Karburator (problem)

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Re: Karburator (problem)

Post by elektronicar »

problem je verovatno do polugice koja se jednim krajem oslanja na breg bregaste osovine a drugim krajem pritisce benzinsku pumpu pri pumpanju
rastavi to i lepo ocisti jer se od garezi zna zaglaviti ta polugica, imam isti problem
druga varijanta je da si pri zameni benzinske pumpe stavio deblje dihtunge pa ti pumpa slabije radi jer je polugica jedva dohvata
pokusaj proveriti dimenzije same polugice da nije doslo do istrosenja ?
mozda negde imas probusenu instalaciju za dovod goriva pa cev ostane prazna u toku noci i treba vremena da pumpa navuce benzin iz rezervoara
motor ti pod sauhom radi dok ne potrosi benzin koji se nalazi u karburatoru, posto nema dotoka svezeg goriva motor se ugasi, kad se polugica malo zagreje i eventualno rasiri onda i pumpa bolje radi

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Vlada88 wrote:Imam veci problem,kada startujem hladan motor pod saugom upali odmah ali radi nekih minut dva i ugasi se ,posle toga nece da pali sve dok mu ne otvorim gornji deo karb,i sipam mu disrektno u lonce,tad radi ceo dan i sutra opet ista prica.Zamenio sam mu dizne,membrane,nova pumpa je za gorivo i stvarno ne znam sta bih moglo biti .Ako neko ima slican problem ili zna kako da otklonim ovo nek mi odgovori.Pozdrav

Ako imas plin proveri onda onaj ventil sto zatvara benzin dali je ispravan mozda nema masu pa se iskljucuje,rako je mene zezao ili ako si menjao samo membrane na pumpi onda proveri i ocisti sita na ventilima unutar pumpe!

Vlada88

Post by Vlada88 »

Pumpa za gorivo i osovinica je nova,dihtung je jedan mozda malo deblji nego prethodni,ali gorivo pri verglanju baca dosta.Kad radi pod sauhom kao da puca,slicno kao da je benzin pomesan sa vodom.Razmisljam da je do smese,mozda je osiromasena ali zasto bih nekad radilo a nekad ne..?
Hvala na savetima,provericu i tu osovinicu na pumpi za gorivo ali cisto sumnjam.
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]

Vlada88

Post by Vlada88 »

Ako imas plin proveri onda onaj ventil sto zatvara benzin dali je ispravan mozda nema masu pa se iskljucuje,rako je mene zezao ili ako si menjao samo membrane na pumpi onda proveri i ocisti sita na ventilima unutar pumpe!

Ne razumem,taj ventil(dizna) je nova,na koji nacin mogu da proverim da li ima masu,iskreno nisam za to znao,posto se ta dizna skida i namesta preko navoja. ...?
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]

ilija90

Post by ilija90 »

Zna li neko dali se sme busiti mesto za srafove koji stezu kuciste filtera (oni do soferke) dublje?
Problem kod mene je sto se navoj zeznuo a stare rupe su plitke pa ne mogu da urezem navoj a nesmem da busim dublje jer neznam dali se tu nalaze neki kanali?

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Ja sam na 2 mesta gde je moglo stavio kontra maticu samo sam morao da je obrusim a druga 2 safa sam lepio " lepak za metal " tako sam trazio u prodavnici auto delova !!
Nisam busio jer ne bih da busim karb verovatno da ima neke kanale !! *ja sam taj problem resio kecevim karbom !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

ilija90

Post by ilija90 »

Samar-Guja wrote:Ja sam na 2 mesta gde je moglo stavio kontra maticu samo sam morao da je obrusim a druga 2 safa sam lepio " lepak za metal " tako sam trazio u prodavnici auto delova !!
Nisam busio jer ne bih da busim karb verovatno da ima neke kanale !! *ja sam taj problem resio kecevim karbom !
Tako sam i ja sredio ona dva mesta napred ali ova dva do soferke me zezaju,planirao sam i ja da probam sa kecevim karburatorom samo sam jos uvek u fazi nabavke delova i pravljenja adapter ploce,ako te ne mrzi jel moze neka slika te ploce?

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Moze da ti nacrtam nemam sliku !!

ilija90

Post by ilija90 »

Samar-Guja wrote:Moze da ti nacrtam nemam sliku !!
Moze naj vise me zanimam kako si zavio karburator za tu plocu i na koje mesto si ga stavio dali na mesto prvog ili drugog grla i dali mora da se budzi nesto oko sajle gasa i sauga?

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Mora da se ubudzi posto je drugacije a shto se tice usisne grane imash veliku rupu koja se deli na 4 otvora tako da nema posebno za prvo i drugo grlo samo se stavi po sredini !

ilija90

Post by ilija90 »

Samar-Guja wrote:Mora da se ubudzi posto je drugacije a shto se tice usisne grane imash veliku rupu koja se deli na 4 otvora tako da nema posebno za prvo i drugo grlo samo se stavi po sredini !
Odustajem od budzenja danas sasvim slucajno naletim na lika koji ima nov novcat karburator sa usisnom granom za samaru stojao mu garazi kao ukras :evil: :twisted: tako da sam uzeo sve to da namontiram pa ako radi sve kako treba pasce trgovina!

ilija90

Post by ilija90 »

Danas uzmem taj karburator rastavim ga operem u nitro razredjivac ocistim sve posto je stojao dugo,podesim nivo goriva stavim na auto kad ono bez sauga nece da radi,cim pustim saug on pocne da se gusi i ugasi se dok sa saugom radi odlicno cak i prima gas lepo,probao sam i da stavim poklopac na kuciste filtera malo se poboslja situacija kao malko bolje radi ali opet se gasi kao da ima puno vazduha a malo goriva do cega bi to moglo da bude?

Pera

Post by Pera »

Karburator ti je i dalje prljav cim se to desava,ili da se ocisti ultrazvukom ili ako i to ne pomogne jedino zamena.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

ilija90

Post by ilija90 »

Pera wrote:Karburator ti je i dalje prljav cim se to desava,ili da se ocisti ultrazvukom ili ako i to ne pomogne jedino zamena.
Problem je resen a problem je bio u tome sto je paljenje stelovano sa starim karburatorom a na tom karburatoru je bila zapusena ona cev od vakuma koju sam cistio ali bez uspeha,tako da kada je dosao ovaj novi karb koji je totalno cist i ispravan sa njim je i korektor paljenja poceo dobro da radi pa kada sam ponovo nastelovao paljenje i sve je bilo ok!

ilija90

Post by ilija90 »

Dali je neko imao problem sa lerom na benzinu takav da kad se da gas obrtaji normalno skoce i kad se pusti gas obrtaji pocinju da padaju i kad treba da se smiri motor on krene kao da se gasi i tek onda se povrati i dobije ler,proveravao sam onu el diznu od oka tako sto sam tu povezao jednu sijalicu od poziceje i na zvuk sam gledao kad ce da se pali a kad se gasi i cini mi se da ok radi! Dali neko zna do cega moze biti i dali je neko probao da seteluje smesu za ler na onom srafu? Da napomenem pumpa,karburator,svecice su novi a razvodnik paljenja je remontovan!

Post Reply