Kodiranje ključa
Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina
Kodiranje ključa
Malac mi se igrao sa superjakim magnetom tako što je privlačio moj bunt ključeva i uspio je da razmagnetiše kod na ključu naše Kaline. Ljubazna servis podrška u Banja Luci me je pokušala voditi telefonski, tako da sam ponovo kodiram ključ uz pomoć matičnog ključa sa kodom, ali nisam uspio.
Rekoše mi da je ključ totalno uništen i da treba da kupim novi i probam ponovo kodirati.
Ima li iko ikakva iskustva sa ovim problemom?
Rekoše mi da je ključ totalno uništen i da treba da kupim novi i probam ponovo kodirati.
Ima li iko ikakva iskustva sa ovim problemom?
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Re: Kodiranje ključa
Sve što imam je ključ sa baterijom kojim otvaram vrata i palim motor i koji je izgubio kod, i matični ključ sa kodom (crni ključ sa crvenom oznakom i limenim privjeskom na koji je ugraviran četvorocifreni broj, vjerovatno je to kod.
Nisam mogao da izbjegnem kupovinu novog ključa koji me je koštao 50€. Majstor je kodirao ključ u mom automobilu tako što je zatvorio sva vrata i pogasio sve potrošače i gurnuo prvo kodni ključ u bravu i sačekao par sekundi, a onda brzo gurnuo novi ključ i začuo se prvo pisak 3x, a nakon par sekundi 2x, nakon čega je majstor izvadio ključ i ponovo stavio kodni ključ i nakon toga novi ključ i takođe se čuo pisak prvo 3x a onda 2x i ključ je bio iskodiran. Koliko sam upratio ponovio je dva puta istu proceduru.
Valjda sam dobro zapamtio
Valjda sam dobro zapamtio

- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
50 evra novi kljuc za ladu kolko li je za mercedesa? Interesuje me gde si kupio novi kljuc i da li je prilikom kodiranja novog auto bio prikljucen na laptop ili neki drugi dijagnosticki uredjaj?
DUSKO lepa vam je Kalina, boja je super, kako ste zadovoljni sa njom, ako izuzmeno kluc
.
DUSKO lepa vam je Kalina, boja je super, kako ste zadovoljni sa njom, ako izuzmeno kluc
Sledeci auto Priora coupe.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Lepa,lepa kalina,ja samo da dodam da ne otvaram temu,danas sam video u Zemunu,bukvalno ispred mene je bila,pratio sam je mozda oko 2 km,kalina,siva metalic,sva stakla zatamljena u full-u,spustena,alu felne,ma izgleda sjajno,a sto je vrhunac ruske tablice,nisam uspeo da slikam vozio sam klinca tako da nisam mogao da snimim,ali kalina je izgledala kao zmaj.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
za daciju je 120e a za punto 140e...zlatkodesign wrote:50 evra novi kljuc za ladu kolko li je za mercedesa? Interesuje me gde si kupio novi kljuc i da li je prilikom kodiranja novog auto bio prikljucen na laptop ili neki drugi dijagnosticki uredjaj?
DUSKO lepa vam je Kalina, boja je super, kako ste zadovoljni sa njom, ako izuzmeno kluc.
j***** auto bez kardana
Dobra je Lada, visoko je auto što je dobro za naše puteve i penjanje po trotoarima i sl. Postavio sam na ovaj forum gdje se predstavljamo sliku sa vrha Jahorine. Znači popeo sam se na vrh Jahorine sa Ladom. Put je kritičan, ali Lada piči uzbrdo kao i niz brdo. I nisam bio sam u auto, nego skupa sa ženom i djecom.
Lijepo je auto i jako okretno. Na malo kvadrata mogu okrenuti auto u suprotan pravac, naravno od koristi je i servo volan.
Imao sam nekih problema na samom početku sa termostatom, ali kako je auto bilo u garanciji to su mi besplatno promijenili. Ekipa u Banija Luci je korektna i na usluzi.
Nisam prije Kaline imao mnogo automobila niti sam vozio mnogo raznih automobila, da bih mogao dati neko validan sud poredeći sa drugim autima. Ladom sam zadovoljan i ne vidim da imam nešto više problema od vlasnika drugih automobila. Ali kao što ste već napisali ovde neki, cijene dijelova u održavanju su izgleda mnogo jeftinije od ostalih proizvođača.
Banda u Sarajevu mi je razbila prozor da bi ukrali radio aparat, i zamjena cijelog stakla sa staklom me koštala četrdesetak €.
Sada imam problem sa zujalicom koja je prestala da radi (oglašava se kada vozim u nazad) i doznao sam da je integrisana u dio koji se zove APS i moram mijenjati cijeli APS zbog zujalice. To se moglo drugačije isprojektovati da bude jeftinija zamjena zujalice.
Lijepo je auto i jako okretno. Na malo kvadrata mogu okrenuti auto u suprotan pravac, naravno od koristi je i servo volan.
Imao sam nekih problema na samom početku sa termostatom, ali kako je auto bilo u garanciji to su mi besplatno promijenili. Ekipa u Banija Luci je korektna i na usluzi.
Nisam prije Kaline imao mnogo automobila niti sam vozio mnogo raznih automobila, da bih mogao dati neko validan sud poredeći sa drugim autima. Ladom sam zadovoljan i ne vidim da imam nešto više problema od vlasnika drugih automobila. Ali kao što ste već napisali ovde neki, cijene dijelova u održavanju su izgleda mnogo jeftinije od ostalih proizvođača.
Banda u Sarajevu mi je razbila prozor da bi ukrali radio aparat, i zamjena cijelog stakla sa staklom me koštala četrdesetak €.
Sada imam problem sa zujalicom koja je prestala da radi (oglašava se kada vozim u nazad) i doznao sam da je integrisana u dio koji se zove APS i moram mijenjati cijeli APS zbog zujalice. To se moglo drugačije isprojektovati da bude jeftinija zamjena zujalice.
Da li ste bili pre nekoliko dana u Banovcima ? To jest plava Kalina sa slike?
Novi ključ sa daljinskom kontrolom u Rusiji košta 10 evra. Uz njega se dobije mač koji može da se nareže ili da se u novi ključ prebaci mač iz starog ključa što se lako radi jer ima samo jedan šraf. Uz novi ključ ide i uputstvo kako se kodira novi kao i baterija. Totalno je prosto.
Ide nešto ovako: ubaci se ključ za obuku i da kontakt (to je ključ bez daljinskog koji se dobija uz auto), onda auto na tabli upali neki žuti simbol auta sa ključem, zatim se taj izvadi i brzo se mora ubaciti novi ključ i dati kontakt, nešto se sačeka, izvadi se ključ i ponova vrati onaj mali za obuku, onda se čuje i zvučni signal i počnu da se pale žmigavci nakon čega ponovo treba vratiti novi ključ i upaliti auto, ako auto upali i lampica na tabli ne svetli znači da je kodiran, ako ne upali ponovo se od nekog koraka vrši obuka. Ako nekome treba mogu detaljno napisati ove korake i postupak.
Ide nešto ovako: ubaci se ključ za obuku i da kontakt (to je ključ bez daljinskog koji se dobija uz auto), onda auto na tabli upali neki žuti simbol auta sa ključem, zatim se taj izvadi i brzo se mora ubaciti novi ključ i dati kontakt, nešto se sačeka, izvadi se ključ i ponova vrati onaj mali za obuku, onda se čuje i zvučni signal i počnu da se pale žmigavci nakon čega ponovo treba vratiti novi ključ i upaliti auto, ako auto upali i lampica na tabli ne svetli znači da je kodiran, ako ne upali ponovo se od nekog koraka vrši obuka. Ako nekome treba mogu detaljno napisati ove korake i postupak.