Motornu ceonu kosacicu
Moderators: dejca, Shone89, stalker92
- letnjikovac
Motornu ceonu kosacicu
Kupujem polovnu samohodnu kosacicu naravno u sto boljem stanju treba mi za kosenje vocnjaka, poginu sa onim trimerom ne mogu vise poludecu, ako neko ima da proda ili ako neko zna nekog da prodaje nek javi na p.m. ili mail letnjikovac@gmail.com ili na 064/1498753!
Slicno ovoj kosacici sa slike!
Slicno ovoj kosacici sa slike!
Re: Motornu ceonu kosacicu
Mislim da ces ovo polovno tesko naci, obicno se ugradjuje kosa na frezu IMT 506 i to izgleda slicno kao na slici, a to dosta se koristi za vocnjake i livade tamo gde je nagib veliki pa ne moze traktor.
- letnjikovac
Te freze 506 su uglavnom krsevi i mnogo trose pa ne bih da se zakopam!
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Jel imaš trimer (onaj što se više drži rukama) ili motornu kosu (ono što se kači na prsluk koji obučeš pa ramena nose teret dok rukama samo komanduješ)?
Pitam jer ja sa motornom kosom rasturam između voća i vinograda, uz malo deblju nit sitni travu samo tako a ne umaram se skoro ništa.
Ako baš oćeš čeonu probaj da nađeš neki Honda motokultivator sa PTO vratilom da na nju nakačiš kosačicu, MIO Osjek je to pravio dosta kvalitetno.
Pitam jer ja sa motornom kosom rasturam između voća i vinograda, uz malo deblju nit sitni travu samo tako a ne umaram se skoro ništa.
Ako baš oćeš čeonu probaj da nađeš neki Honda motokultivator sa PTO vratilom da na nju nakačiš kosačicu, MIO Osjek je to pravio dosta kvalitetno.
- letnjikovac
Motornu kosu ima motor na benzin i dole stavim isto debelu nit ali imam hektar i osamdeset ari pod vocem pa mi treba jedno 7 dana da sve sredim1
Imam i traktor al nemam kosu pa ne znam sta je pametnije da kupim kosu za traktor ili ovu kosacicu?
Imam i traktor al nemam kosu pa ne znam sta je pametnije da kupim kosu za traktor ili ovu kosacicu?
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
sto ari više od mene
Ne znam nisam pametan, meni kad je hitno il kad izđiklja trava nakon kiša pozvao bi nekog u akciju i dao mu kosačicu pa je sve znalo da bude obrađeno za 5-6 sati.
Premeri dimenzije dal će moći kosačica da se provlači među redove i dal će traktor da krši grane kad prolazi između-
Ne znam nisam pametan, meni kad je hitno il kad izđiklja trava nakon kiša pozvao bi nekog u akciju i dao mu kosačicu pa je sve znalo da bude obrađeno za 5-6 sati.
Premeri dimenzije dal će moći kosačica da se provlači među redove i dal će traktor da krši grane kad prolazi između-
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Ako si pravilno zasadio voće i održavao,kosidbu radiš sa traktorom bez problema.
Kod mene u kraju ljudi kose i između voća sa traktorom.
Uglavnom su samostalno napravili male obrtne freze na kardan. To samelje svu travu i usput frezuje.
Uglavnom su samostalno napravili male obrtne freze na kardan. To samelje svu travu i usput frezuje.
- letnjikovac
E kad bi mi nekako prosledio izgled tih freza, to sam i sam nesto razmisljao da napravim ali nemam ideju kako to da izvedem, mislio sam da kupim zadnji pogon od neke stare lade i da na njega montiram one moticice za freziranje ali pojma nemam kako to sve da povezem sa kardanom i traktorom, pa ako imas neke slike ili nacrte bio bih ti vecno zahvalan!nemanya wrote:Ako si pravilno zasadio voće i održavao,kosidbu radiš sa traktorom bez problema.
- nemanya
Evo da krenemo
Ovo su neki tipovi bočnih kultivatora koje sam ja imao prilike da vidim:

Ovo je verzija sa više kardančića,ali ima klip za pomeranje od drveta,kad ideš među red.
Evo i verzija sa diferencijalom:

Za ovu kažu da mora još jedan čovek ići iza freze i da je odmiče kad dođe do drveta.
Na ovoj su motičice urađene od listova gibnja koji su učvršćeni za kružni ram.
Mislim da na slikama možeš fino da vidiš koja je to vrsta konstrukcije,pa da počneš i sam da smišljaš
Ovo su neki tipovi bočnih kultivatora koje sam ja imao prilike da vidim:

Ovo je verzija sa više kardančića,ali ima klip za pomeranje od drveta,kad ideš među red.
Evo i verzija sa diferencijalom:

Za ovu kažu da mora još jedan čovek ići iza freze i da je odmiče kad dođe do drveta.
Na ovoj su motičice urađene od listova gibnja koji su učvršćeni za kružni ram.
Mislim da na slikama možeš fino da vidiš koja je to vrsta konstrukcije,pa da počneš i sam da smišljaš
- letnjikovac
Hvala puno!
Ne znam kako da ti se oduzim?
Ne znam kako da ti se oduzim?
- nemanya
Ma kakvo oduživanje.
Forum i služi za pomoć,ako može da se pomogne
Forum i služi za pomoć,ako može da se pomogne
Čekaj - 1,6 hA ti neko pokosi motornom kosom za 5-6 sati?!bruyoni wrote:sto ari više od mene![]()
Koja je kosa u pitanju? Je'l sa strunom ili sa nožem? Je'l u pitanju engleska trava ili ima i po koj trn tu i tamo? Je'l si pozvao robokapa da kosi?
(poslednja 2 pitanja zanemariti)
P.s. - znam da je tema stara, ali upravo listam oglase gledajući šta ima od motornih kosa jer se ne usuđujem da krenem u poduhvat samo sa trimerom, kada naiđoh na ovaj link na goooooooglu... Ali ako je realno izvodljivo za 8h pokositi motornom kosom - neću ni da tražim čeonu kosačicu...
@letnjikovac: šta uradi? Za šta si se odlučio? Kako napreduješ?
pozz, p0peye
Lada 110 1.5 8V, '03 sequent plin
Lada 110 1.5 8V, '03 sequent plin