Lokacije kamera i radara na putevima

djape1977

Lokacije kamera i radara na putevima

Post by djape1977 »

tema nije predvidjena da bilo koga nagovori da krsi propise vec da vozace obavesti o stvarima od javnog znacaja!!!
j***** auto bez kardana

djape1977

Re: Lokacije kamera i radara na putevima

Post by djape1977 »

moj prvi prilog:

1)beograd, brankov most:
kamere su postavljene tako da slikaju od pozadi vozila koja prodju ispod njih.

iz grada ka nbg, kamera se nalazi posle autobuske stanice i ukljucenja odozdo, od zelenjaka, iznad zute trake, na sivom metalnom nosacu iznad kolovoza posle oko 30m. posle oko 1/3 duzine mosta vise niste u dometu kamere ako se nalazie u zutoj traci ali na novobeogradskoj strani sa desne strane cesto stoji patrola policije tako da je voznja zutom trakom prakticno nemoguca.

sa NBG ka centru, kamera se nalazi isto na nosacu iznad zute trake odmah posle poslednjeg ukljucenja sa desne strane ka centru. opet, posle 1/3 mosta vise niste u dometu. sa beogradske strane mosta najcesce nema patrola.

2) zemun, cara dusana
iduci iz donjeg u gornji zemun, na vrhu uzbrdice se nalazi semafor kod raskrsnice sa novogradskom. kamera je sa desne strane na stubu neposredno pored semafora, postavljena tako da slika celu raskrsnicu
j***** auto bez kardana

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

dobra tema,da se i ja nadovezem.... Pravac iz Zemuna ka gradu,tacnije od hotela Yugoslavije na bivsoj kineskoj ambasadi kod zrgade bivseg BK,skretanje ka trznom centru enjub,na tom semaforu,kamera snima otpozadi,mnogi tu prolaze na zuto,ali apelujem nikako,posto patrola uvek stoji kod bivseg ck ili palate srbija. zatim,ugao cvijiceve i zdravka celara,kamera je postavljena visoko tako da se cela raskrsnica vidi kao na dlanu.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Najopasnija je na uglu cvijićeve i Starine Novaka (mislim da se tako zove ona što se nastavlja na beogradsku). Nalazi se u S.Novaka i snima na dole prema Cvijićevoj. Zašto je opasna? Slika prolazak na crvrno i (ili ) prekoračenje brzine. Dakle ako te vata žuto - dodaš gas uslika te za brzinu, nastaviš istom brzinom vata te u crveno, znači samo kočenje i ništa drugo pa šta ti bog da (mislim od onih iza tebe).

samara1500

Post by samara1500 »

Vas dvojica govorite o istoj kameri: iznad raskrsnice Starine Novaka, Cvijićeve i Zdravka Čelara, skalamerija na 2 stuba, velika kamera sa blicem + radar. Baš ta je mene slikala kad sam dolazeći ododzgo dodao malo gasa koristeći dobro poznati zeleni talas. Lukavo postavljeno, nema šta...
Dalje:
1) Palilula, raskrsnica Ruzveltove i Kraljice marije - na stubu na trouglastom pešačkom ostrvu, snima celu raskrsnicu a nezgodna je zato što tu često vozači skreću na uslovno zeleno a ne propuste pešake kojima je zeleno
2) Palilula, rasrsnica Ruzveltove i Bul. Kralja Aleksandra - na stubu iznad semafora za tramvaj, snima celu raskrsnicu mada tu mislim da nema čestih prekršaja
3) Palilula, Bul. Despota Stefana, snima pešački prelaz ispod Pančevačkog mosta gde često ima pešaka a vozači ih ne .ebu jer je tu saobraćajna situacija inače malo složenija (imaju prednost oni koji skreću)
4) Novi Beograd, Bul. Mihajla Pupina, kod zgrade vlade (nekadašnji SIV) u smeru ka gradu, na visokom nosaču kamere iznad svake trake, isto kao na Brankovom mostu - ulazak u žutu traku ne dolazi u obzir
5) Novi Beograd, raskrsnica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, vrlo nezgodna kamera (kao ona u Starine Novaka) snima prolaz na crveno i prekoračenje brzine u smeru ka Gazeli
:)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

djape1977

Post by djape1977 »

Žute trake

1. Bulevar despota Stefana kod stanice policije
2. Bulevar vojvode Mišića kod ulaza u Sajam
3. Brankov most, pravac ka Zelenom vencu
4. Brankov most, pravac ka Novom Beogradu

"Crveno svetlo” kamere

1. Bulevar Mihaila Pupina kod Palate „Srbija“
2. Bulevar Nikole Tesle kod Ušća
3. Raskrsnica Tošinog bunara i Studentske
4. Trg Nikole Pašića i Vlajkovićeva
5. Bulevar Mihaila Pupina kod zgrade „Ušće“
6. Raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Bulevara umetnosti
7. Bulevar mira kod Muzeja „25. maj“
8. Raskrsnica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada
9. Raskrsnica Jurija Gagarina i Proleterske solidarnosti
10. Ustanička kod Specijalnog suda
j***** auto bez kardana

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Jedno pitanje. Pre neki dan sam službenim kolima bio prinuđen da se zaustavim u žutu traku. Kreten u kombinaciji reno + BRC se zaglupeli i prebacivali između benzina i plina iako plina nije bilo pa sam bio prinuđen da upalim sve četiri i da stanem u žutu traku da ištekam kompijuter. To se desilo na NBG kod Ušća, skretao levo iz Milentija Popovića u bul Mihaila Pupina ka Zemunu, u samoj krivini je krenuo da trokira pa sam čak i malo vozio kroz traku ali ne mnogo jer sam stao nakon autobuske stanice. Sve se desilo negde oko 23h, jel da očekujemo čestitku i ako je dobijem jel ima tu neka žalba ili šta više, da odem da objasnim sudiji šta se desilo da ne plaćamo bez veze

Hvala

Pera

Post by Pera »

Ja sam cuo na vise mesta da je sve sto je bilo do Nove godine bila samo proba,kazu da od Nove godine krece i kaznjavanje,e sad kolko je to tacno ne znam.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

samara1500

Post by samara1500 »

Pa daj Bože da je tako, mada sam ja sa druge strane čuo da su nekima već počele da stižu prijave (konkretno za žute trake)
A ovaj poslednji spisak koji su sastavili novinari niti je precizan, niti je kompletan... kamera po Beogradu ima na mnogo više lokacija od tih nabrojanih 15, samo u Dimitrija Tucovića ima ih nekoliko za evidentiranje prolaza na crveno a ovde se ne pominju. Tuda malo ređe prolazim, ali čim po'vatam gde su javiću...

djape1977

Post by djape1977 »

pa i jeste ideja ove teme da svi lepo napisete gde ste videli kameru
j***** auto bez kardana

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

autoput,pravac od gazele ka aerodromu,kod genex kule kamera kod nadvoznjaka,jako visoko.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

buzald

Post by buzald »

nisam gledao da li je neko ovo objavljivao, ali nece skoditi.

http://www.trapster.com/rl/Trapster.php
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

samara1500

Post by samara1500 »

1) Gazela, pri kraju mosta kad se ide ka NBG: po jedna kamera iznad svake trake + jedna u sredini koja snima celokupnu situaciju (za sada ne vidim neki poseban značaj ovih kamera ali mislim da će u budućnosti evidentirati i prekoračenja brzine kao i sve ostale postavljene iznad traka)
2) Beograd, raskrsnica Nušićeve i Dečanske, odn. ulaz u terazijski tunel. Snima opštu situaciju, a pošto tu nema pešačkih prelaza ostaju samo prolaz na crveno i nasilno prestrojavanje kao moguće greške za kažnjavanje.

aleksa

Post by aleksa »

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=484715

Raskrsnice sa video-nadzorom

1. Bulevar Nikole Tesle - Ušće
2. Bulevar Mihajla Pupina - Milentija Popovića
3. Bulevar Mihajla Pupina - Španskih boraca - SIV
4. Bulevar Nikole Tesle - Trešnjin cvet
5. Brankov most - beogradska strana
6. Omladinskih brigada - Jurija Gagarina
7. Jurija Gagarina - Proleterske solidarnosti
8. Tošin bunar - Studentska
9. Bulevar Vojvode Mišića - ulaz u Sajam
10. Ustanička - Specijalni sud
11. Bulevar kneza Aleksandra - Botićeva
12. Bulevar despota Stefana - Jovana Avakumovića
13. Dečanska - Vlajkovićeva
14. Ulica Starine Novaka i Cvijićeve

samara1500

Post by samara1500 »

Aleksa, spavaš na času... sve sa tog spiska već smo apsolvirali u ovoj temi! :!: :D

Post Reply