Ja koristim TG621 175/70 R13 napred i pozadi.Pritisak 2.0bar u sve cetri,azot napred,vazduhom pozadi.Odusevljen sam kako se drze jer prelazim i do 2k km mesecno
P.S. Jel normalno da se prednje felne greju ?
Zavisi u kojij meri. Ako nisi intezivno kocio i mozes bez problema da drzis ruku na njima, to je normalno.
Ako su bas, bas vrele, da se opeces, to veoma nije normalno.
Ako se isuviše greju, to će pre značiti da su ti prednje kočnice malo zablokirane, odnosno da se nakon kočenja prednji kočioni cilindri ne vraćaju u početno stanje.
Ne nego kocionih klesta, to jest samo gumica, a ne diskova.
Digni prednji deo na dizalicu, izbaci iz brzine i ako se tocak posle nekoliko uzastopnih kocenja vrti slobodno, onda je sve u redu. Ako ne moze rukom da se pokrene, onda menjaj gumice u klestima. Tako uradi sa obe strane, pa ces znati na cemu si.
JozvanKg wrote:Nisu bas vrele,nego bih vise rekao tople.Znaci doslo vreme za remont plocica i diskova?
Moj primer je da u kilometar pređem mesečno oko 1000km. Sa tom brojkom jednom godišnje radim kočnice (zamena pločica, obrada starih ili novi diskovi, kao i pregled pozadi, ako nije cilindar onda je obrada doboša, novi paknovi...). Dakle preporuka pošto si ti napisao da prelaziš duplo više od mene je da povremeno, čim vidiš da nešto škripi odeš do majstora (najmanje jednom godišnje), da on sve pregleda jer sa tim nema zaje..ncije. Doduše kod nas su putevi do skora bili najgori u Srbiji...
Većina mojih kolega i na drugim autima sređuje kočnice jednom godišnje.
Auuu bre ala vi odrzavate vozila ja gazim po 1000 km mesechno a menjam plocice i paknove samo kada pochne da drlja gvozdje o gvozdje , a i da ne zamenim stavljen je servo od golfa tako da sa malim dodirom papuche hocu da proletim kroz shoferku , koristim wintera gume samo shto nisu bash za leto brzo se troshe (ne zovu se dzabe Wintera) .
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)