Nego, je li stigla nekom prijava sa slikom za žutu traku? Pitam se kolika je kazna za to?
ce izadjemo svi na televizor? :)
-
samara1500
ce izadjemo svi na televizor? :)
Čudi me da niko do sada nije otvorio temu u vezi ovih kamera MUP-a koje su instalirali svuda unaokolo. Jedne slikaju situaciju na raskrsnici i zauzeće traka, druge pešake na prelazu, a one najbolje (i najskuplje) - prekoračenja brzine. E, takva me uslikala pre par nedelja, kad sam natrčao na nju kao poslednji papan, znači nije mi bilo dobro... Par dana sam bio besan, a posle sam iskulirao i sad se spremam polako psihički (a od nove god. krećem i na fizičke pripreme) za nekloliko nedelja zatvora koliko mi otprilike sleduje za to (mislim da sam išao nlizu 80 u zoni gde je 50). Naravno da mi ne pada na pamet da platim nekih 100-150€ za ovakav prekršaj...
Nego, je li stigla nekom prijava sa slikom za žutu traku? Pitam se kolika je kazna za to?

"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Re: ce izadjemo svi na televizor? :)
ovo muzgavo vreme dodje kao kec na 10. prljave tablice, ne vide se brojevi, sve i da me uslikaju, ne vidim kako ce da mi posalju prijavu
j***** auto bez kardana
-
samara1500
hahaha, ali pazi... brzinske kamere slikaju od pozadi, a kod kod Samare npr. je zadnja tablica nekako uvučena i uvek je čitljiva (iako je nikad ne perem). A drugo, znaš da ima kazna i za to, sigurno je par somadina sada, ma veselo... Pre neki dan sam baš pričao sa jednim taksistom, i on je rešio da ako počnu da mu stižu te prijave ide u tvorza umesto da plati. Kaže, dan je sada oko 1000din, što je sasvim solidno.

"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- stalker92
- Site Admin

- Automobil: '81 Ford Taunus TC3
Ja ako ne daj Boze zakacim neku kaznu uopste se necu dvoumiti da odem da je odlezim, sa ovim studentskim primanjima zaista nemam nikakve dileme oko toga...
Inace, drugar je dobio foto-cestitku na kucnu adresu sad skoro. Pola 4 ujutru, staje na semaforu na crveno, mrzelo ga da ceka, pogledao levo-desno, nema zive duse i lagano prosao. Epilog: tih 30-ak sekundi cekanja ga je kostalo desetak ili koliko vec hiljada dinara...
Inace, drugar je dobio foto-cestitku na kucnu adresu sad skoro. Pola 4 ujutru, staje na semaforu na crveno, mrzelo ga da ceka, pogledao levo-desno, nema zive duse i lagano prosao. Epilog: tih 30-ak sekundi cekanja ga je kostalo desetak ili koliko vec hiljada dinara...
'81 Ford Taunus TC3 1.6 L
'07 Zastava Yugo Koral In 1.1 DMB
'99 Peugeot 306 GTI-6
'02 BMW 330i E46
'04 Suzuki SV650
'07 Zastava Yugo Koral In 1.1 DMB
'99 Peugeot 306 GTI-6
'02 BMW 330i E46
'04 Suzuki SV650
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
da, cuo sam - grade se dva nova zatvora (iz sredstava MMF-a ili slicno) a kukaju kako nemaju pare za neke vaznije egzistencionalne stvari kao sto su odrzavanje mostova, ...
i ove kamere nisu badava, a ne resava se pitanje ekonomskog prosperiteta stanovnistva
izgleda da sve rade da se optereti posecan stanovnik neproizvodnim delatnostima (oni sto su zaduzeni za rad tih kamera, sudstvo, prinudne naplate, radnici po zatvorima i firme koje obezbedjuju funkcionisanje zatvora) i parazitskim troskovima a proizvodnja da se ugusi do kraja, mi sa starim vozilima da se sklonimo sa ulica da bi neki mogli svojim skupim vozilima da jure kako hoce (za njih ni hiljadu kamera ne vazi jer ih niko nikada nece kazniti)
sto lepo nisu te pare ulozili u nesto sto ce biti proizvodnja pa da povecaju bruto nacionalni dohodak a ne ovako ko sa bicem da udaraju po sirotinji koja jedva ume da zaradjuje za egzistenciju. Sto nam prvo nisu dali evropske plate i evropsku ekonomiju pa tek onda evropske kazne i propise ?
eeeeeeee izgleda da je sve ogromna demagogija, sto ce nam sve ovo kad ne planiraju da nam daju te evropske plate i ekonomiju nikada, koji ce nam ta Evropa - samo da budemo trziste i pokorni platise ?
i ove kamere nisu badava, a ne resava se pitanje ekonomskog prosperiteta stanovnistva
izgleda da sve rade da se optereti posecan stanovnik neproizvodnim delatnostima (oni sto su zaduzeni za rad tih kamera, sudstvo, prinudne naplate, radnici po zatvorima i firme koje obezbedjuju funkcionisanje zatvora) i parazitskim troskovima a proizvodnja da se ugusi do kraja, mi sa starim vozilima da se sklonimo sa ulica da bi neki mogli svojim skupim vozilima da jure kako hoce (za njih ni hiljadu kamera ne vazi jer ih niko nikada nece kazniti)
sto lepo nisu te pare ulozili u nesto sto ce biti proizvodnja pa da povecaju bruto nacionalni dohodak a ne ovako ko sa bicem da udaraju po sirotinji koja jedva ume da zaradjuje za egzistenciju. Sto nam prvo nisu dali evropske plate i evropsku ekonomiju pa tek onda evropske kazne i propise ?
eeeeeeee izgleda da je sve ogromna demagogija, sto ce nam sve ovo kad ne planiraju da nam daju te evropske plate i ekonomiju nikada, koji ce nam ta Evropa - samo da budemo trziste i pokorni platise ?
gresis deckonjo, nece ovi u evropu kao ni oni prethodni sto nisu hteli. ovako im je najbolje.
da, kamere najcesce slikaju od pozadi, a na karavanki je zadnja strana uvek usvinjena.
takvima sto svesno prodju kroz crveno bi oduzimao dozvolu trajno.
da, kamere najcesce slikaju od pozadi, a na karavanki je zadnja strana uvek usvinjena.
takvima sto svesno prodju kroz crveno bi oduzimao dozvolu trajno.
j***** auto bez kardana
Mislim da je po novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, prolazak kroz crveno=proloazak kroz žuto.
Za prekoračenje brzine u zoni škole (40km/h) je "drakonska" kazna.
Kada je pre petnaestak dana pao prvi sneg, ali prvi sneg, po neka pahulja koja se odmah topi, na putu gde je ograničenje 80km/h, stoji znak ograničenja 60km/h (onaj novi) u slučaju snežnih padavina. Inače je nov autoput, od Genexa prema Beogradskoj Areni, pravac, kasno veče i nema gužve. Može da se vozi i voze bud...le 160km/h i više. E sad, kaže meni prijatelj koga sretnem da postoji patrola saobraćajne policije u traci prema gradu.
Ja krenuo, 'ajd' da probam auto (nove "wintera" gume, tog dana stavljene) i potpuno zaboravim šta mi je ovaj rekao. Naletim na patrolu, uredno parkiran onaj veliki auto, kao "pick-up"
u zaustavnoj traci, uključena sva četiri žmigavca i lepo piše saobraćajna policija. To je valjda onaj koji ima svu moguću opremu. "Kasno Marko na kočnicu naleže", probao sam da bezbedno spustim na 60 km/h, ali prođoh sa oko 80km/h (mada ako je slikao, uslikao je on mene i ranije).
Iznerviran što sam ispao glup, opet ja po gasu oko 80km/h. Nisam prošao 1km, još jedana takva patrola. Rekoh, e jeb..... Slike još uvek očekujem
Za prekoračenje brzine u zoni škole (40km/h) je "drakonska" kazna.
Kada je pre petnaestak dana pao prvi sneg, ali prvi sneg, po neka pahulja koja se odmah topi, na putu gde je ograničenje 80km/h, stoji znak ograničenja 60km/h (onaj novi) u slučaju snežnih padavina. Inače je nov autoput, od Genexa prema Beogradskoj Areni, pravac, kasno veče i nema gužve. Može da se vozi i voze bud...le 160km/h i više. E sad, kaže meni prijatelj koga sretnem da postoji patrola saobraćajne policije u traci prema gradu.
Ja krenuo, 'ajd' da probam auto (nove "wintera" gume, tog dana stavljene) i potpuno zaboravim šta mi je ovaj rekao. Naletim na patrolu, uredno parkiran onaj veliki auto, kao "pick-up"
Iznerviran što sam ispao glup, opet ja po gasu oko 80km/h. Nisam prošao 1km, još jedana takva patrola. Rekoh, e jeb..... Slike još uvek očekujem
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...
Ima tu jedna nepravda.
Vozim poštujući skoro sve propise i što se tiče ispravnosti i opreme vozila, kao i ponašanja u saobraćaju. Između ostalog posebno pazim na pešake, rastojanje, kada prolazim pored škole, autobusa, itd. Pazim na sve oko sebe jer neću ja nešto uraditi, nego će me udariti neko drugi, pa neće moći da mi nadohnadi štetu s obzirom na godište vozila.
Pošto mi je auto stariji od 15 godina, po novom pravilniku idem na tehnički pregled vozila na šest meseci, odakle će me vratiti jer mi, npr. pri povlačenju ručne kočnice (koju retko koristim, pogotovu zimi), razlika na kočenju između točkova na zadnjoj osovini 21% (dozvojlenih 20).
Ali, zato balavac od 2x godina, ima novi audi A6..7...8 (ako, i treba da ima), ima savršeno ispravan auto, a vozi tako da bi mu na "zapadu" posle odležanih par godina zatvora, oduzeli dozvolu na deset godina.
Naravno, njega će ređe zaustavljati nego mene, jer čim saobraćajac vidi stari auto, mora da nešto ne valja, a onda ti uvek nešto nađe (FT1P
)
Vozim poštujući skoro sve propise i što se tiče ispravnosti i opreme vozila, kao i ponašanja u saobraćaju. Između ostalog posebno pazim na pešake, rastojanje, kada prolazim pored škole, autobusa, itd. Pazim na sve oko sebe jer neću ja nešto uraditi, nego će me udariti neko drugi, pa neće moći da mi nadohnadi štetu s obzirom na godište vozila.
Pošto mi je auto stariji od 15 godina, po novom pravilniku idem na tehnički pregled vozila na šest meseci, odakle će me vratiti jer mi, npr. pri povlačenju ručne kočnice (koju retko koristim, pogotovu zimi), razlika na kočenju između točkova na zadnjoj osovini 21% (dozvojlenih 20).
Ali, zato balavac od 2x godina, ima novi audi A6..7...8 (ako, i treba da ima), ima savršeno ispravan auto, a vozi tako da bi mu na "zapadu" posle odležanih par godina zatvora, oduzeli dozvolu na deset godina.
Naravno, njega će ređe zaustavljati nego mene, jer čim saobraćajac vidi stari auto, mora da nešto ne valja, a onda ti uvek nešto nađe (FT1P
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...
Auuuu...stalker92 wrote:Inace, drugar je dobio foto-cestitku na kucnu adresu sad skoro.
elektronicar wrote:grade se dva nova zatvora (iz sredstava MMF-a ili slicno) a kukaju kako nemaju pare za neke vaznije egzistencionalne stvari
http://www.youtube.com/watch?v=cYi8K6R3ZVg
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
u Zajecaru toga jos uvek nema, mada ne bi bilo lose da i ja smanjim dozivljaj malo. skoro svaki put kad podjem negde, zasluzim bar po jednu cestitku. nije drugo, nego se kola vode na caleta... 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Ma kakve kamere. Kod nas u provinciji ne rade ni semafori. 
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
- elektronicar
slazem se !djape1977 wrote:takvima sto svesno prodju kroz crveno bi oduzimao dozvolu trajno.
slazem se i da treba kaznjavati prekoracenje brzine
ali se ne slazem sa nacinom kako se prerasporedjuju sredstva sakupljena od nas gradjana kao poreskih obveznika, to su ipak nase pare
oni postavljaju direktore u drustvenim, drzavnim i sl. preduzecima, a ja bih voleo da doznam koje su to preduzece izveli iz gubitka i doveli u prosperitet
smatram da se mnogo toga radi pogresno a moglo bi bolje, svestan sam gde zivimo
samo sto ja burno reagujem kad doznam da se sistem okomljava preko ledja sirotinje i nas sto placamo porez a smatram da imamo vaznijih problema koje treba resavati
sta da radim, osecaj za pravdu, siroke narodne mase i egzistenciju srednje i siromasnije populacije je jaci od mene
i naravno zasto mi se ne svidjaju kamere ? pa zato sto ce neko striktno da postuje zakon i kaznjava za sitnice (obicne ljude); dok ce krupne ribe i dalje da nalaze rupu na saksiji i prolaze bez kazni sve i da ih uslika hiljadu kamera, znamo mi iz iskustva u kakvom sistemu zivimo i za koga vazi a za koga ne vazi zakon
da ne duzimo i ne odemo u off, nije ovo forum za takve teme o kojima ja burno reagujem, moja krivica
daj ljudi recite gde imaju te kamere? ali da zaista rade? i salju kazne? jedna stvar koja moze da prodje kod sudija je: koga oni kaznjavaju - vlasnika vozila ili vozaca??? a sta ako ja nisam vozio auto nego neko drugi? jel meni kazna ili ??? a sta ako nekom dam auto i on nekog ubije, jel meni auto kao vlasniku ili vozacu?? zakljucak je sasvim jasan. mora biti uslikan lik vozaca. sve ostalo je dranje po usima, pa ko nasedne naseo je.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
- elektronicar
oko Pariza postoji obilaznica tipa kruznog toka da se lakse stize s jednog na drugi kraj grada, naravno sve je prepuno kamera
gradjani Pariza nasli su interesantno resenje; svesno zele malo brze da voze pa navuku masku miki-mausa i kamera slika vozaca u trenutku prekrsaja
kod sudije to izgleda ovako: pozvan je vlasnik vozila, ako ne zeli da kaze ko je vozio vozilo u tom trenutku placa neku mnogo jeftiniju kaznu zato sto ne zeli da otkrije identitet vozaca, a ako se jasno vidi lik vozaca onda je kazna ogromna
pretpostavljam da je tako i kod nas: na sud ce biti pozvan vlasnik vozila, ako nema validan kupoprodajni ugovor kojim dokazuje da je prodao vozilo, vlasnik vozila ce morati da snosi kaznu a on nek se dogovara sa onim kome je pozajmio vozilo dal ce mu taj vratiti pare
Znaci u nasem sistemu poznato je pravilo; kad pozajmis auto unapred si se pomirio da moze da ti bude vraceno osteceno, neispravno ili da je napravljen neki od prekrsaja, pa vodi racuna kome pozajmljujes auto
gradjani Pariza nasli su interesantno resenje; svesno zele malo brze da voze pa navuku masku miki-mausa i kamera slika vozaca u trenutku prekrsaja
kod sudije to izgleda ovako: pozvan je vlasnik vozila, ako ne zeli da kaze ko je vozio vozilo u tom trenutku placa neku mnogo jeftiniju kaznu zato sto ne zeli da otkrije identitet vozaca, a ako se jasno vidi lik vozaca onda je kazna ogromna
pretpostavljam da je tako i kod nas: na sud ce biti pozvan vlasnik vozila, ako nema validan kupoprodajni ugovor kojim dokazuje da je prodao vozilo, vlasnik vozila ce morati da snosi kaznu a on nek se dogovara sa onim kome je pozajmio vozilo dal ce mu taj vratiti pare
Znaci u nasem sistemu poznato je pravilo; kad pozajmis auto unapred si se pomirio da moze da ti bude vraceno osteceno, neispravno ili da je napravljen neki od prekrsaja, pa vodi racuna kome pozajmljujes auto
Imamo dobar standard, puteve i vozni park, pa su samo kamere falile da upotpune celu priču. Kad država nešto reši to i sprovede, tako da će izađemo svi na televizor pre ili kasnije... I naravno onima što su se izvinjavali kad su ih zaustavljali sad će verovatno i što su ih uslikali 
langsam, aber sicher