El. podizaci
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
El. podizaci
Kako i sama tema kaze sta mislite o tome...naravno da je izvodljivo al kolko je pametno to raditi ???

Re: El. podizaci
Sto se mene tice pametno i vrlo korisno,motori podizaca od 110,prekidaci od 110 i ram sa sajlom takodje od 110,ali uz malu prepravku CO2 aparatom,radi vec skoro godinu dana bez greske.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Da ali kako sve to radi na 3v,meni se cini da su malo preteska stakla za el.podizace!
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Nisu ja sam pravio odnosno prepravio klasicni podizac samo shto ga tera motorcic umesto rucke ako zaglavi mogu uvek staviti rucku i dici spustiti prozor !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
A meni je to skroz smekerski,ono rolanje prozora ponekada malo dosadi. Gujo i pero mozete li malo i pojasniti proces kako ste to uradili s obzirom da sam laik u tome
. Pa da vidim kojim putem bi i ja to mogao uraditi..
Moja varijanta-kupis ram podizaca i motor od 110-112 (levi i desni),skines tapacirung i izvuces stari mehanicki podizac i sve ce ti se samo kasti,videces koja je razlika u rasponu rupa,pa brusilicom skines te limove sa srafovima i zavaris ih na odgovarajuce mesto.Ako se dobro secam,potrebno je koju rupu i prosiriti,i na vrata navariti parce lima sa rupom,da bi jedan sraf sto drzi motor mogao da se pricvrsti.
Ja sam ta dva podizaca od 110 kod Duleta platio 70 e,i plus prekidaci i konektori 10 e,ali sam na jednom morao da menjam sajlu,jer je pukla posle 10 podizanja-spustanja,to jos 1000 din,jedan relej na tabli 200 din,i za sada nema problema.Cak sam i po ovim minusima dosta puta dizao-spustao i radi besprekorno.Bitno je da je sajla uvek podmazana,a kederi povremeno naprskani silikonskim sprejom i radi samo tako.Prekidace mozes da stavis u vrata ili gde vec hoces,ja sam kod mene montirao na predvidjeno mesto u tabli,ali je to tabla noviji tip.Na tabli osiguraca ima predvidjeno mesto za relej podizaca,jednostavno ga samo ubodes,a sa dzeka iz table razvedes jednu zicu koja je + vod do prekidaca,i tamo se racva.Sema je vrlo prosta i ima je na net-u.Jedino sto cu kod sebe morati da prepravim je ulaz kablova iz vrata do karoserije,kada sam uzeo podizace,uzeo sam od Duleta i ona harmonika creva,ali tako zice moraju da idu od vrata,preko krova,pa niz b stub,preko poda,pa do table,nisam imao vremena i za to,pa sam to sproveo iz vrata,zavukao iza kedera i to je to.Cak i nije tako lose estetski,ali mene nervira,pa ce se srediti kad otopli
SAMO jedna stvar,ako ti staklo sa mehanickim podizacem ide tesko,ne ugradjuj podizace jer nista neces uraditi,pucace ti sajla ili ce pregoreti motor,a staklo ce sporo ici.Znaci uslov je da staklo lako ide sa mehanickim podizacem i onda sigurno neces imati problema sa elektricnim.
Ima malo budzevine,ali je stvarno jedinstven osecaj kad ne moras vise da verglas u sred voznje
Ako te jos nesto bude interesovalo ti reci,mada gledao sam,ima tih celih setova podizaca da se naruce iz Rusije,ima i sistema sa sajlom,ali ima i "makaza" sistema,gde sajla ne postoji,nego zupcanici,i verujem da je mnogo pouzdaniji nego sa sajlom,e sad koliko to kosta i dok dodje dovde,ne znam...
Ja umroh od kucanja
Ja sam ta dva podizaca od 110 kod Duleta platio 70 e,i plus prekidaci i konektori 10 e,ali sam na jednom morao da menjam sajlu,jer je pukla posle 10 podizanja-spustanja,to jos 1000 din,jedan relej na tabli 200 din,i za sada nema problema.Cak sam i po ovim minusima dosta puta dizao-spustao i radi besprekorno.Bitno je da je sajla uvek podmazana,a kederi povremeno naprskani silikonskim sprejom i radi samo tako.Prekidace mozes da stavis u vrata ili gde vec hoces,ja sam kod mene montirao na predvidjeno mesto u tabli,ali je to tabla noviji tip.Na tabli osiguraca ima predvidjeno mesto za relej podizaca,jednostavno ga samo ubodes,a sa dzeka iz table razvedes jednu zicu koja je + vod do prekidaca,i tamo se racva.Sema je vrlo prosta i ima je na net-u.Jedino sto cu kod sebe morati da prepravim je ulaz kablova iz vrata do karoserije,kada sam uzeo podizace,uzeo sam od Duleta i ona harmonika creva,ali tako zice moraju da idu od vrata,preko krova,pa niz b stub,preko poda,pa do table,nisam imao vremena i za to,pa sam to sproveo iz vrata,zavukao iza kedera i to je to.Cak i nije tako lose estetski,ali mene nervira,pa ce se srediti kad otopli
SAMO jedna stvar,ako ti staklo sa mehanickim podizacem ide tesko,ne ugradjuj podizace jer nista neces uraditi,pucace ti sajla ili ce pregoreti motor,a staklo ce sporo ici.Znaci uslov je da staklo lako ide sa mehanickim podizacem i onda sigurno neces imati problema sa elektricnim.
Ima malo budzevine,ali je stvarno jedinstven osecaj kad ne moras vise da verglas u sred voznje
Ako te jos nesto bude interesovalo ti reci,mada gledao sam,ima tih celih setova podizaca da se naruce iz Rusije,ima i sistema sa sajlom,ali ima i "makaza" sistema,gde sajla ne postoji,nego zupcanici,i verujem da je mnogo pouzdaniji nego sa sajlom,e sad koliko to kosta i dok dodje dovde,ne znam...
Ja umroh od kucanja
Bro svaka cast
...veoma dobro objasnjeno!!! Sedi cista 5... u najskorije vreme se bacam na ovaj podvig, samo jos malo da otopli. Pero
hvala na pomoci dosta je znacila

hvala na pomoci dosta je znacila
Ja sam se skroz nesto preracunao,znaci prednja dva podizaca su me kostala 50 e,u kompletu sam dobio 2 motora,2 rama,dve gume-harmonike za razvod kablova,2 prekidaca sa konektorima i one 2 okrugle plastike sto zatvaraju otvor na tapaciru gde se kacila rucka.
- iznogudovic
Pero, ajd kad vec govoris o ciframa kolikom je bila CB sve komplet? Izvinjavam se na off-u 
Centralnu sam uzeo,tj motorcice,originalne ladine,700 dim komad,novi su 1200,ali imas na Bubanj potoku i slicnim mestima zamenske koji kostaju oko 500 din (novi) i nisu nista losiji nego ovi,cak stavise cesto ti Ladini umeju da zakazu,a dimenzije su skoro identicne,raspon rupa se razlikuje par mm,ali ih jos nisam montirao.
Cekam da otopli,i da razmislim da li da uzmem samo centralu na daljinac ili da uzmem alarm.
Cekam da otopli,i da razmislim da li da uzmem samo centralu na daljinac ili da uzmem alarm.