Kod ugradnje metana nestrucnjaci prvo uniste motor pa nauce ponesto. Poznat je slucaj iz Italije gde je majstor hteo da krene sa siromasnom smesom pa polako da obogacuje. Za manje od 25 sekundi usijao je i unistio katalizator. Metan pri siromasnoj smesi razvija enormno visoke temperature. Literature ima malo al se moze naci a strucnjaci se razbeze kad spoznaju rizike. Isto je i kod atestiranja, naime na atestu bi vas prvo pitali a sta je to i kako to radi
Cuo sam da metana ima u prodaji na nekoliko mesta u Bgd, jedno od tih mesta je mala pumpa kod starog IMT na novom Bgd, ulaz iz pravca Tosinog Bunara tamo gde su sve objekte izdali privatnicima na kiriju.
sreo sam nekoliko taxista koji su iz Italije uvezli vozila sa vec ugradjenim metan ubrizgavanjem i da su prezadovoljni, usteda im je ogromna, jedini problem im je da nadju majstore kad nesto zaskripi. Ja sam od Karica (uvoz i distribucija TNG i metan delova i opreme) u blizini Bogoslovije dobio neku literaturu na CD i nisam video da se metan ugradjuje na karburatore, uglavnom je oprema slicna sekventu i potrebna je kalibracija softwera preko nekog laptopa.