muke

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
vladimir81

muke

Post by vladimir81 »

Cao svima,
u pitanju je Lada 2107 1500ccm. Na malom broju obrtaja stalno zatrzava. Otkrio sam da ima mali nivo goriva zato sto se osvinica koja druka ac pumpu pojela a i opruga na ac pumpi je pukla. Sve sam to sredio stavio novu oprugu osovinicu i fiber promenio membrane medjutim nece da upali. Kada skinem filter i stiskam pedalu gasa gorivo ne curi.
Zanima me da li je neko imao ovakav problem?
Zatim da li je moguce da treba nastelovati plovak u karburatoru i kako se to radi?
Isto tako znam da kod zastave ima preliv za visak goriva a kod lade gde visak goriva ide?

Unapred hvala !

djape1977

Re: muke

Post by djape1977 »

redom:
1. crevo koje ide sa pumpe za gorivo na karburator otkaci sa karburatora, sisanjem dovuci gorivo tako da napunis pumpu, vratis crevo gde mu je mesto pa probaj onda.
2. ako ne radi jos uvek, skini opet to isto crevo i zaverglaj, treba da baca gorivo tuda i to poprilicno.
j***** auto bez kardana

vladimir81

Post by vladimir81 »

Hvala druze
Reci mi zasto mi kada dodam gas a onda pustim kazaljka zakuca na nula obrtaja pa se tek onda vrati na ler. Promenio sam platine.

Pozzz

djape1977

Post by djape1977 »

otkud znam, malo je tesko ovako na daljinu znati sta je u pitanju. verovatno obrtomer luduje sto je inace uobicajeno za lade. kad bi broj obrtaja motora zaista pao na nulu, ugasio bi se
j***** auto bez kardana

vladimir81

Post by vladimir81 »

Svi ljubiteljima lade sve naj bolje u predstojecoj 2011

Pisao sam o svom problemu, auto sam doterao od majstora sredio sam sve oko ac pumpe ali opet nece da upali. Promennjena je i kapa i platine i kondenzator. Vergla ali nece da ulali i kada upali nema snage i jako puca na auspuh ima eksplozije. Majstor mi je rekao da je izgoreo jedan ventil.

Nisam bas siguran u to jer ako neradi jedan ventil auto radi na tri klipa al mora da ide mislim nema snage al ide. Nije mi merio kompresiju>

Zanima me da li je mozda u pitanju razvodnik ako je dobio lufta na osovini mada kada verglam lepo se okrece. Sa bobine baca lepu varnicu.

Zanima me misljenje???

HVALA

Pera

Post by Pera »

Sta je sa rukom i svecicama?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

vladimir81

Post by vladimir81 »

Promenio je majstor svecice, stavio je bosch. Mislim da nije stelovao zazor. Ruku nisam menjao.
Samo zasto ima eksplozije u auspuhu. Mislim moze biti do kondenzatora ali sve sam sem ruke promenio

djape1977

Post by djape1977 »

nadji ko ima merac kompresije.
ne kosta nista, 10 minuta posla je a znaces na cemu si
j***** auto bez kardana

vladimir81

Post by vladimir81 »

Vazi javljam dijagnozu uskoro

Veliki pozzzzzzzzzzzzzz

Post Reply