Nepravilan rad motora
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
joksacetka
Nepravilan rad motora
Gospodo imam jedan problem sa lajkom u voznji pocinje da trza i da nepravilno radi kao da radi na tri klipa,vuce dobro,povecane su tresnje i ima rad motora kao dizel.Do sada su mi majstori promenili svecice,oprali dizne cak sam i novi modul palenja stavljao sve je isto,povecala mi se i potrosnja.Povremeno radi normalno.
joksa
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Nepravilan rad motora
Kablove da li si menjao?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
joksacetka
Nisam menjao kablove a presao sam sa njima 110000 km,hvala na pitanju-savetu.
joksa
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Kod tih simptoma je u 99% slučajeva nešto od: svjećice, kablovi, modul paljenja (baš sam prije tri dana imao te simptome i bio je modul paljenja, cirka 5-6 od kada sam je kupio). A ako imaš plin onda je sve to još puno izraženije.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
joksacetka
Vozim iskljucivo na benzin,prosle godine sam menjao modul palenja a i sada sam nov stavio video da nema promene pa sam vratio stari.
joksa
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Pa čudi me da nakon 100 hiljada km. nisi sam pomislio da su ti otišli kablovi,a i ti majstori su dobri kad su ti uradili najskuplje zahvate,a nisu zamenili kablove sa svećicama pošto je to najjeftiniji zahvat i on se uglavnom prvo radi.
Sad zameni kablove,pa se javi ako opet loše radi.
Sad zameni kablove,pa se javi ako opet loše radi.
- altinjanin
-
joksacetka
Sam od sebe je poboljsao rad,ugasio je signalizaciju nepravilnog rada motora i sad mi se desava na 1500-2000 0/min kada dodajem gas da u tom rasponu trza ispod i preko toga radi normalno i gusi ga naglo dodavanje gasa.
joksa
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Je li ti to tako voziš okolo? Samo će ti se u jednom trenutku desiti da više neće moći uopće vući, niti će moći držati ler, jer će ti se pojedini cilindri potpuno isključiti. Ako si malo dalje od kuće morat ćeš plaćati šlep službu. Na tvom mjestu bih definitivno zamijenio kablove (čak i da nisu probili, kvalitetnije kablove lijepo osjetiš u vožnji). Kada ti se ponovo upali check engine odi da ti očitaju grešku i to može jako pomoći da utvrdiš problem. Iako je teško pričati na neviđeno, ali ja bih se kladio na modul paljenja (iako si već isprobao drugi) ili kablove. Postoji i vjerojatnost da su injectori zbog ovoga što se guši pri naglom dodavanju gasa; znači da ne dobije dovoljno goriva kada mu treba (isto se ponaša auto na plin kada mu nestane plina, ti daješ gas a on koči). Jedini problem je što ni jedan od spomenutih popravaka nije jeftin 
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
- altinjanin
kreni od kablova,kakvi god da su ti stari,menjaj,jer ipak si dosta,dosta presao,proveri svecice,nema veze ako si ih skoro menjao ipak proveri,to su jeftinije stvari,e sad mozda su i dizne zapusene,pa hoce da trza,nakupi se od loseg goriva svasta...modul,pa ne znam,meni kada je crkao taj modul,nisam mogao voziti,jednostavno nema snage i radi na 3 klipa.A ovo sto kaze Rascho,pod obavezno na dijagnostiku,i da ti ugase check engine,ako opet bude palio.
Teraj ga na dijagnostiku. Kod za missfire bi trebao da bude P030x (pri cemu x oznacava broj cilindra na kojem se missfire desava).
Mada, verovatno je problem u kablovima (posto ih nisi menjao), modulu ili svecicama...
Mada, verovatno je problem u kablovima (posto ih nisi menjao), modulu ili svecicama...
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent
svaki put kada udjem na foeum imam neko pitanje. desava mi se kada upalim auto da odmah nece da krene,kao da se gusi,dodam gas i nista se ne desava? menjao kablove i svecice.
Lici mi na protokomer ili senzor temperature motora.......Jesi menjao protokomer?
nisam menjao. mada imam u garazi jedan nov
kupio sam ga jos pre par meseci posto mi je sijala sijalica od check engine,ona se ugasila sada i protokomer ostao u kutiji nov.
Stavi novi protokomer pa probaj :-) i javi jel ima promena..