Automatski saug na smari njemačkočeškoruskosrpska metoda

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

samara1500 wrote:
Samar-Guja wrote:Ha ha ha ko te lagao za tako neshto , a ak je ispravno podeshen karb nije ti potreban sauh !!!!!
Ovo ću da shvatim kao šalu, pa ću odgovoriti kontrapitanjem:
Ko je tebe lagao da ti je karb pravilno podešen? :lol:
PS i ja svoju staru Samaru mogu da vozim skoro i bez sauha, ali znam da to ne valja... :!:
E onda imash ili si imao zestoko produvalu samaru da joj treba sauh kad se pali .
Moja lajka je lepo ustelovana pali ko mina kad joj je hladan motor ima dobro nashtelovano palenje i dobro ushtelovan karb u weberovm servisu + trosi oko 7-8 litara benz. na 100 (shto je inache i priblizno fabrickom podatku) cisto sumnjam da je majstor karb shtelovao samo da auto radi kao shto vecina majstora radi !
Ushtelovan je dobro + dobro palenje i sauh ti ne treba (samo zimi treba) , a to da li valja paliti je bez sauha ili ne ili je voziti hladnu imash temu pa polemishi o tome koliko hocesh . http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=1134
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

samara1500

Post by samara1500 »

Pa mogu obe Samare da mi upale bez sauha, ali ako pustiš gas - ugase se, naročito nova. Kod nje je karb malo zaprljan pošto se retko vozi na benzin i to je glavni razlog siromašnije smeše, tako da nema teorije da radi hladna bez sauha (ili gasa do pola). Motor apsolutno ne duva, šta više u perfektnom je stanju. Kod stare je pak za nijansu jača smeša jer sam ja tako podesio, ali sam izgleda malo preterao (postojao je drugi problem). Njen motor je u lošijem stanju, a eto pali (skoro) bez sauha. Ali, kao što rekoh, znam da to ne valja...
:roll:
A da li treba odmah voziti ili zagrevati u mestu - o tome nit' sam govorio, nit' imam nameru da polemišem... :D
PS tek naknadno se setih da Guja ima kečev karb na svojoj Samari... :mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Re: Automatski saug na smari njemačkočeškoruskosrpska metoda

Post by Milan 2107 »

i nakon sedam mjeseci svakodnevne vožnje šljaka dobro nema trzanja nema slabe vuče nema da neće da upali nema da svjećice budu masne nema da nema ide ko zmaj tako da zaključujem da svima preporučim ovaj zahvat na samari koji imaju problema sa karburatorom 8)
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

Pera

Post by Pera »

Ja znam iz iskustva sa vise Samara,da iako je karburator podesen,paljenje i dovod goriva,da i leti na 30 stepeni hladna jako tesko ili uopste nece da upali bez sauha,a tek ne moze da se vozi.

Ne razumem sto bi se na Samaru budzio drugi karburator,kad i fabricki uopste nije los,ali je problem sto se posle duzeg vremena,oni kanalici zapuse ili suze i nekad se desava da i posle pranja ultrazvukom to nije to.Pogotovo sto su sve to karburatori koji su pregazili 100 000 km.
Vodio sam bitku sa karburatorima na obe samare,remontovani su bili i jedan i drugi,ali opet cim malo ne vozis na benzinu,ne radi nikako,pa opet radi i tako u nedogled.
Desilo mi se na kraju da se na ovoj novijoj zapusio onaj kanal za vakum i nikako nije mogao da se otpusi,i poucen nekim iskustvima,uzmem nov karburator,cena dosta velika,malo jace od 8000,ali nema nikakvog trzaja,cak i kada se ne vozi duze na benzin,pali normalno,radi,tako da je po meni bolje uzeti nov karburator ako se namerava auto voziti jos koju godinu,a pogotovo za malobrojne samare koje se jos voze na benzin,mada je to stvarno retkost.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

ova moja ide na benzin ali nisam bio spreman da izdvojim 231 ovdašnju marku za karburator novi već sam išao na opciju za 40 km i dobro radi bar za ovih par mjeseci a starom karburatoru nema šta nisam radio nove dizne nove membrane ovo ono i opet džabe razne manuale toturijale ajkule i drakule džabe nema mu nade
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

3fko

Post by 3fko »

Milan 2107 wrote:ova moja ide na benzin ali nisam bio spreman da izdvojim 231 ovdašnju marku za karburator novi već sam išao na opciju za 40 km i dobro radi bar za ovih par mjeseci a starom karburatoru nema šta nisam radio nove dizne nove membrane ovo ono i opet džabe razne manuale toturijale ajkule i drakule džabe nema mu nade
Koja si ti ajkula i drakula, Lajka sa ovim karbom šljaka za sad dobro, ali dok malo uhvatim vremena i dobre volje onaj njen stari orginalni ide na poseban tretman, pa ako uspije postavljam manula za sad šutim o tome.
[color=blue]Forum o vojsci i oružiju[/color]
[url=http://www.paluba.info/smf/index.php][color=blue][b]PALUBA.info[/b][/color][/url]

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Da neko u auto koji ima tako divan gizmo - RUCNI SAUG ugradjuje automatski, e to ne mogu da pojmim :mrgreen:

A sto se tice novog karburatora... meni je plin totalno unistio stari, tako da ga 2 godine uopste nisam ni koristio, a prosle godine sam ostao na 3 meseca bez plinskog uredjaja (novi Zakon, obavezan atest...) tj. izbacio sam stari uredjaj pocetkom decembra 2009, a bilo mi glupo da ugradjujem novi u sred zime, tako da sam bio resio da kupim novi karburator (isto oko 8000)...

E taj novi karburator ne da je sranje, nego je tesko sranje. Jedino sto pali odlicno, ali zato ne moze da se vozi bez bar 1/3 sauga nikako, tj. moze, ali samo potpuno vruc i to da jedva vuce, a obaska se cesto zaglavi ona poluga sto ukljucuje II grlo (srecom, to sam uglavnom "razgazio").

Ceski neki bio, nisu imali ruski... Srecom sam ubrzo potom ugradio nov plin pa me bole uvo.

Post Reply