TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Re: TNG u Ladi

Post by elektronicar »

treba da predjemo na metan. Prema nekim nepouzdanim info metan je oko 15 dinara. Instalacija za ugradnju metana je kruta i nema igranja zato se priuceni majstori ne usudjuju u ugradnju metana. Oprema oko ugradnje metana jeste skupa al se brzo isplati.
Kod ugradnje metana nestrucnjaci prvo uniste motor pa nauce ponesto. Poznat je slucaj iz Italije gde je majstor hteo da krene sa siromasnom smesom pa polako da obogacuje. Za manje od 25 sekundi usijao je i unistio katalizator. Metan pri siromasnoj smesi razvija enormno visoke temperature. Literature ima malo al se moze naci a strucnjaci se razbeze kad spoznaju rizike. Isto je i kod atestiranja, naime na atestu bi vas prvo pitali a sta je to i kako to radi :P
Cuo sam da metana ima u prodaji na nekoliko mesta u Bgd, jedno od tih mesta je mala pumpa kod starog IMT na novom Bgd, ulaz iz pravca Tosinog Bunara tamo gde su sve objekte izdali privatnicima na kiriju.
sreo sam nekoliko taxista koji su iz Italije uvezli vozila sa vec ugradjenim metan ubrizgavanjem i da su prezadovoljni, usteda im je ogromna, jedini problem im je da nadju majstore kad nesto zaskripi. Ja sam od Karica (uvoz i distribucija TNG i metan delova i opreme) u blizini Bogoslovije dobio neku literaturu na CD i nisam video da se metan ugradjuje na karburatore, uglavnom je oprema slicna sekventu i potrebna je kalibracija softwera preko nekog laptopa.

samara1500

Post by samara1500 »

Pa i TNG je bio 20ak dinara pre 4-5god, tako da bi verovatno ista sudbina zadesila i metan ako bi ga ljudi počeli koristiti masovno. Jok ja da se zezam sa laptopom i softverima i finim podešavanjima svaki čas, ne bih ja to ugrađivao - pre ću jednog dana kupiti nov hibrid.
:D
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Delic9

Post by Delic9 »

http://www.brc.rs/cms/index.php
Oni ugrađuju uređaje za direktno ugrizgavanje metana. Cena za polovna vizila sa 4 cilindra je 2500 €, a isplati se posle 20-30000 km. Uostalom sve piše na sajtu, pa pročitajte :)
СРБИЈА
Конвертор

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Delic9 wrote:http://www.brc.rs/cms/index.php
Oni ugrađuju uređaje za direktno ugrizgavanje metana. Cena za polovna vizila sa 4 cilindra je 2500 €, a isplati se posle 20-30000 km. Uostalom sve piše na sajtu, pa pročitajte :)
2500e + 700e (da prodaš ladu) = 3300e = multipla sa fabričkim metanom 2001 godište.

Delic9

Post by Delic9 »

Malo se si preračunao :P
Inače za tu multiplu sam morao da guglam, al znam sad koji je auto u pitanju. I, neka hvala, i da mi je neko pokloni ne bih je vozio!! Čini mi se da sam negde video da je proglašen najružnijim automobilom
СРБИЈА
Конвертор

choksi

Post by choksi »

http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... _multipla/
Ne znam što sam se preračuno???
Inače ja sam od onih koji su promenili mišljenje posle prve vožnje (a naročito što ima mesta ko u busu), sad mu dođe ko ami 8 (tada je važilo za njega i javnu kuću) - "Sramota te kad ulaziš,sramota te kad izlaziš, a unutra ti lepo i baš te briga."

Delic9

Post by Delic9 »

choksi wrote: 2500e + 700e (da prodaš ladu) = 3300e = multipla sa fabričkim metanom 2001 godište.
Zar 2500 + 700 nije jednako 3200? Ja sam na to mislio..
СРБИЈА
Конвертор

samara1500

Post by samara1500 »

Da, tako je i za gas bila priča da se isplati posle 10000km samo u praksi sada malo drukčije stoje stvari... Izgleda da ću ja ove zime malo više voziti na benzin, taman da vidimo koliko troši ova moja Samara (od kad sam je uzeo po gradu nisam vozio na benzin uopšte).

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

E stvarno su preterali sa ovom cenom plina

choksi

Post by choksi »

E a sad kad su pohapsili malo lopova sa pumpi još će da poskupi da ljudi ne moraju da kradu.

samara1500

Post by samara1500 »

:D :D :D :prvi

ivaan_pancevo
Automobil: Samara 1,5 Sedan

Post by ivaan_pancevo »

Jel može neko da mi pomogne?
Imam problem sa mojom Samarom. Ima automatski sauh, vozim je na tng, i fora je u tome što moram da čekam da se motor ugreje 5, a nekad i koji minut više.
Znači, upalim, digne obrtaje, radi super, nakon 2-3 min. digne temp. na nekih 70ak stepeni, ja ako samo pipnem gas - naglo padaju obrtaji i hoće da trokira, da se gasi... :evil:
Sve dok u vožnji ne dosegne 92-93 stepena i tada počinje radi normalno. Skoro je urađen servis motora. Da li je do sauha, da nije nešto u vezi plina, do struje, termostata? Zna li neko?? :roll:

Razmišljam da mu zamenim karburator sa ručnim sauhom, da mogu lepo k'o čovek da upalim auto, minut - dva i da krenem. :!:

Hvala u svakom slučaju...
How can I be lost if I've got nowhere to go?

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ljudi, jel to TNG opet poskupeo? :shock: :x
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

ivaan_pancevo
Automobil: Samara 1,5 Sedan

Post by ivaan_pancevo »

BokeYGTi wrote:ljudi, jel to TNG opet poskupeo? :shock: :x
Izgleda, 65,5 rsd :evil:
How can I be lost if I've got nowhere to go?

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ivaan_pancevo wrote:
BokeYGTi wrote:ljudi, jel to TNG opet poskupeo? :shock: :x
Izgleda, 65,5 rsd :evil:
a u Zajecaru je toliko bio do juce. sad je 67,5 din. :evil: znaci, nisu normalni, pip, piiip, piiiiiiiiiiiiiiiip.... :shoot :angry :hit
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Post Reply