Tu se vide obe verzije.
Plastka izmedju sofersajbe i haube
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Plastka izmedju sofersajbe i haube
Radi se o plastici koja se vidi na slici broj 2110-8212710 i 2110-8212730. Kod mene je (a koliko vidim slično je i na drugim ladama) skroz popucala, pa sam ja nešto lijepio i tako se snalazio. Ja bih sada tu plastiku zamijenio. E tu se sada nameće pitanje. Naravno kada odem u neku prodavnicu dijelova ili ovlašteni servis, dobijem onaj lagano teleći pogled i konstataciju "vi ste prvi koji to traži", a onda je to naravno problem naručivati i tu počnu priče... Taj plastični dio se u jednom trenutku redizajnirao. Stari dio, koji je kod mene, a prikazan je na gornjoj slici, je karakterističan po tome što lijevi (vozačev) brisač zapinje za plastiku, dok je novi dio otvoren sa gornje starne i ne može brisač zapeti. Novi dio, mislim, da ima broj 2110-8212710-10, a može se vidjeti ovdje. Ispod njega (koliko ja kužim sa slika) ne ide dio 2110-8212730 nego je on otprilike te veličine da zamijeni oba stara dijela, ali ide neki drugi manji dio ispod. E sada, meni sve to na slikama izgleda kao da bih ja mogao kupiti taj novi dio i jednostavno staviti umjesto dva stara, a kod mene i onako nema ništa ispod ta dva, pa mi onaj drugi novi dio ne treba. To je moj zaključak sa raznih slika što sam našao na ruskim sajtovima, ali naravno slike mogu varati, pa bih molio nekoga, tko ima iskustva sa tim plastikama, da mi kaže da li se može jednostavno staviti novi plastični dio umjesto staroga. Ako da, da li ide šaraf na šaraf ili je potrebno dodatno bušiti. Ne vjerujem da je veličina dijela promjenjena, jer bi to automatski značilo i promjenu haube ili šajbe. Kada sam pitao kod gorespomenutih servisera, oni su naravno rekli da ne može, jer se dijelovi naručuju prema godini proizvodnje, ali imam dojam da je taj odgovor čisto da skinu odgovornost sa sebe, da ne bi naručili nešto što ne mogu prodati, a da se ne temelji na iskustvu, pa bih ovdje jedan odgovor temeljen na iskustvu 
Tu se vide obe verzije.
Tu se vide obe verzije.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Plastka izmedju sofersajbe i haube
E vidis,to sam ja davno pitao,i niko nista,da na toj prvoj slici je stari tip plastike/ona ima rupice skoro celom svom duzinom/,e sad kod novijeg tipa kao sto ja imam/naravno naprsla/ sa desne strane tj.ispod suvozacevog brisaca su resetke i kroz te resetke se vidi filter polena,ja sam isto razmisljao da stavim stari tip jer je onda filter zasticen,ne moze direktno da ulazi voda,lisce i sva cuda sto padaju i lete. mislim da to sve odgovara sraf na sraf,samo je pitanje gde naci,jedino po otpadima.Ona plastika na lada parts sto si stavio, takva je moja,ali to resenje sa tim resetkama i kvalitetom plastike je katastrofalno.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
TU plastiku samo treba redovno premazivati sredstvom za zastitu plastike, i nece da ispuca. Moze da se koristi i sprej za komandnu tablu. Tako se ta palstika zastiti od sunca i drugih spoljasnjih uticaja, a i dobije izuzetno lep sjaj.
-
rascho
Vidiš, ja bih zamijenio obratno sa starog na novi tip plastike. Ja nemam taj filter, nego svo lišće ulijeće direktno u kabinu, ali se bar nikada ne zaštopa. Čemu služi ona mala plastika na novoj varijanti broj 2110-8119078-20, koja ide ispod tog velikog dijela? Na šta se ona šarafi? Kod mene se onaj veći komad broj 2110-8212730 zašarafi šarafima ispod šajbe (oni šarafi prekriveni čepićima), sa svake strane se maticom pričvrsti na navoj koji viri iz karoserije i sa šarafima se pričvrsti za onaj zid od platna (valjda služi za zaštitu od vatre ili buke ili nešto slično). Na njega onda ide onaj manji dio koji se pričvrsti šarafima za veći dio i ponovo ide na ona dva navoja sa lijeve i desne strane. Da li je to slično tom novom sistemu (ovako po opisu)?altinjanin wrote:E vidis,to sam ja davno pitao,i niko nista,da na toj prvoj slici je stari tip plastike/ona ima rupice skoro celom svom duzinom/,e sad kod novijeg tipa kao sto ja imam/naravno naprsla/ sa desne strane tj.ispod suvozacevog brisaca su resetke i kroz te resetke se vidi filter polena,ja sam isto razmisljao da stavim stari tip jer je onda filter zasticen,ne moze direktno da ulazi voda,lisce i sva cuda sto padaju i lete. mislim da to sve odgovara sraf na sraf,samo je pitanje gde naci,jedino po otpadima.Ona plastika na lada parts sto si stavio, takva je moja,ali to resenje sa tim resetkama i kvalitetom plastike je katastrofalno.
- altinjanin
to ispod je crna kutija,tj.kuciste polena filtera,a ostalo je sve isto,gore srafcici ispod cepica,i 2 na krajevima,a kada se hauba digne valjda 4,ili 5 od pozarnog zida.taj filter je propast ziva,cim se natopi vodom,nista ne duva,planiram da ako ne nadjem taj stari tip,ispod tih resetki na kuciste montiram mrezicu,sitnu,i da ga izvadim. mnogi su to uradili.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Čini mi se da je ta kutija sa filterom komplet drugačija kod starog i novog modela pa kao bi se hteo staviti novi model morala bi se i ona menjati, oblikom je drugačija jer se filteri stavljaju na različita mesta pa može biti da je i konstrukciono drugačije rešena. Bolje ti da odma odradiš tu mrežicu od nekoliko slojeva komarnika i nabaci na taj otvor, ako sam dobro sa nekih fotki protumačio ima onaj obruč pa u principu napraviš od unutrašnje gume "gumicu" i samo nabaciš da drži.
Što vozački brisač udara se lako reši uz pomoć glodala i bušilice, ni pet minuta posla samo treba paziti da se slučajno ne raspali staklo
Što vozački brisač udara se lako reši uz pomoć glodala i bušilice, ni pet minuta posla samo treba paziti da se slučajno ne raspali staklo
- finaldesign
Ja sam isto planirao riješiti te plastike, pa sam nedavno tražio cijenu dijelova od lada-parts.ru, evo i cijena za HR:
2110-8212730 $95
2110-8212710 $98
Shipping cost (AVIA post 2 weeks): $76
Pa ako ti se naručuje...
Ja sam odustao od toga, jer isto nisam bio siguran može li se staviti novi tip plastike na staru ladu...
2110-8212730 $95
2110-8212710 $98
Shipping cost (AVIA post 2 weeks): $76
Pa ako ti se naručuje...
Ja sam odustao od toga, jer isto nisam bio siguran može li se staviti novi tip plastike na staru ladu...
-
rascho
Pa toliko ni cijela Lada ne vrijedi 
-
rascho
Sada mi ponovo ova plastika aktualna (eto došlo mi da nešto mijenjam). Pa sam planirao ako odem u Srbiju sada ubrzo da pogledam po nekim auto otpadima (stari tip, novi tip, svejedno šta god paše, samo da nije puklo). Kakvo je stanje sa Ladama 11X po otpadima u Srbiji, da li se lako nađu. Ima li uopće smisla kupovati ovu plastiku na otpadu (mislim s obzirom na kvalitetu iste)?
Ne znam koliko ti se isplati zezanje, kod rusa ima za samaru 30e a za 110 ne bi trebalo da je više od 50e nova.
- altinjanin
Treba videti subotom u bubanj potoku,ja kada sam letos bio cini mi se da sam video da ima,i meni je pukla ta plastika..opste je poznato kakav je kvalitet ruske plastike..