(ionako trazimo sponzore za hosting foruma)
Koje svećice?
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Re: Koje svećice?
hvala na informacijama, zadovoljstvo je imati vas kao pojacanje na nasem forumu; bilo bi lepo da ste se prvo obratili administratoru pa tek onda postavili reklamu i link
Last edited by elektronicar on Thu Dec 09, 2010 12:33 pm, edited 1 time in total.
- dalibor brisk
- Automobil: FIAT
Pa dobro, nije reklama...samo u potpisu stoji, a post je sa informacijama da ljudi znaju sta je kvalitetelektronicar wrote:hvala na informacijama, zadovoljstvo je imati vas kao pojacanje na nasem forumu; bilo bi lepo da ste se prvo obratili administratoru pa tek onda postavili reklamu i link
http://www.brisk.rs
Makedo-Gas d.o.o. - Generalni zastupnik za BRISK
Makedo-Gas d.o.o. - Generalni zastupnik za BRISK
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Drugarica je imala na Kecu 2007 Skala 55, Brisk Super LR15YC, prva ugradnja, radile ok, zamenjene preventivno na oko 15000km, sad je na oko 27000, ima NGK i rade bez problema jos.
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
BOSCH ne znam koji model je kod mene, kupljene su u radnji koja dosta radi sa BOSCH, znam coveka i nije prevarant, svecice su kostale oko 900 din pre dve godine, do sad sam sa njima preso 5000km, paljenje normalno, ne maste, potrosnja goriva razumna, nisam imao problema ko sa bosna-super da probije neka pa tri radi jedna ne radi dok se ne zagreje... Kad ih budem menjao na 10000km opet cu da kupim u istoj radnji takve iste. Mada mnogi mi hvale NGK ali ne verujem da ce moja samara da ide mnogo bolje sa nekim i mnogo skupljim svecicama.
Sledeci auto Priora coupe.
- zlatkodesign
Na nesto vise od 5000km je pocela da otkazuje jedna BOSCH svecica zamenio sam ih sve cetiri sa NGK i auto mi ponovo radi odlicno, imam utisak da su NGK ipak bolje svecice kako po kvalitetu izrade, tako i po ponasanju motora. Najvecu razliku sam primetio prilikom naglih ubrzanja, malo sam razocaran od BOSCH svecica da mi na nekih 5-6000 trokira jedna svecica i da su sve ostale pokazale znakove zamora, mozda 5000km i nije tako malo?
Sledeci auto Priora coupe.
meni bosna super rade odlicno. evo presao 16000 m sa njima. grad ispod 10l, otvoreni put 8l. juce sam merio na autoputu (110-115 km/h) i tako 4 sata i jos 60 km magistralnog puta 40-60 km/h. potrosnja 8,3 l.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
Bosna nije losa,sve dok motor ne odradi malo vremena na vecoj temperaturi....mislim preko 90.....tu im je kraj....odmah se na prvom jutarnjem paljenju nakon toga cuje i oseca trokiranje par sekundi....a kasnije sve duze
Napominjem da pricam o plinu..
Napominjem da pricam o plinu..
- zlatkodesign
7 godina sam vozio Samaru i stalno sam menjao svecice na svaku drugu izmenu ulja tj. na 10.000 km.Koristio sam od prvog dana Bosna svecice i nikad nisam imao sa njima problem.Palila je kao mina, imala odlicnu potrosnju i nikad nije trokirala.Od tih 7 godina 5 je bilo na TNG.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Tako je Vigi reci im !!!Palila je kao mina, imala odlicnu potrosnju i nikad nije trokirala.
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Tako je bilo, nemam razloga da lazem.Ne kazem da nisu bolje NGK ili bilo koje druge ali Bosna je za mene bila dobar izbor, a na kraju i najjeftiniji. 
sto komplikujete sa svecicama, imam samaru 91 plin a kod mene je 7 godina, prve svecice sam promijenio posle 50 000 i kupio najeftinije koje su bile, bosna oko 3 eura i od tada presao oko 40 000 bez ikakvih problema i samo sam ih jednom skinuo i prekontrolisao zazor i ocistio
Ja sam sada stavio NGK svecice presle su oko 2000 km i auto mi na leru na tng radi pomalo cudno ler je stabilan ali se na auspuhu cije kao da blago pucanje znaci radi lepo pa onda se zagrca pa opet radi lepo pa se zagrca i to se konstanto ponavlja na svakih 5 sec! Ja sumljam u svecice,paljenje sam pokusavao da pomerim i nisam uspeo da dobijem poboljsanje! Pomoglo bi jos necije misljenje?
moguce da su svecice to oce kad se motor pregreje pa svecice zezaju pocne da trokira pri jutarnjem paljenju