Audio priprema

Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina

Cacanin

Audio priprema

Post by Cacanin »

Pozdrav svima. Potreban mi je savet oko audio pripreme svih koji imaju kalinu. Sta podrazumeva audio ili radio priprema kako se vec zove? Ja jos nisam vadio onu plastiku ne znam sta ima od kablova iza, ima li "eurodzek", pokusao sam da skinem tu platiku tj ulozak al nesto mi ne ide plasim se polomicu je, takodje me zanima gde je predvidjeno da idu zvucnici, vide osam na ploci pozadi da je predvidjeno za secenje, i napred u vratima onaj krug mi deluje da je za to predvidjen, kuda su sprovedeni kablovi?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Audio priprema

Post by altinjanin »

ja nemam kalinu,ali pokusacu da ti pomognem,koliko znam nigde nista nije provuceno,nema zica,kablova itd.one rupe u vratima su predvidjene za zvucnike,i moras sve sam provlaciti,najbolje je kroz ona crna rebrasta creva gde idu zice od struje/vrata,prozori/ pa da ih dovuces do buduceg cd-a,isto vazi i za zadnju policu,moras ispod svih onih plasticnih pragova da vuces kablove.tako je kod mene bilo,pa ne vidim da nije tako i kod kaline,ili su se konacno rusi udostojili pa provukli instalaciju,mada cisto sumnjam.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Cacanin

Post by Cacanin »

Moja lajka je 2008 godiste, procitah da ima audio pripremu, kontam nisu valhjda toliki ludaci da urade instalaciju, kontao sam i da iza onog uloska plasticnog ima ii eurodzek gde su smesteni svi kablovi, ne znam sta onda znaci audio priprema ako enma nista. Znaci te krugove na vratima secem?

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Ako kazu da su uradili pripremu za radio, to onda znaci da su provukli kablove (bar) do prednjih vrata i od antene do centralne konzole, bar je tako na mojoj Vlajni bilo, pa smo mi provlacili zvucnike do zadnjih vrata jer su samo u vratima predvidjena mesta za zvucnike.

Siguran sam da ces, kad skines ukrasnu plastiku gde treba da dodje HU, videti nesto, a da li ce to biti bas EURO konektor, to ne znam...
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Cacanin

Post by Cacanin »

Kod mene na lajki napred imaju ti krugovi za zvucnike, a pozadi na dasci predvidjeni za secenje u obliku elipse, sad se postavlja i drugo pitanje sta staviti od zvucnika, koliko ce da mi trese vrata? Pise u prospektu i upustvu radio ili audio priprema slagacu.

altinjanin

Post by altinjanin »

trebalo bi na prednjim vratima rupe da imas,nista nema da se sece,samo izmeris koji je precnik i te zvucnike uzmes,a za taj euro dzek zaista ne znam,probaj da izvuces onaj plasticni deo gde treba radio cd da dodje,pa vidi iza dali ima.

Cacanin

Post by Cacanin »

Nemam rupe, samo kao krug jedan u vratima, nema za sta drugo da bude, mora da se sece nema kako drugacije.

altinjanin

Post by altinjanin »

E stvarno su ti Rusi.....kod mene samo skines onu plastiku/polica/ u vratima,ima 3 srafa i rupa za zvucnik.a pozadi opet ima rupa u onim plasticnim nosacima sto drzi policu,sa plasticnom resetkom,i to skines i stavis zvucnik.pa nista,busi,izmeri koliki je precnik rupe,i te zvucnike stavi.Ne verujem da je tako,ali kod Rusa je sve moguce i sve dolazi u obzir i sto bi trebalo i sto ne bi trebalo.

Cacanin

Post by Cacanin »

Zvao ja Beo Ladu i rekli mi da treba da secem tu platiku, i da su razvuceni kablovi do zvucnika u vratima i dasci i da nema euro-dzek. Zaboravio sam da pitam gde mi je antena :D

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Cacanin ajde postavi neku sliku tvoje kaline, sto se instalacije tice i ja sam video da ipak mora da se sece, bas steta.
Sledeci auto Priora coupe.

Cacanin

Post by Cacanin »

Da li verujes da nemam sliku na kompu, juce sam ga slikao fonom, prebacicu veceras :)
Nasao sam neke zvucnike LG 16 i 13 cm 2000 i 1900, al ne pise snaga.
A za uredjaj bez 7000 nista, sa usb 8500, ima onosranje SAL-ovo sa usb i sd karticom 3800 kosta, 4X25W...

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

taj sal radi poso bez cd samo usb i memoriska i radio kod mog drugara lepo sluzi....nemas iza plastike euro dzek(kabl antena i plus i minus) ,imas samo kablove do prednji vrata pozadi do police nemas koliko ja znam...komsiji sam stavljao auto radio pa znam...u prednjim vratima nema sta da seces ima plastika isecena samo stavis zvucnik i izbusis malu rupicu za 4 srafa i teraj....

Cacanin

Post by Cacanin »

A sta mislis kakva je snaga, 4X25W, meni ne treba nista posebno. Inace moram da priznam da te nisam razumeo, kako mislis da je isecena? I je l to znaci da iza one ukrasne plastike nema bas nista? Imali antena u opste?

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

imas kabl od antene crna zica sa plastikom napred gde treba da kupis nesto slicno ko za tv onaj ulaz za antenu..iza plastike kad skines imas rupu samo stawis zvucnik i izbusis i stavis sraf obican za drvo :)
a taj sal za 25w ti malo?
pa nadji zvucnik stariji blampuknt ili tako nesto imasju po 10w i kidaju kako rade ja imam 2 pionira stara imaju 10w i cuje se dobro cak bolje nego danasnji zvucni od "150"w :) to samo pisu kako oce tu snagu...kad kupuje zvucnik gledaj sto tezi magnet :) i gumena membrana naravno :)

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

4x25w Je taman ono shto pishe 4X50w vam je cisto zamlacivanje ja imam Pioneer deh P7600 koji ima 4 x 27w a na njemu pishe 4x50w cak i u njegvojo knjizici lepo pishe da max izlazna snaga je 26.4 w to je neka maksimalna snaga na 12 volti koaj se postize bez chopper-sistem za napajanje (tj podizanje napona napajanja odnosno veci napon veca snaga) imam 4 pionner zvucnika verovatno imaju oko 15w mrzelo me da porveravam i racunam i verujte mi to je vishe nego taman max pojacano ne moze te da podnesete para usi !
Shto se tice marke "blampuknt" - Blaupunkt svabo kad vec imash intetnet potrazi na netu kako se stvarno zove nemoj pisati ovako !
Zvucnici ako cesh kvalitetan zvuk trazish zvucnike sa membranom od kevlara ili papira sa gumenim ili penastim vesanjem , ili ako cesh dobar onda uzmi shta god sa pvc membranom i gumenim vesanjem !!! Preporucujem Pionner, Kenwood, Sony, Boshman, Magnat, Blaupunkt , Monacor , Alpina je skupa dok su Sal zestoko jeftini a vrlo brzo propadnu !
http://reviews.productwiki.com/pioneer-deh-p7600mp/
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply