xenon kit
Moderators: dejo, dejca, Miljan
xenon kit
Nisam mogao da nadjem na ovom sajtu da je neko budzio xenone na 2107, pa zato otvaram novu temu....
Ima li neko iskustva sa ugradnjom xenon kompleta u ladu 2107?
Razmisljam se da ugradim u skorije vreme bi-xenon, pa me zanima ima li neko iskustva sa vec ugradjenim.... Kako sija, i kako je zadovoljan snopom svetlosti??
hvala unapred....
Ima li neko iskustva sa ugradnjom xenon kompleta u ladu 2107?
Razmisljam se da ugradim u skorije vreme bi-xenon, pa me zanima ima li neko iskustva sa vec ugradjenim.... Kako sija, i kako je zadovoljan snopom svetlosti??
hvala unapred....
Re: xenon kit
ne bacaj pare. kupi nove farove ili polovne ali da su sociva kao nova i stavi "osram super silver" sijalice. veruj mi.
j***** auto bez kardana
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Ne moze nista da se poredi sa xenonima, Osram Silverstar i Nightbreaker su extra, ali u odnosu na xenone svetle zuto i duplo slabije. Sad im vec cena dosta pala, u pocetku su bili 350-400e, sad ima za 50-60e, a oko ugradnje nikakva nauka, ne mozes da pogresis nigde, svi konektori su razliciti, tacno se vidi sta gde upada.
farovi su dobri, a sijalice sam kupovao razne kao sto su osram, varta....
sve su vrlo brzo crkavale, daju extra belu svetlost ali radni vek im je relativno kratak...
Miljane, da li imas predstavu kako se ponasa u njenom faru, posto sam citao po forumima da farovi koji imaju staklo i sare na staklu, rasipaju svetlost...
sve su vrlo brzo crkavale, daju extra belu svetlost ali radni vek im je relativno kratak...
Miljane, da li imas predstavu kako se ponasa u njenom faru, posto sam citao po forumima da farovi koji imaju staklo i sare na staklu, rasipaju svetlost...
- Miljan
Bas suprotno, sare usmeravaju svetlost, snop je isto usmeren kao i sa obicnim sijalicama, na regloskopu je tacno na onim linijama _/ _/.
ma kako da ne. samo farovi sa socivima projektovanim za xenone zaista vrede. sve ostalo samo sluzi za ubijanje drugih vozaca u pojam.
j***** auto bez kardana
- Miljan
Izvini, nisam te prepoznao.
ma ne sviraj k****
jedva cekam da pocnu vise da teraju na vanredni tehnicki pregled napaljenike sa jugicima i stojadinkama sa ksenonima. stravicno me nerviraju geniji koji misle samo o svom dupetu a ne i o drugim vozacima.
@darkoZ - stavi ksenone i gledaj da nastelujes tako da ti srednja svetla bacaju jedno 100m daleko i malo u levo, i da ti snop bude na toj udaljenosti izmedju 1,20 i 2m visine
jedva cekam da pocnu vise da teraju na vanredni tehnicki pregled napaljenike sa jugicima i stojadinkama sa ksenonima. stravicno me nerviraju geniji koji misle samo o svom dupetu a ne i o drugim vozacima.
@darkoZ - stavi ksenone i gledaj da nastelujes tako da ti srednja svetla bacaju jedno 100m daleko i malo u levo, i da ti snop bude na toj udaljenosti izmedju 1,20 i 2m visine
j***** auto bez kardana
- Miljan
Hvaladjape1977 wrote:ma ne sviraj k****
hvala na pomoci, ubacujem ih uskoro....
;-)
;-)
Iskreno ne vidim svrhu ubacivanja ksenona bar u Ladu,ona i tako ima jaka svetla da se lako prepozna na putu...
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ma kupi Osram Nightbreaker ali one od 140 W nadji nekoga da ti ih poveze preko releja da ti ne bi goreo prekidac i sijaju skoro ko ksenoni ja imam takve sijalice na mojoj samari levi far uopshte nema ogledalo (spao nikl) pa sija bolje od mnogih drugih auta !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)