TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Za mene je bilo cudo kad sam primetio da na benzin auto ide sasvim normalno za razliku od ranije. SLazem se, to je jos jedna prednost, dakle svi koji imate plastiku skidajte :lol:

Alekre

Post by Alekre »

Ne vezano sa plin, ali za atest jeste. Da li ce me ''cimati'' ako drugacije izvedem izduvni sistem? Konkretno, free flow i izvukao bih ga uz levi prag.

vigmir

Post by vigmir »

Alekre wrote:Ne vezano sa plin, ali za atest jeste. Da li ce me ''cimati'' ako drugacije izvedem izduvni sistem? Konkretno, free flow i izvukao bih ga uz levi prag.
Zavisi gde budes radio atest mogu da ti prave probleme oko auspuha.Kada sam ja radio atest zezao je jednog lika sa Nivom oko toga.Oni ne mogu auspuh nigde drugo da izvedu nego na stranu ali mu je trazio neki atest i za auspuh.Covek se krstio sa obe ruke.Ovi u AMSS u Ruzveltovoj su mnogo zajebani za te ateste,traze dlaku u jajetu.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Kod nive ako stavljas bocu ispod patusa, moras da menjas auspuh, a video sam poprilicno niva sa bocom ispod i uradjenim atestom.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

vigmir

Post by vigmir »

savke wrote:Kod nive ako stavljas bocu ispod patusa, moras da menjas auspuh, a video sam poprilicno niva sa bocom ispod i uradjenim atestom.
Znam ja to druze.Mozda je ovaj bio neki specifican slucaj.I ja znam dosta ljudi koji voze Nive sa gasom i imaju atest a auspuh im je izveden sa strane.Zato mi je to bilo cudno u AMSS.

savke

Post by savke »

Juce sam se Uputio u putesestvije zvano ATEST.

Prvo sam liku na tehnickom koji nije ni pogledao ni mene ni Samaru dao 450 din da mi ispise onaj list za tehnicki i da udari pecat Vozilo na GAS.

Zatim pravo u Agenciju gde su mi ispunili do kraja taj list i popunili i uplatili Taksu za uput. Ode 1300 din (1210 uplatnica, ostalo njima.)

Zatim do SUP-a gde sam posto nije bilo nikoga cekao samo 5min da se radnica smiluje da mi ispise uput.

Jutros se pojavim u 7:30 na Masinskom fakultetu (Posto pise da rade od 7:30) kad, usi do neba. Dobijem broj 44 posto je vecina dosla nesto posle 6:00 i oko 7:00 dobila brojeve. Kolega koji je dosao u 6:30 i bio 8 na redu, dobije broj 18 posto ga je rulja pregazila kada su poceli da dele brojeve, a on nespreman.

I tako uplatim u banci 3228din (3202 Masinskom , ostalo provizija) i odem na posao da cekam jedno 11h da se pojavim da vidim jel' ima sanse da prodjem danas, posto rade samo do 12h. Da maler bude veci pocela je kisa, pa ne rade njih 5 istovremeno kao prosli put vec jedan po jedan auto i to uteruju u garazu pa onda polako.....

Jednom recju KATASTROFA!!!!

Izvestavanje nastavljamo oko 11h
Last edited by savke on Wed Jul 11, 2007 1:55 pm, edited 1 time in total.

savke

Post by savke »

Pa Da Nastavimo.......

OKO 12:45 Dodjem i ja na red. Do tada sam se nagledao svega i svacega i definitivno promenio misljenje o tome da li treba atest ili ne. Sta sve dodje na atest, to je karastrofa. Ne mogu da verujem da ljudi samo daju majstoru da ugradi plinski uredjaj i da ne pogledaju sta su im uradili.

Neki od primera:
- Boca stavljena pod uglom tako da multiventil uopste ne sprecava punjenje preko 80%
- Bakarne cevi postavljene tako da "rade" prilikom rada motora
- EL Ventil gasa stoji horizontalno
- Bakarne cevi pricvrscene za auspuh
-......

Iznenadio sam se sto sam bio jedini koji na toroidnoj boci imao multiventil sa elektroventilom, a bio sam ubedjen da je to obavezno. U ostatku Evrope je obavezno.

Sve u svemu prosao sam atest bez problema, iako mi bakar prolazi dosta blizu izduvne cevi (na svu srecu to nije ni gledao a i ja sam ga zapricao).
Atest mi stize na kucnu adresu za nedelju dana, a ko mi se zuri moze u ponedeljak da dodjem kod njih, a ako mi se bas jako zuri moze i odmah ali uz skromnu nadoknadu od jos 1600 dinara...

P.S. Mala ispravka ko god dobije broj do 12:00 proci ce taj dan.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

To je kod nas na masinskom u NS?
Ko ti je gledao auto?
Svi su oni bili meni asistenti i stvarno nisam znao da sada postoje brojevi.
Koliko je sve ukupno izaslo, sa uputom u SUP-u?

savke

Post by savke »

Da na Masinskom u NS.

Radili su trojica, jedan profesor, koji se stalno gubio negde, jedan mrsavi sa kovrdzavom kosom, koji je uglavnom radio sa ponavljacima, a meni je radio treci, malo krupniji lik sa dubokim glasom (Al' ih opisa).

Ova dvojica su asistenti, tako makar rece onaj profa, ali imena ne znam.
Inace muvala su se tu jos dvojica ili trojica, koji su popunjavali zapisnike, pregledali dokumentaciju, slikali mobilnim "bisre" idt.

Cena:
Tehnicki pre: 450
Uput SUP: 1300
Masinski Fakultet: 3230

UKUPNO: 4980 Din.

E sada koliko ce me izaci da mi to zavedu u SUP-u u saobracajnu, ne znam, ali 01.10.2007 mi istice registracija, pa cu najverovatnije sacekati do tada. A u medjuvremenu moram da skocim do tebe tamo, i pazarim kuku, pa da odradim to sve na jednom tehnickom.

savke

Post by savke »

Evo stigao je i ponedeljak i u postanskom sanducetu nadjoh pisamce od FTN-a sa potvrdom o atestu.

Svaka cast,ocekivao sam ga tek u sredu.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Brzi su. Kada sam atestirao moju belu ladu, cekao sam mesec dana da posalju potvrdu.
Sada u sredu vozim MB na atest, pa cemo videti kako cu proci.

Javi se za kuku, da proverim da li je ostala koja.

Wolf66

Post by Wolf66 »

Vozio sam 4 automobila do sada na TNG (Lada Specijal, Fiat Ritmo, Golf II i sada Simcu Talbot Solaru od koje je nastala Lada Samara). 8) Plin je zakon, instalacija nije komplikovana samo mora da je struja auta besprekorna. Treba čistiti sito prekidača za plin, proveravati sapunicom sastave gasne instalacije i svakih 40000 od 50000 km menjati tri membrane u rasplinjaču gasa jer izgube elastičnost pa se ler teško šteluje ili čak puknu pa je nemoguće voziti na gas (Original za Lovato se može kupiti u Dina Gas na Vidikovcu-BG i ne uzimati kopiju iz Čačka ili Stare Pazove od privatnika) :wink: . Mene sada više interesuje metan (zemni gas) koji je više nego duplo jeftiniji od TNG ali je njegova ugradnja između 1200 i 4000 eura u zavisnosti od vozila i u Srbiji ima svega dve pumpe koje ga toče :cry: . Zato sa novom Lajkom 1,6 112 još čekam šta da radim i da cene ugradnje sekvenca TNG ili eventualno sistema na metan padnu a do tada ću intezivno voziti Simcu Talbota uvezen iz Austrije prešao svega 132000 km, a od toga kod mene 70000 km. Opušteno! :lol:

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Veoma ozbiljna optuzba: Samara nastala od Simce Talbot ?
Mozda je slican dizajn, ali evo link sa slikama sa pocetka sedamdesetih,
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=568
pa pogledaj trecu sliku u prvom postu i dalji tekst,... :wink:

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

"Самара" настала на бази овога?

"Samara" nastala na bazi ovoga?

Image

Ма то ти је "Алеко" настао од "Симке" 1307/1308

Ma to ti je "Aleko" nastao od "Simke" 1307/1308

Image
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Wolf66

Post by Wolf66 »

Hteli mi da priznamo ili ne ali Rusi su dobri plagijatori dobrih vozila. Tako, naprimer, Čajka je kopiran Pakard, Lada Žiguli Fiat 124, Aleko je Simca 1307/1308, Moskvich 2141 (najstariji) ima motor koji je kopija motora BMW itd.
Pogledajte:
http://hometown.aol.com/njsimca/Simca13 ... raPg2.html
http://www.autosoviet.altervista.org/EN ... (azlk).htm
http://www.rootes-chrysler.co.uk/aleko-mosk.html
http://www.thewatchforum.co.uk/lofivers ... 17113.html
http://www.renault-klub.hr/forum/index. ... opic=15274

Pozdrav!

Post Reply