Moja Mara, čuda stvara.

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Moja Mara, čuda stvara.

Post by travelman »

Dakle, Lada Samara 1300, 1990g, 3v, 5b, kupljena pre tri godine od prvog vlasnika. Orginal motor, menjac, lamela pa cak i komutator, presla 80000 km, ne trosi ulje a "poteze" kao prvog dana. Ugradio sam tng, gradska potrosnja varira ali je zato na otvorenom potrosnja oko 8 litara. Auto se koristi svakodnevno i do sada nije bilo kvarova... :prvi ...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pera

Re: Moja Mara, čuda stvara.

Post by Pera »

Odlicno 8)
Ja bih tu dodao samo jedno dobro poliranje i nista drugo ;)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Lepa samara nemam zamerki.slazem se sa perom, malo voska da je glancnes da se cakli :cool
Samara 4ever

Surovi
Automobil: Lada Samara

Post by Surovi »

Slatka i ocuvana masina. nadam se da cemo je videti i uzivo.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

lepo je videti ovakav primerak.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

dobra samarica !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

travelman

Post by travelman »

Limarija je takodje u orginalnom stanju, ima malo korozije sa unutrasnje strane zadnjih koseva ( u gepeku ) i na krajevima prednjih krila kod stuba ali sve je to u pocetnoj fazi pa nije opasno. Sajtne, patos i sve ostalo je kao novo i prvi slobodni dan cu iskoristiti za slikanje unutrasnjosti koja izgleda kao nova, kada se skine tepih unutrasnji deo patosa i sajtni se bukvalno sija ali posto sve to zvuci malo neverovatno, sve cu lepo slikati jer i onako cekam lepo vreme pa da je u kompletu operem. Sasvim slucajno sam dosao do nje, Samara je drugi auto i sluzi za voznju po gradu i za od kuce do posla pa joj je u trenutku kupovine namena bila samo da se sa njom prezimi a da se narednog prolece proda ali obzirom da je se dokazala i pokazala, evo je vec treca godina kako verno sluzi i nije u planu da se menja. Boja je matirala mada se na slikama sija jer je bila oprana i stajala na suncu.
Za Samaru, generalno kao auto, sve pohvale. Pre nje sam 7 god vozio Golf.a 3 1.9 GTD, i ako zanemarimo performanse motora slobodno mogu reci da je ocuvana Samara kao polovnjak bolji i kompletniji auto. Znam, zvuci nelogicno ali ... :prvi

travelman

Post by travelman »

Verujem da su se mnogi nasmejali kada sam pre par godina u postu iznad napisao da je Samara kao polovnjak bolji izbor od golfa 2 a danas mogu da potvrdim da i dalje stojim iza toga.

Koliko sam bio srecan u temi gde sam predstavio "novu" Samaru, toliko sam ovde smoren sto se rastajem od dosadasnje Samare. Za 6 god i predjenih 40000km, nisam imao ni jedan jedini kvar. Redovno sam menjao ulje i filtere na svakih 5000 km a od vanrednih troskova je bilo samo sledece:

gume 2 kom
svecice 2 kompleta
zadnji lonac 1
manzetna homokin 1
termostat 1
zadnji kocioni cilinder levog tocka 1
podizac prozora 1
plastika stop svetla 1

To je sve, probleme sa komutatorom i osigurackom kutijom nisam imao, veliki servis nisam radio jer sam je uvek vozio od jeseni do proleca i od proleca do jeseni nadajuci se da ce se nesto pokvariti pa da cu morati da kupim drugi i bolji auto. Motor odlican, prva lamela i svi ostali orginalni delovi. Malo sam je limarijski zapustio jer nisam planirao da je ovoliko dugo vozim ali mi to nije smetalo da sa njom obidjem 8 evropskih zemalja gde su me uvek svi pitali jedno te isto - "kako si sa ovim smeo da krenes na tako dalek put". Par njih me je cak i pitalo koji je to auto. Od rezervnih delova nikada nista nisam nosio jer sam uvek bio siguran u nju a jedanput sam cak sa njom i postavio jedan svoj licni rekord. Za 35 dana sam presao 5200km bez ijednog trokiranja.
Auto nije za prodaju, trzisnu vrednost nema nikakvu a za mene ima sentimentalnu tako da ce u svojoj punoj snazi zavrsiti svoju karijeru i posluziti kao donor rezervnih delova ako to bude bilo potrebno "novoj" Samari.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja te podrzavam sto se tice golfa :)
Oce rodjak da menja pasata b5 kluc za kljuc za pezoa 406, onda znas koliko je sati, kad je seo u pezoa da ga proba nismo ga mogli izvuci napolje, kaze sta je ovo ovako udobno i tiho :)
Last edited by aleko-2141 on Mon Feb 24, 2014 11:57 pm, edited 1 time in total.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

aleko-2141 wrote:Ja te podrzavam sto se tice golfa :)
+1
Solidnog golfa2 sa kilometrazom od 200.000+ km. nemozes naci ispod 1000 e. a za taj novac uz malo strpljenja mozes naci extra samaru.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

steta za ovu samaricu :(
al sta da se radi kad ne mozes istovremeno da registrujes i vozis sve svoje automobile, a ova tvoja "nova" samarica je perfektna
zao mi je samo sto ova crvena maltene potpuno ispravna ide da miruje u hladovinu :(

travelman

Post by travelman »

Samara je prodata, bilo mi je zao da jedan ovako ocuvan primerak zavrsi kao donor delova drugim Samarama od kojih je bar u 90% slucajeva ona bolja i ocuvanija od njih.

Cena simbolicna ... ali mi je draze to sto ce i dalje biti vozena. Novi vlasnik je takodje vlasnik jedne Samare sto znaci da je otisla u prave ruke.

Tema moze da se zakljuca.

dejca

Post by dejca »

I kolika je ta simbolicna cena ako nije tajna?

travelman

Post by travelman »

Nema tajni, sve je transparentno.
Registracija istekla pa je udomljena za 400e.

dejca

Post by dejca »

Dobro nismo videli slike u kakvom je stanju sad lada ali to ti je ta cena za nasa vozila. Evo ti moja, limarija u vrlo dobrom stanju (hvali joj samo farbanje), motor menjac odlicni sve josuvek fabricko. Da je ofarbam i promenim one sjajne okvire oko soferke i pozadi bila bi ko nova. Plin sa atestom prosle godine uradjen komplet. I ko bi mi sad za nju dao 500 e. I zato cemo se ja i moja riva druziti i voziti.

Post Reply