servo uredjaj za kocnice na samari
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: servo uredjaj za kocnice na samari
I zovni nekoga ko ima jaku nogu trebace ti !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ljudi da li neko iz Beograda ili blize okoline ima da donira NEISPRAVNI servo, ako ga nije bacio?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Imam ja ali ti je mozda dalekoPera wrote:Ljudi da li neko iz Beograda ili blize okoline ima da donira NEISPRAVNI servo, ako ga nije bacio?
Srpskim putem jedna marka vlada,
a to je naravno ruska lada.
ipak jeste,snaci cu se drugacije,ali hvala u svakom slucaju 
Imam iste simptome na lajci, kao da je otišao servo. Znači, kad pritisnem kočnicu, menja zvuk, kao da je na tri cilindra, isto tako kočnica je jako tvrda i šušti, tj čuje se vazduh kada je nagazim. Čitajući iskustva, napisana ovde, definitivno je servo.
E sad neznam šta je pametnije i isplati li se tražiti polovni, ili kupiti novi.
Ako ima neko polovni, ili da zna nekog od koga bih mogao da kupim? Gledao sam na limundu jedan polovni, ali je na slici sav navlažen
, pa neznam kolko valja. Inače kolko košta nov?
E sad neznam šta je pametnije i isplati li se tražiti polovni, ili kupiti novi.
Ako ima neko polovni, ili da zna nekog od koga bih mogao da kupim? Gledao sam na limundu jedan polovni, ali je na slici sav navlažen
Pogledaj na Pirotskom buvljaku bilo je ranije par ljudi koji su donosili delove za lade i nisu bili skupi, u Pirotu u formuli ili auto Boban... ja licno polovan ne bi kupovao ali ako ti je do polovnog u tijabari imas Negovana raspitaj se gde je i izaberi sebi neki. A najlakse i najjeftinije ti je das nekom ko ide za Bugarsku da ti kupi nov, tako ces za sigurno dobiti originalni servo za svoj auto i neces razmisljati o njemu dok ti je auto u zivotu.
Juče sam pitao u "Polje auto" i cena serva je 3.600 din. Obećao mi jedan komšija da će naći polovni, za sitne pare, pa ću pokušati sa njim, pa kako se ugodi. Inače dobro kažeš, ako ne ide sa polovnjakom, naručiću iz BG.
Negde sam video da se neko zalio na nov servo da nije izdrzao ni jednu godinu,pa je ubacio od bmw!
Ja samo kazem da master sport ne uzimas,uzeo sam ga prosle godine i vec posle pola godine,cuje se blago sustanje kad se stisne kocnica i obrtaji malo variraju na leru,tako da mislim da je i stari polovan bolje resenje nego MS.
Ja sam to uradio na svojim samarama i prezadovoljan samilija90 wrote:Negde sam video da se neko zalio na nov servo da nije izdrzao ni jednu godinu,pa je ubacio od bmw!
Srpskim putem jedna marka vlada,
- ljubisa.va
- Automobil: Niva 1.6
Pa i ako je cist,opet ne znaci da je dobar,zavisi na sta naletis,Ja sam promenio dva polovna,tek treci je urodio plodom.....
Prosto se proveri,povezes ga na vakum crevom i vidis da li propusta,nema potrebe celog montirati.
- ljubisa.va
- Automobil: Niva 1.6
Jbg,ja da sam tio znao ne bih dva puta kupovao istu stvar,ko zna....zna
- zlatko83vr
Skoro zamenih glavni kocioni cilindar. Sad kad nagazim kocnicu cuje se vazduh iz serva, kao i kad ugasim motor cuje se ispustanje vazduha. Za sad dobro koci, ne menja broj obrtaja i ne gasi se kad nagazim kocnicu. Da li da se pripremam za kupovinu nogov serva?
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
proveri creva i onaj plasticni adapter sto ulazi u servo, mozda je on prosvirao negde... ako je sve ok, onda se spremaj jer je najverovatnije servo popustio unutra
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.