!!!
Пре неку годину у опцији је био неки Рено 5 или тако шта.
А не би ме изненадило да у неко доба у "Bozhic & Sons" Лада постане службено возило.
Edo stao u Samaru? Bu-ha-ha-ha...!!!
Pre neku godinu u opciji je bio neki Reno 5 ili tako šta.
A ne bi me iznenadilo da u neko doba u "Bozhic & Sons" Lada postane službeno vozilo.
Пре неку годину у опцији је био неки Рено 5 или тако шта.
А не би ме изненадило да у неко доба у "Bozhic & Sons" Лада постане службено возило.
Edo stao u Samaru? Bu-ha-ha-ha...!!!
Pre neku godinu u opciji je bio neki Reno 5 ili tako šta.
A ne bi me iznenadilo da u neko doba u "Bozhic & Sons" Lada postane službeno vozilo.
KamAZ je dobra mašina.
Zamolio bih iskusnije od mene za misljenje jer planiram da zamenim zadnje amortizere i opruge pozadi.Za to mi nije frka(uradio sam to vec 4-5 puta na kecu)ali za prednje se malo premisljam tako da mi je svaki savet dobrodosao.
btw, jel moguce da su amortizeri za ladu samaru samo 610 din/kom?
cini mi se da su za keca bili skuplji(keca sam imao do pre 6 god pa onda pauza do pre mesec dana)
btw, jel moguce da su amortizeri za ladu samaru samo 610 din/kom?
cini mi se da su za keca bili skuplji(keca sam imao do pre 6 god pa onda pauza do pre mesec dana)
Ne verujem da amortizeri mogu da koštaju jeftinije od 1500-2000 dinara, zavisi da li je prednji ili zadnji. Tih 610 dinara mogu samo da budu povod za sumnju da je u pitanju neka šlj mala privreda. Što se opruga tiče, i to možeš da očekuješ da će koštati oko 1200-1700 dinara (zadnji - prednji).
Pazi samo šta kupuješ, za opruge ne bi trebalo da bude problema (traži pakovanje kakvo smo kupili ja i Sasar - dobre su sasvim), jedino mi je jako sumnjiva ova cena za amortizer.
Pazi samo šta kupuješ, za opruge ne bi trebalo da bude problema (traži pakovanje kakvo smo kupili ja i Sasar - dobre su sasvim), jedino mi je jako sumnjiva ova cena za amortizer.