Problem sa vratima

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Problem sa vratima

Post by altinjanin »

isprskaj wd-om,ostavi malo da odstoji,pa polako cekicem,mora da se vrati nadole
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

altinjanin wrote:isprskaj wd-om,ostavi malo da odstoji,pa polako cekicem,mora da se vrati nadole
Ja sam to radio na svojoj samari i nije pomoglo (nishta ne cekicaj ne pomaze) sve dok nisam nacisto skinuo vrata ocistio i klin i rupe podmazao pa tek onda vratio !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Samar-Guja wrote:
altinjanin wrote:isprskaj wd-om,ostavi malo da odstoji,pa polako cekicem,mora da se vrati nadole
Ja sam to radio na svojoj samari i nije pomoglo (nishta ne cekicaj ne pomaze) sve dok nisam nacisto skinuo vrata ocistio i klin i rupe podmazao pa tek onda vratio !!!
Ja koliko se secam te sarke se obicno diraju kad se farba auto jer moraju da se greju a ovako na ladno nisam nikad probao!

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Malo sam ga vratio, koliko da uhvati malo. Ide tesko i nisam hteo da izigravam kovaca :D

Pera

Post by Pera »

Ne razumem,jednostavno skini ona dva srafa sto drze cela vrata i granicnik,stavi vrata na pristupacno mesto i vrati bolcnu na pravo mesto,ovako ce se sarka jos brze pojesti.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ljudi, ugradih centralno zakljucavanje ali desna vrata nece da se zakljucaju i otkljucaju. motorcic radi, ali mehanizam tesko ide i nema snagu da gurne toliko. kolega Igor88 koji mi je to sve ugradjivao je ustanovio da postoji i luft u tom mehanizmu nekih 2mm. i kada se rucno otkljucava, teze ide to podizanje i spustanje. na kljuc ide lagano. vrata se spolja malo teze otvaraju (mora malo jace da se pritisne), iznutra lagano. zatvaraju se lagano.

sta da radim? mislim, ovo verovatno nikad ne bi ustanovio da nisam namestao daljinsko zakljucavanje jer me to nikad nije zezalo (tj. nije mi smetalo, nisam mu pridavao neki znacaj). ali, zbog novonastale situacije, hocu da to namestim prvenstveno zbog centralnog zakljucavanja, kad sam vec namestio to, nije mi fora da otkljucavam samo vozaceva vrata na daljinski, a suvozaceva rucno. i onako imam troja vrata, tako da mi maltene samo jedna vrata rade na daljinskom.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Probaj da spustish malo bravu na stubu ili da je podignesh ! Zavisi kako je namestena !

xxx

Post by xxx »

BokeYGTi wrote:ljudi, ugradih centralno zakljucavanje ali desna vrata nece da se zakljucaju i otkljucaju. motorcic radi, ali mehanizam tesko ide i nema snagu da gurne toliko. kolega Igor88 koji mi je to sve ugradjivao je ustanovio da postoji i luft u tom mehanizmu nekih 2mm. i kada se rucno otkljucava, teze ide to podizanje i spustanje. na kljuc ide lagano. vrata se spolja malo teze otvaraju (mora malo jace da se pritisne), iznutra lagano. zatvaraju se lagano.

sta da radim? mislim, ovo verovatno nikad ne bi ustanovio da nisam namestao daljinsko zakljucavanje jer me to nikad nije zezalo (tj. nije mi smetalo, nisam mu pridavao neki znacaj). ali, zbog novonastale situacije, hocu da to namestim prvenstveno zbog centralnog zakljucavanja, kad sam vec namestio to, nije mi fora da otkljucavam samo vozaceva vrata na daljinski, a suvozaceva rucno. i onako imam troja vrata, tako da mi maltene samo jedna vrata rade na daljinskom.

Skini tapacir sa tih vrata i onu plastiku na poluzi za otvaranje odvrni 1-2 kruga kako bi dobio da se vrata lakse otvaraju tad ce moci i idaljinac da ih otkljuca i zakljuca

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Za vrata koja se tesko otvaraju spolja uradi ovo shto sam ti rekao a za taj mehanizam skidaj tapacir kako kaze XXX !!!

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

hvala na pomoci. ispostavilo se na kraju da je bilo potrebno samo jedno ciscenje i podmazivanje, posto to nikad nije rasturano. sad centralna radi extra. :prvi
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Post Reply