Opet ja na 1500cc - VAZ 21093 iz Rusije :)
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
samara1500
Re: Opet ja na 1500cc - VAZ 21093 iz Rusije :)
Na samom početku radova - bizaran problem: ne mogu da skinem 2 šrafa na jedom točku!
Inače, i za ostale je bila potrebna poluga, ali ova 2 ni da mrdnu. Sutra pravim još jaču polugu od jednog starog nemačkog ključa, pa da vidimo ko će koga j.bavati na kraju... i moraću malo da provozam ovu Samaru i ugrejem diskove i glavčine. Čoveče, ne mogu da verujem, da se tako ludački zatežu točkovi - stvarno ne shvatam poentu. Mislim, pa skidao sam točkove sa svakakvih krševa koji su bili kao izronjeni iz jezera, pa nisam imao ovakav problem - da šrafovi točkova kreću da oblaznjivaju ali ne mrdaju, i ništa ne pomaže, ni poluga ni čekić ni sprej... mislim, stvarno, šta bi bilo ne daj Bože da sam imao gumi-defekt kada sam je dovozio, mogao bi samo da je ostavim kraj puta i nastavim peške...

"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Meni se to desilo pre par godina kada sam ziske gume montirao,isao sam u Adam servis,veruj mi pola sata nisu mogli da skinu prednji levi,jedva na kraju,dosao gazda i kaze ja ovo u zivotu nisam video.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
krajnja varijanta je grejanje srafova brenerom da sagori rdja na navoju, mada mozda ces posle morati da dodjes po neku od onih polovnih glavcina sto mi stoje u tavanu 
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
To vulkanizeri stezu ludacki pistoljem, ja otkad mi sjebali dva srafa vise ne dajem da mi stezu pistoljem, sam stezem.
-
samara1500
I meni je ostala ta navika da sam montiram točkove, otkad se na onoj ćaletovoj Samari s.ebao jedan navoj pre x godina. Što se tiče ovog slučaja, ipak sam imao sreće - oba šrafa su danas popustila nakon 20ak sati kupanja u spreju i kraće vožnje uz intenzivna kočenja. Idemo dalje... danas sam prvi put upalio (uz malu intervenciju na karburatoru - bio zaglavljen ventil plovka) i vozio ovu Ladu na benzin, i nešto mi se čini da ću do proleća potpuno da batalim plin, bar što se tiče ovog auta. Prvo, ovaj auto na benzin ide puno bolje, a drugo - čeka me dosta varenja na njoj, i bolje je da bude boca zatvorena dok se to ne završi. Imam tu i jedno pitanje za bolje poznavaoce plina, ako isključim (iz struje) komandu plinskog uređaja, da li mogu i dalje da vozim na benzin, tako što prebacim onu malu polugicu na ventilu za gorivo?
PS e a što sam nabavio tablice kod gvožđara, taman mi legle da me ne startuju ovi komunalci
PS e a što sam nabavio tablice kod gvožđara, taman mi legle da me ne startuju ovi komunalci
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Moze da se vozi na benzin kada se prebaci polugica na benzinskom elektroventilu,to i sluzi da ako se pokvari instalacija,moze direktno da se prebaci na benzin,bez rada benzinskog elektroventila.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.