osoba sam koja voli cist i uredan auto, utegnut i ispravan, pa iz tog razloga sam ga morao dovesti u red, jer je poceo zestoko da me iritira.
u pitanju je golf 2
pa da pocnem:

od kupovine me je sluzio besprekorno. nikad nije stao, a palio je kad god sam okrenuo kljuc i jednino sto sam menjao je ulje, pa s obzirom da nista nije ulozeno u njegao od tad, zasluzio je da se osvezi. plasticni rubovi su mi se uvek svidjali, ali su totalno ne prakticni za zemlju gde se putevi sole u meri kao kad se stavlja kupus za zimu.
uzet je potpuno zdrav donor nekih delova kojih nema u prodaji, pa smo se bacili na kasapljenje.

uradjen i prvi rub. lim spajan celo u celo i pun var. nema bolje kombinacije
medjutim sa leve strane je bila malo losija situacija. u levo cose je nekad bio cuknut, pa su "majtori" lose zastitili svoj rad i ispod gita se rasilila korozija. da bi se yradilo kako treba moralo je sve da leti napolje.

u medjuvremenu sam se zaleteo par dana i nasao felne.

prvobitno je bilo u planu da se felne prosire na 2x7 i 2x8J i nabavljeni su svi obruci, medjutim gume su me totalno ukocile, jer sam prosle godine kupio 4 nove 195/50, tako da sam se trenutno zadrzao na 2x6.5 i 2x7J, pa dok ne dodju neke nize, dobor je i ovako
nastavilo se sa rasturanjem i pripremom za farbanje. od bele sam odustao u startu. u planu je bila crna ili crvena. nakon malo premisljanja odustao sam od crne zbog obima posla koji sam hteo da radim, jer planovi su bili da se branici, lajsne i sve spoljne plastike smirglaju, gituju i lakiraju u istu boju. to me je mrzelo pa sam ostao pri crvenoj

ja sam odradio pola pripreme, skunuo svu belu boju dok nisam dosao do fabricke osnovne, to zastitio i tako poslao kod farbara na doradu i sve ostalo sto treba za kvalitetno farbanje.
u medju vremenu sam zavrsavao felne.

stigli rubovi i poklopci. da bi se malo ustedelo para, umesto peskiranja skudanje stare boje je bilo rucno. zatim prajmer, spric git, smirglanje, baza i lak.

drugar se potrudio da prednji rubovi zablicaju, tako da sam mu na tome zahvalan i od mene ima svaku preporuku
a onda je usledio poziv sa dugo ocekivanog broja i recenica "gotov je"
lepsu vest odavno nisam cuo

u principu, auto je gotov. dosta paznje je posveceno detaljima kao sto su razne plastikice, rucice, originalna kozica menjaca itd. sve sto je bilo izlizano, ofucano, naprslo kupljeno je novo, spakovan, opran i spreman za registraciju, medjutim ostalo je uraditi jos gewinde i nabaciti nize gume. sledece godine, boze zdravlje, montirati i sire rubove za zadnje felne, a mozda ulete i neke 16" felne sa Porsche-a i eto, to bi bilo to