TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ivaan_pancevo
Automobil: Samara 1,5 Sedan

Re: TNG u Ladi

Post by ivaan_pancevo »

Evo opet, potrošio je skoro 100 din (14,4 lit.) a prešao jedva 50 km.... :angry :angry

A sada sam sipao na drugoj pumpi (OMV), poludeću!!! :x
How can I be lost if I've got nowhere to go?

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

sapunicu momentalno !

Pera

Post by Pera »

Za toliko curenje mislim da bi cak negde mogao i da cujes kako izlazi plin,pogledaj kod prikljucka za punjenje i boce.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Ljudi i meni zadnje tocenje sa 7l potrosnja mi skocila na 9l-stalno sipam na Lukoilu,....otvoren put...i to prosek na 48l plina...Nego jel neko eksperimentisao koliko vracanje paljenja na Samari(1500) u + za jednu crtu na razvodniku smanjuje potrosnju plina ....ja probao i skoro sam siguran sve manje trosi sto je ranije paljenje,ali ima ona granica koju kad predjete pocinje da trzucka kad stuka motor....ne mora ni da vrti lako preko 5500 obrtaja,ali povlaci kao dizel,i odmah mi je potrosnja u proseku manja na otvorenom za skoro litar i po-dva....a kada ga pomeris na kasnije siba lako u visoke obrtaja al se odmah oseti veca potrosnja i teze povlaci za niskih obrataja.....

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

ko da su ovi odlucili da nas odviknu od TNG, prvo cenom, pa sad i kvalitetom, oce nesto a sta to cemo tek da vidimo

ivaan_pancevo

Post by ivaan_pancevo »

Ništa, do daljeg ga teram na benzin... :-x
Srećom, najavili su otopljenje sledeće nedelje, pa ću onda lepo da vidim šta ću i kako... :!: Pa ću da vam svima javim šta se to dogodilo, prenesem utiske... :)

Inače, srećna slava sveti Nikola, svakom ko je slavi... :) 8)

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

A jel ti radi pokazivac nivoa plina na boci, jeste da je neprecizan, al probaj da snimis na koliko ti stoji, pa onda mozes da pratis njegovo stanje. Vozi samo na benzinu, pa ako ti se smanjuje nivo plina onda ga definitivno negde gubis, ako se ne smanjuje onda definitivno ti je ispravna instalacija do elektroventila ukljucujuci i njega. Ako je moguce ovako nesto da zakljucis, posle ces lakse znati sta dalje. I nisi rekao kako si merio potrosnju, jel si ovih 50 km presao izjedna ili npr iz 10 puta po 5 km, sa jutranjim startom na -10, startovanje direktno na plin.

samara1500

Post by samara1500 »

Pera wrote:Ja sam bas to hteo da pitam,da li je neko jos primetio dosta vecu potrosnju u poslednje vreme???
Juce sam prvi put uspeo da spustim potrosnju na 11 l/100.
Kod mene je potrošnja u poslednje vreme sasvim ok, kreće se od 10 do 11 i više definitivno ne prelazi 12l kao npr. prošle zime. Ali jbg, cena plina ubi sve u pojam... lepo sam ja rekao pre par meseci da su rešili konačno da doakaju sirotinji koja se poslednjih par godina jeftino vozi na plin.
:hit
PS samo nekih mesec i kusur nisam pisao ovde a plin ode na 72.5din :evil:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

ivaan_pancevo

Post by ivaan_pancevo »

st@meni wrote:A jel ti radi pokazivac nivoa plina na boci, jeste da je neprecizan, al probaj da snimis na koliko ti stoji, pa onda mozes da pratis njegovo stanje. Vozi samo na benzinu, pa ako ti se smanjuje nivo plina onda ga definitivno negde gubis, ako se ne smanjuje onda definitivno ti je ispravna instalacija do elektroventila ukljucujuci i njega. Ako je moguce ovako nesto da zakljucis, posle ces lakse znati sta dalje. I nisi rekao kako si merio potrosnju, jel si ovih 50 km presao izjedna ili npr iz 10 puta po 5 km, sa jutranjim startom na -10, startovanje direktno na plin.

E ovako, tih 50 km. ne važi! :!: Prešao sam zapravo 75 km. dok mi nije iscureo plin do kraja, što će reći da je trošio nekih 20ak litara!

Odradio sam remont isparivača, zamenjene membrane, očišćeno sve. Ima puuuuuno bolji ler sada, ne prducka u leru uopšte, zadovoljan sam! :lol:

Dotok plina je preštelovan, vraćen je za krug ipo unazad, ali je tako naštelovan da lepo vuče i da je dosta startan! :)

Stare membrane su bile dosta krute i majstor mi je rekao da su propuštale više plina no inače zbog toga, uz to i dotok plina je bio veći da bih imao dobar ler. Sad je sve to lepo uštelovano, teram nekih 11, 12 litara dok se ne istroši sve pa ćemo tako najbolje videti... :!: ;)

Inače počeo sam da sipam plin na Krio-gas pumpi, na putu BG - PA, kažu da su oni dobri, zna li neko, ima li iskustva?

Pozdrav svima... 8)

samara1500

Post by samara1500 »

Ja sam sipao više puta na pumpama Kryo Gas - ništa posebno, osrednji kvalitet plina, čak možda malko i kraduckaju na količini. Više praktikujem MBG jer mi je najbliži (takođe osrednji) a od boljih pamtim samo da sam se prijatno iznenadio kvalitetom plina na Luk-oilu. Nego, kad bi mogli svi da se dogovorimo pa da bojkotujemo plin jedno mesec dana i da vidiš kako bi cena krenula dole...
:)

ivaan_pancevo

Post by ivaan_pancevo »

samara1500 wrote:Ja sam sipao više puta na pumpama Kryo Gas - ništa posebno, osrednji kvalitet plina, čak možda malko i kraduckaju na količini. Više praktikujem MBG jer mi je najbliži (takođe osrednji) a od boljih pamtim samo da sam se prijatno iznenadio kvalitetom plina na Luk-oilu. Nego, kad bi mogli svi da se dogovorimo pa da bojkotujemo plin jedno mesec dana i da vidiš kako bi cena krenula dole...
:)

Videću onda da sipam na "Eko" pumpi (Hellenic)... :xixi

Inače možemo mi "Ladoholičari" :mrgreen: da bojkotujemo, ali nažalost nema nas puno, tako da ne verujem da ćemo oboriti cenu... :sad:

buzald

Post by buzald »

jel mi se ucinilo ili je stvarno plin na mbg danas 69,5 dinara?
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Jeste ali samo na onoj kod 4 jula, a na adi je i dalje 72,5 (neznam za smederevac).

ivaan_pancevo

Post by ivaan_pancevo »

Kako do sada ide, potrošnja se smanjila, za nekih 10-12 litara, prešao sam 85 km. i ima još plina. Čekam da iscuri sve...
Nego sad imam drugi problem... :evil:
Nakon remonta isparivača, NEĆE da upali na plinu kada je hladan motor, čak ni pri ovim "prolećnim" temperaturama!!! :x
Pre remonta palio je čak i pri onim minusima gospodina Celzijusa... :mrgreen:

da li se nešto poremetilo u smislu paljenja?

Ali dobro, palim-gasim na benzinu, tu sve funkcioniše perfektno... :twisted:

samara1500

Post by samara1500 »

Kod mene bukvalno postoji prag ispod kojeg ne može da upali (oko -5) mada očekujem poboljšanje situacije kad ubacim novi akumulator...

Post Reply