Modernizovana Lada NIVA

Moderators: dejo, bgzoka

aleksa

Re: Modernizovana Lada NIVA

Post by aleksa »

Modernizovana i "nabudzena'! :)

Image

p.s. panorama krov. 8)

spasoje

Post by spasoje »

Kakva je limarija nove Nive? Video sam nekoliko novih koje su već korozirale.
Ваз 2103, 1979.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

ja sam video nivu iz oktobra 2010 kojoj je korodirao onaj zastitni lim ispred motora sa donje strane, i to ne da je korodirao nego nema vise farbu. skroz braon od rdje, a bio je crn.

btw. kod mene je taj lim jos crn.

spasoje

Post by spasoje »

Dare, da li se Ševi Niva izvozi van Rusije?
Ваз 2103, 1979.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

pojma nemam. u Srbiji se ne uvozi zvanično, što je po mom mišljenju prava šteta. Pored nje mislim da bi dacia duster brzo kapitulirao.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Neko je prodavao Sevi nivu u oglasima,kupljena u Moskvi,cini mi se da je cenio oko 7000e,pogledaj u oglasima www.polovniautomobili.a koliko znam ne uvozi se.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

mislim da ih je neki lik iz kraljeva uvozio privatno na ime kupca,po narudzbini... bile su oko 14 000 evra...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

spasoje

Post by spasoje »

Ševrolet Niva je potpuno druga priča...
Jednostavno, nije naivno kupiti danas običnu Nivu, dati 8000 evra, i videti koroziju posle par dana.
Ваз 2103, 1979.

jeronimo

Post by jeronimo »

niko nije video koroziju u prvih par godina cak ni u sluzbenoj koja se pere jednom godisnje(ako ne racunam kisu) ako auto nema korube ili je udaran pa peglan na tim mestima se pojavi rdja. one preko 150 000 pokazu na spojevima krova i bocnih stubova i to tanku liniju(ako nisu polirane) problem br 2 je sto one koje se prodaju sa malom kilometrazom kod nas su presle bar tri puta toliko(neke i vise) veruj mi dugo sam u ovome i nagledao sam se svacega...novo je novo
ili kupis od prvog vlasnika...

spasoje

Post by spasoje »

Jeronimo, ja bih voleo da je tako kako kažeš. Ja sam video par novih Lada 4x4 M, koje je RBM kupio. Na delu praga gde počinje zadnji rub, sa obe strane, farba se skinula i naravno, na tome je mestu koroziralo. I to sam na tih par Niva video. Reci mi, je li moguće inače sprečiti koroziju na Nivi uz pravu negu, ili je njena pojava neumitna?
Ваз 2103, 1979.

Pera

Post by Pera »

Ako korozija postoji vec ispod farbe,ne mozes spreciti nikako.
Ovako naravno da moze,redovno pranje i ako korozije nema ispod farbe,nema razloga da nastane.Moze da se javi pri terenskoj voznji,razna grebanja,udari kamencica,ali su to vec posebni uslovi.Eventualno bi mogla da se odradi zastita svih duplih limova kroz one tehnicke otvore i to ti je to,nema tu neke filozofije.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

spasoje

Post by spasoje »

LADA-LKW_kofferraum_01.jpg
Ваз 2103, 1979.

jeronimo

Post by jeronimo »

tamo gde je lim ozbilno ostecen ili zagreban korozirace (pa bio i pocinkovan) dodatna zastita je pozeljna i kod terenaca nje nikad dosta(puno se grebu vuku i lupaju po kamenju i granju a kad se dohvate puta onda na to ide so im osatala lepa korozivna supstanca. fabrika preporucuje (uz pozeljnu dodatnu zastitu) dvaput godisnje kontrolu i poliranje u laksim slucajevima ostecenja u tezim naravno zna se...
moja je odradjena tektol cink-om kada je bila nova i pcelinjim voskim iznutra skroz kroz sve povrsine i supljine(+korube sa prohromskim srafovima) i nema nikakvih tragova korozije na 140 000 vozena je svugde... sluzbene su kako koja ko ih vozi takve su otprilike ali to vazi i za druga vozila( uvek se nasmejem kada se setim kako nam je istrulio aluminijumski landrover defender 2001.) u principu kako se odnosis prema stvarima tako te i sluze.... ;)
Last edited by jeronimo on Wed Apr 27, 2011 11:55 am, edited 1 time in total.

spasoje

Post by spasoje »

Sam si je zaštitio?
Ваз 2103, 1979.

jeronimo

Post by jeronimo »

Pera wrote:Ako korozija postoji vec ispod farbe,ne mozes spreciti nikako.
Ovako naravno da moze,redovno pranje i ako korozije nema ispod farbe,nema razloga da nastane.Moze da se javi pri terenskoj voznji,razna grebanja,udari kamencica,ali su to vec posebni uslovi.Eventualno bi mogla da se odradi zastita svih duplih limova kroz one tehnicke otvore i to ti je to,nema tu neke filozofije.
he, he" kamencica" zamisli da jases preko zardinjera jedno 50 -tak km a zatim vozis kroz oranje i bagremovu sumu koja ima bodlje od 5-8 cm i cvili i struze sve vreme po limu, pa onda kroz potok od 60 -80 cm (motor pisti i frkce dok se kali u ladnoj vodi sa 101 c temperature...pa omda 200+ km nazad kuci autoputem(ili pola magistralnim) (pa ti sporo 110-120 opletes jos malo po gasu u 5500 obrtaja a kad stignes kroz gradsku guzvu mrzi te da je operes od svih s....a koje je pokupila isput i parkiras je ispod zrade koja se gradi (pa ti bacaju sut po krovu) i tako svaki drugi dan... :D
to je otprilike radni dan prosecne sluzbene nive da ne dodajem klince neizivljene koji je dohvate jer im ili neko u familiji doveze sluzbenu kuci ili je zaduze jer nece matori da motaju djevrek ,kaoi privatne poslove koje mnogi odradjuju sluzbenim kolima.
pa kad nacukaju 200 000 + neodrzavanje (jer se zuri i nema vremena smenjuje se i po 3 vozaca na 1 vozilo(menja se samo ako nesto otpadne a ako nije neophodno onda ni ne...) onda se prodaju flotno na licitaciji i kupi ih neko ko ih prefarba (najjeftinija varijanta) vrati im kilometrazu na cuvenih 40-60 000 i kupe ih zadovoljni vlasnici koji bi tek onda da vuku voce, voze kerove u lov(nedaj boze da pesace najbolje bi bilo da mogu srnu da dohvate kroz prozor),tegle camce,prikolice i zale se kad nesto mora da se zameni.... :?
ma jok, :D moze to jos 30 000 tako.... :roll:
Last edited by jeronimo on Wed Apr 27, 2011 11:57 am, edited 2 times in total.

Post Reply