Da Bog da ti crk'o mali hladnjak!
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Re: Da Bog da ti crk'o mali hladnjak!
sta god da uradis uvek ostane nesto rashladne tecnosti u malom hladnjaku i uvek curi tu kad se rastavlja, creva malog hladnjaka su dosta nisko i tesko je iz njih ispustiti tecnost odsrafljujuci nesto na nekom drugom mestu; mozda je najbolje ispustiti rashladnu tecnost bas na crevu sto vodi ka slavinici ali u motornom prostoru
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Ljudi ja sam sipao ono sredstvo sa slike koju sam objavio i za sad nemam curenje antifiriza, niti mi vise dimi u kabini. I pored toga sto sam kupio nov mali hladnjak nisam imao vremena za rasturanje table pa sam se odlucio za ovakav potez i za sad nemam problema. Sredstvo je 400din tako da nije lose da probate pa ako zapusi rupicu ili naprslinu ustedeli ste mnogo vremena i nesto novca.
Sledeci auto Priora coupe.
- zlatko83vr
Ljudi napokon sam zamenio ovo go..o
.. Nisam skidao celu tablu, vec samo ono sto sam i naveo u prethodnim postovima. Sta je sve ispalo, kada sam izvlacio radijator pa ono je katastrofa, dobro je i sto je radio, posto nisam vadio celu tablu, samo sam prebrisao krpom koliko sam mogao da dohvatim.
Iako sam prethodno ispustio rashladnu tecnost, kada sam skidao creva sa hladnjaka, razlio mi se korsantin na tepih iako sam pripremio posude ali dok reaguje covek...sta je tu je... Sada sam sipao korsantin oko 7,5l priblizno katalogu...
Iz svega sam izveo zakljucak da je bolje ispustiti rashladnu tecnost na crevu sto vodi ka slavinici u motornom prostoru, najniza tacka, i tako ne bi bilo belaja.
Nisam stavio onaj sundjer, sto je bio na radijatoru...on valjda sluzi da ga stiti od vibriranja.
Sutra jos da vratim srafove, izvadim i osusim tepih i to je to. Za sada nema da curi, valjda ce biti ok.
Kad sve sakupim i oduzmem, ovaj posao je
a jos kad se skida cela tabla
HVALA SVIMA, koji su mi pomogli prakticnim savetima
Iako sam prethodno ispustio rashladnu tecnost, kada sam skidao creva sa hladnjaka, razlio mi se korsantin na tepih iako sam pripremio posude ali dok reaguje covek...sta je tu je... Sada sam sipao korsantin oko 7,5l priblizno katalogu...
Iz svega sam izveo zakljucak da je bolje ispustiti rashladnu tecnost na crevu sto vodi ka slavinici u motornom prostoru, najniza tacka, i tako ne bi bilo belaja.
Nisam stavio onaj sundjer, sto je bio na radijatoru...on valjda sluzi da ga stiti od vibriranja.
Sutra jos da vratim srafove, izvadim i osusim tepih i to je to. Za sada nema da curi, valjda ce biti ok.
Kad sve sakupim i oduzmem, ovaj posao je
a jos kad se skida cela tabla HVALA SVIMA, koji su mi pomogli prakticnim savetima
Trebao si da stavis sundjer,on sluzi kao zaptivac,da ti ne prolazi hladan vazduh izmedju radijatora i kucista,mada nije strasno i ovako.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Bravo majstore, odličan posao. Kakav je sad osećaj kad zamiriše kabina na novo, a pri tome još i toplo?zlatko83vr wrote:Ljudi napokon sam zamenio ovo go..o![]()
.. ... kada sam izvlacio radijator pa ono je katastrofa, dobro je i sto je radio...
Da citiram sam sebe, da ne bude da ti niko nije rekao...zlatko83vr wrote:...Iako sam prethodno ispustio rashladnu tecnost, kada sam skidao creva sa hladnjaka, razlio mi se korsantin na tepih iako sam pripremio posude ali dok reaguje covek...
...Ladilac wrote:...Zlatko, samo dobro obezbedi da ne iscuri suviše antifriza na patos (niske temperature, sporo se suši), jer su se ljudi pripremali (flaše, kantice, iprovizovane posude i šerpe) pa je opet bilo "belaja".
I od vibracija, ali pre kao izolacija. Sad bilo šta bilo, guraj dalje.zlatko83vr wrote:Nisam stavio onaj sundjer, sto je bio na radijatoru...on valjda sluzi da ga stiti od vibriranja...
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...
- zlatko83vr
@Ladilac, kad sam prvi put pustio grejanje bio je cudan miris, valjda novo, sada je ok-greje lada samo tako.
Da znas da sam majstor
, pre toga sam obisao nekoliko majstora i nijedan nije hteo da radi-pitanje je kako bi to uradili, sigurno ne bi bili pazljivi da sve vrate kako je bilo.
A ovo sto je iscurelo, znao sam da ce biti belaja iako sam pripremio posude ali sta je tu je (setio sam se tvog komentara kad je pocelo da curi). Letos sam menjao slavinicu i sva creva, prefarbao patos i stavio izolaciju, da sam znao tad kad sam sve rasturio da zamenim i radijator...
Za ovaj sundjer valjda nije strasno?
A ovo sto je iscurelo, znao sam da ce biti belaja iako sam pripremio posude ali sta je tu je (setio sam se tvog komentara kad je pocelo da curi). Letos sam menjao slavinicu i sva creva, prefarbao patos i stavio izolaciju, da sam znao tad kad sam sve rasturio da zamenim i radijator...
Za ovaj sundjer valjda nije strasno?
Što bi rekao pokojni Zoran Radmilović u "Majstorskoj radionici", " 'Ajd sad teraj"
Šalu na stranu i drugim rečima, ne isplati se opet ceo posao, nećeš imati posebnih problema, opusti se i uživaj u svom radu.
Šalu na stranu i drugim rečima, ne isplati se opet ceo posao, nećeš imati posebnih problema, opusti se i uživaj u svom radu.
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...
-
Boki78
Pretpostavljam da je ova barica ...

... uzrokovana problemom iz teme
Ono sto me buni je odakle i ova barica (iza sedista vozaca)?

Na suvozackoj strani je sve suvo ...

Ima li neko preporuku za komplet svih creva za rashladnu tecnost? Pretpostavljam da je moguce i da je mali hladnjak odapeo, pa koji vredi uzimati i kako se krecu cene?

... uzrokovana problemom iz teme
Ono sto me buni je odakle i ova barica (iza sedista vozaca)?

Na suvozackoj strani je sve suvo ...

Ima li neko preporuku za komplet svih creva za rashladnu tecnost? Pretpostavljam da je moguce i da je mali hladnjak odapeo, pa koji vredi uzimati i kako se krecu cene?
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
barica iza sedista se slila od napred. u kolima ti je poplava. kod mene se to desavalo 2-3 puta. crkne slavina i cirkus pravi. iza tog sedista je cale izbacivao antifriz lavorom. i tebe ceka isti posao, nazalost. 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
-
Boki78
Sunce muBokeYGTi wrote:barica iza sedista se slila od napred. u kolima ti je poplava. kod mene se to desavalo 2-3 puta. crkne slavina i cirkus pravi. iza tog sedista je cale izbacivao antifriz lavorom. i tebe ceka isti posao, nazalost.
Mene je bunilo sto ispod sedista nema nista, tj sve je suvo (nisam slikao), ali verujem da si u pravu. Ne znam kako je reseno to sa malim hladnjakom, pa da pitam da li je bezbedno da odvezem auto do nekoga ko je vicniji, ili mi ne gine gimnastika?
Nije to problem,mozes i sam,upali auto i gledaj gde curi da ne bi kupovao napamet delove.Pisano je na forumu dosta puta o tome,pa prelistaj malo.
Sredi to sto pre i kad resis problem dobro osusi izolaciju i lim na tom delu,jer ce ubrzo poceti da truli,ako vec nije...
Sredi to sto pre i kad resis problem dobro osusi izolaciju i lim na tom delu,jer ce ubrzo poceti da truli,ako vec nije...
-
Boki78
Nadam se da nece biti trulezi.Mislim da je ovo novo i posledica zamene antifriza koji jako dugo nije menjan (10god) ... Cim malko otopli uzecu da to sredim ... Koliko antifrizu treba na nagrize lim ozbiljnije, posto sam ovo primetio pre mozda nedelju/dve, a antifriz je menjan krajem decembra? Inace sva creva rashladnog sistema u motornom prostoru su procurela na spoju sa termostatom i gornje na hladnjaku ...
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
antifriz nije toliko opasan jer je masan. voda je veci problem... cepaj sad, nece valjda do proleca (ili bar malo toplijeg vremena) nista da joj fali... samo te ceka veliki posao, odvoji jedan ceo dan, a mozda i vikend, da bi radio natenane. ipak moras da skidas sedista, da dizes tepih, vadis izolaciju koja je verovatno propala od toliko tecnosti, pa ces morati da ubacujes novu izolaciju (staklenu vunu npr., kao sto je slucaj kod mene), i sve vratis na mesto. i sve to verovatno zbog glupe slavine... 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
Antifriz je dosta korozivan.
Stavljati staklenu vunu uopste nije pametno,zna se da je kancerogena,nego nesto poput azmafona,mada se vise ne proizvodi.
Stavljati staklenu vunu uopste nije pametno,zna se da je kancerogena,nego nesto poput azmafona,mada se vise ne proizvodi.
-
Boki78
Antifriz je menjan pre manje od mesec dana, a ovo je nekako bilo i sudjeno zato sto je pre toga menjan jako davno
Gledacu da promenim izolaciju, prosto mi nije do cekanja da se trenutna osusi, a i pitanje je u kakvom je sad stanju.Ne bih auto bas drzao ovako do proleca, vec do prvog iole toplijeg (slobodnog) dana.Trenutno ne znam cime bih treba da zamenim izloaciju, ni gde da to trazim, ali iscitacu celu temu od pocetka detljano, verujem da sam to pre i video negde. Inace ta izolacija je pretpostavljam termicka i/ili zvucna?
Malo mi je frka da cackam centralnu konzolu zbog onih poluga sajli i sl, deluje mi zesce pipavo ...