Klapna, regulator grijanja, ili ...

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Re: Klapna, regulator grijanja, ili ...

Post by Ajvanho »

Ma ja imam, nego da znamo šta je bilo kod Alekse, za ne daj bože.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

aleksa

Post by aleksa »

Imam i ja,grejanje! :)

A za pojedinosti ce te biti naknadno obavesteni,nisam ni stigao,a ni setio da ga pitam. :D

I nemoj da baksuzirate! :shoot

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

To je za ''ono ,ma 110-ke su najbolje,kakve 111,112'' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa sta hocete,bitno da greje,a to da ga podesavam,ma briga me,otvorim prozor i eto!!!
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

autocentar
Automobil: LADA 112

Post by autocentar »

Aleeeeeeeeeeeeksaaaaaaaaaaaaaaa, pa sta bi na kraju? Sta veli majstor?

autocentar

Post by autocentar »

Grijanje mi se pali samo na crvenoj tacki. I na +28 kad je motor "pred kljucanjem" i kad se sledis u kabini ko p...... (ako je temperatura u kabini ispod 18-19 stepeni). Mijenjao sam motor na klapni (u stavri nema klapne klasicne, nego motor koji propusta vreli medij u grijac), centralnu jedinicu (ono sto se steluje temperatura u kabini) i crnu kutiju na krovu (sa ventilatorcicem). Motor na klapni se zakrene samo na je na crvenoj tacki i tad hoces da izgoris u kabini, muka ti dodje pred povracanje od vrucine. Na ostalim podiocima mozes koristiti lajku umjesto frizidera. Znaci, nije klapna, nije upravljacka, nije ventilatorcic na krovu ...... Ovo ko valjanje sibica, ova nije, ova nije, ova nije, ima li ko za 100 eura da kaze gdje je :)))))))))))))))
Da vas cujem vi sto se razumijete u procesnu tehniku i ruski sistem grijanja. Jasno mi je da Rusima pase da radi na crvenoj tacki kad su u Sibiru, ali ipak mi smo na Mediteran orjentisanom Balkanu :))))
HHHHHHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEELPPPPPPPPPPPPPP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!

altinjanin

Post by altinjanin »

pokusaj kada ti je na najjacem/na crvenom/ pusti da duva,pa ga vrati na manje,vidi da li ce da reaguje. ako ne reaguje,kako si sve opisao ne znam zaista,ja sumnjam na motoric,ali posto okrece klapnu,znaci da nije,jedino mi pada na pamet ta centralna jedinica za regulaciju,block heater se zove imas na ladaparts.ru,oko 60 e,ali hajde da cujemo jos sta ce drugi reci.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

prekid signala u elektro instalaciji izmedju krovnog senzora temperature kabine i kontrolne elektronike za regulaciju ?

autocentar

Post by autocentar »

I ja sam mislio, ali nije!!!! :(

altinjanin

Post by altinjanin »

Hm...hajde da eliminisemo po redu,prvo grejanje ti radi,je li tako?To znaci da motoric radi,i da razotira klapnu.E sad...taj crni regulator u kabini/centralna konzola/,mislim da ti je on pobrljavio,jer ne reaguje na skalu/16,18,20..../.neko je pisao o tome da mu je elektricar nesto povezivao iza,ne znam ko je to bio sa foruma.da li si siguran da ti nije senzor na krovu/crna kutijica/?da li si je otvarao,taj senzor kosta oko 3 000.Ne znam sta bi tu jos moglo da bude,ima 4-5 stvari ali ako sve radi.....nemoj da se ubudjujes,bitno da radi,otvoris prozor i reseno. meni stoji na 26,ali sam ubedjen da ga on ''cepa'' mnoogo jace,kad je bas dobro zagrejan ja moram otvoriti prozor,naravno u duksu ili dzemperu vozim jer u jakni ne mozes izdrzati.

elektronicar

Post by elektronicar »

nikada nisam direktno imao susret sa tom elektronikom u ladama 11x serije, ali sam siguran da bih to resio za par sati samo da mi dodje u ruke

autocentar

Post by autocentar »

NIje sigurno ventilatorcic na krovu, stavljao sam jos dva druga ... sve isto. Malo diejte u autu i da otvorim prozor nije bas pametno rjesenje. Ali pocelo me nervirati.
Ima li ko iskustva sa kontrolnom jeidnicom, sa onim malim vijkom sa strane ("+" i "-"), kako se to podesava. Cuo sam da se tu moze podesiti, pokusavao, nisam smip puno oktretati tako da nisam nista ni dobio.

elektronicar

Post by elektronicar »

a zasto se dalje onda ustrucavas da dobijes pomoc ? ili pravac u neki servis ili kod nekog drugara da ti to pogleda, ocigledno da nismo vidoviti pa napamet da ti pomognemo, al ako pogledamo sve to u svojim rukama mozda ti nadjemo resenje ...

autocentar

Post by autocentar »

Bio u servisu (ima), mnogo servisa, mnogo ruskih kosmonauta ..... nistaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jedino mi preostaje da iskopcam svae, a da ukljucim uljni radijator sa termoregulatorom da radi na 220V.

autocentar

Post by autocentar »

A Aleksa kulira li kulira. Nece ni da se javi da priopci sta je bilo kod njega .....

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Ja bih to prespoji na jedan prekidac dvosmerni.....pun hladan i pun topao...i resen problem...nema elektronike,nema kutijice.... :-)

Post Reply